Jura WE8 review

Begin jij de dag graag met een lekker kopje koffie? Sluit je de dag ook graag weer af met een lekker kopje koffie? Kun je, met andere woorden, eigenlijk geen dag zonder koffie? Dan is het zeker aan te raden om te investeren in een goede koffiemachine.

Gaat jouw voorkeur hierbij uit naar een volautomatische koffiemachine? Wil je hierbij ook genieten van koffiespecialiteiten met melk? Dan is de kans groot dat je al snel bij de Jura WE8 uitkomt. Net zoals andere apparaten uit het assortiment van Jura is óók deze variant veelbelovend te noemen.

Jura WE8

In deze Jura WE8 review zoomen wij graag in op deze volautomatische koffiemachine. We bespreken wat de belangrijkste voordelen zijn, maar we kijken ook kritisch naar de nadelen van dit apparaat. Tevens kijken we naar de meningen van andere kopers, naar het prijskaartje en naar eventuele interessante alternatieven.

Na het lezen van deze Jura WE8 review heb je in ieder geval alle kennis in huis. Alle kennis in huis om de knoop voor jezelf door te hakken; ga je de Jura WE8 koffiemachine aanschaffen of niet? Wij kunnen op voorhand al één ding verklappen: deze koffiemachine behoort echt tot de top van het huidige aanbod!

De voordelen van de Jura WE8

Ben je op dit moment bezig met het vergelijken van meerdere koffiemachines? En heb je daarbij ook de Jura WE8 op jouw shortlist gezet? Dat is iets wat wij ons maar al te goed voor kunnen stellen. Nadat wij deze koffiemachine zelf uit hebben mogen proberen, kunnen wij één ding concluderen: deze koffiemachine brengt echt veel voordelen met zich mee.

De belangrijkste voordelen van de Jura WE8 hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • Geschikt voor in huis én op kantoor
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft een prachtig design
 • Je hebt de keus uit 16 koffiespecialiteiten (met melk)
 • Je kunt de smaak van de koffie naar eigen inzicht aanpassen
 • Deze volautomatische koffiemachine heeft zeer ruime reservoirs
 • Deze volautomatische espressomachine heeft een makkelijke bediening
 • De kwaliteit van deze machine is uitmuntend te noemen
 • Je hoeft weinig onderhoud uit te voeren

Geschikt voor in huis en op kantoor

Ben je op zoek naar een prachtige koffiemachine voor in jouw huis? Of ben je op zoek naar een prachtige koffiemachine voor in jouw kleine kantoor of mogelijk voor in jouw thuiskantoor? In al deze situaties is de Jura WE8 een ware aanrader voor je.

Het is namelijk een feit dat deze koffiemachine voor op meerdere plekken geschikt is. Zo kun je deze koffiemachine perfect in huis gebruiken, maar ook in een kantoor komt deze machine tot zijn recht. Het is niet voor niets dat je het volgende in de webshop van Coolblue kunt lezen: ‘Onze keuze voor een volautomaat voor op een klein kantoor’.

In onze ogen is dit een voordeel waar de Jura WE8 zich echt mee weet te onderscheiden. Deze koffiemachine kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden en dat is uiterst prettig. Als je nog op zoek naar een koffiemachine voor op jouw kantoor bent, is deze machine dus ook interessant. Dat is uiteraard ook het geval als je de machine ‘gewoon’ voor in huis wilt gebruiken!

Prachtig design

Zet je deze koffiemachine in jouw keuken of in jouw kantoor neer? Dan hoef je niet bang te zijn voor zijn design. Integendeel zelfs; in onze ogen heeft de Jura WE8 echt een prachtig design. Een design dat luxe, stijl en gemak uitstraalt.

In onze ogen is deze koffiemachine echt een aanwinst voor in jouw keuken. Dat is onder meer te danken aan de kleurstelling van deze koffiemachine. Je kunt hierbij onder meer kiezen voor de ‘Dark Inox’ kleurstelling; dat is de kleurstelling die je op alle foto’s in deze Jura WE8 review naar voren ziet komen.

Jura WE8 design

In het verleden was het ook nog mogelijk om voor andere kleuren te kiezen. Die kleuren zijn echter door Jura uit het assortiment gehaald, waardoor je alleen nog maar voor de Dark Inox variant kunt kiezen. Deze kleurstelling is in onze ogen echter subliem te noemen.

Eigenlijk combineert Jura hierbij zwart met tinten van grijs. Deze tinten van grijs en het zwart worden ook nog opgevrolijkt met chromen accenten. Ook deze chromen accenten stralen luxe uit; bovendien zorgen deze accenten voor een fraai contrast. Onder meer de koffie uitloop en het stoompijpje zijn in het chroom uitgevoerd.

Dit prachtige design gaat echter wel gepaard met flinke afmetingen. Daar komen we later in deze Jura WE8 review nog op terug; in onze ogen is dat namelijk wel een nadeel van deze volautomatische koffiemachine.

16 koffiespecialiteiten (met melk)

Van welk soort koffie ben jij het meeste fan? Kun je intens genieten van een krachtige espresso? Of ben je meer fan van een romige cappuccino? Bij de Jura WE8 maakt het eigenlijk niet uit van welke koffiespecialiteit je fan bent. Bij deze koffiemachine kun je namelijk uit 16 koffiespecialiteiten kiezen.

Onder meer de volgende specialiteiten zijn met één druk op de knop te zetten: cappuccino, doppio, dubbele espresso, espresso macchiato, espresso, flat white, latte macchiato, lungo en ristretto. Zoals je kunt zien, gaat het hierbij om ‘normale’ koffiespecialiteiten en koffiespecialiteiten met melk.

Wat ons betreft brengt dit meerdere voordelen met zich mee. Zo is het geweldig dat je kunt variëren. Ook is het geweldig dat je met slechts één druk op de knop al deze machine aan het werk kunt zetten, maar daarover later meer in deze Jura WE8 review.

Tegelijkertijd gaat het bereiden van koffiespecialiteiten met melk niet volledig naar onze wens. Ook daarover lees je verderop in deze Jura WE8 review meer informatie. Onder aan de streep zijn we in ieder geval te spreken over het feit dat je uit maar liefst 16 koffiespecialiteiten kunt kiezen. Er zijn weinig machines die aan een dergelijke hoeveelheid kunnen tippen!

Smaak van de koffie aan te passen

Geniet jij intens van een lekker kopje koffie? Dan is het wellicht ook je grote wens om zélf invloed op de smaak uit te kunnen oefenen. Indien je voor de Jura WE8 kiest, komt dat absoluut goed. Bij deze koffiemachine ben je namelijk in staat om meerdere smaakinstellingen naar wens te bepalen:

 • Sterkte van de koffie: je kunt volledig zelfstandig de maalgraad van de koffiebonen aanpassen. Hierdoor kun je de sterkte van de koffie naar eigen wens aanpassen.
 • Hoeveelheid van de koffie: wil je een groot kopje koffie? Of wil je liever een kleinere hoeveelheid? Bij de Jura WE8 is dit ook volledig aan jezelf!
 • Temperatuur van de koffie: koffie is warm het lekkerste, maar dat is uiteraard wel persoonsgebonden. Bij de Jura WE8 bepaal je gelukkig volledig zelf de temperatuur van het water en daarmee ook van de koffie zelf.  

Absoluut voordeel hierbij is dat elk kopje koffie naar wens is. Je hoeft nooit meer een kopje koffie te drinken waar je eigenlijk niet zo tevreden over bent. Nee, ga lekker met de smaakinstellingen experimenteren en geniet optimaal van elk kopje koffie!

Zeer ruime reservoirs

Eerder in deze Jura WE8 review gaven wij het volgende aan: deze koffiemachine is geschikt voor op een (klein) kantoor. Waar dat aan te danken is? Nou, dat komt onder meer door de reservoirs die je in deze koffiemachine kunt vinden. Jura heeft bij deze koffiemachine bewust voor grote reservoirs gekozen.

Het bonenreservoir heeft een inhoud van maar liefst 500 gram. Over het algemeen hebben de meeste ‘normale’ koffiemachines een reservoir van bijvoorbeeld 275 gram of 300 gram. Met een inhoud van 500 gram kunnen we dit reservoir dus met recht als ‘heel ruim’ bestempelen.

Jura WE8 reservoirs

Ook het waterreservoir is met een inhoud van 3 liter ongekend ruim. Bij de meeste andere koffiemachines tref je een veel kleiner waterreservoir aan, waardoor je dat reservoir vaak bij moet vullen. Daar is bij de Jura WE8 gelukkig geen sprake van.

Gaan er heel wat kopjes koffie op een dag doorheen? Dan sta je alsnog niet continu de reservoirs bij te vullen. Nee, doordat de reservoirs zo ruim zijn, hoef je de reservoirs niet al te vaak bij te vullen. Dit scheelt tijd én levert je veel gemak op.

Makkelijke bediening

Wil jij met één druk op de knop een kopje koffie laten bereiden? Ook dan is het aan te raden om te kiezen voor de Jura WE8. Het is namelijk een feit dat deze koffiemachine een onwijs makkelijke bediening heeft, dankzij de One Touch functie.

Met deze functie kun je in een handomdraai van een lekkere koffie genieten. Daarbij maak je ook met veel plezier gebruik van het overzichtelijke display; dit display had van ons alleen iets groter mogen zijn. Met behulp van illustraties is het display echter wel duidelijk. Doordat je slechts enkele keuzemogelijkheden tot je beschikking hebt, gaat het bedienen nóg makkelijker. Al met al heeft Jura gezorgd voor een makkelijke bediening. Een bediening waar wij in ieder geval erg over te spreken zijn.

Uitmuntende kwaliteit

Kies je voor een koffiemachine van Jura? Dan kies je voor een kwalitatieve koffiemachine. In de afgelopen jaren heeft Jura bewezen dat zij één van de betere aanbieders van koffiemachines zijn. Dat bewijst het merk ook met de Jura WE8.

Als je besluit om deze koffiemachine aan te schaffen, geniet je direct van een lange levensduur. Jura heeft namelijk voor de juiste materialen en de juiste technieken gekozen. Ook is de behuizing van de machine bijzonder stevig, terwijl men voor de maalschijven heeft gekozen voor staal. Dit materiaal is ontzettend robuust en zorgt dan ook voor een lange levensduur.

Al met al kunnen wij concluderen dat Jura kwaliteit weet te leveren. Ook met de Jura WE8. Mocht je onverhoopt problemen krijgen, kun je overigens ook nog een beroep doen op de garantie. Bij de Jura WE8 krijg je standaard 25 maanden garantie!

Weinig onderhoud noodzakelijk

Als je een fervente koffiedrinker bent, kun je een koffiemachine relatief ‘zwaar’ belasten. Bij de Jura WE8 zorgt dit gelukkig niet voor vele onderhoud. Nee, toen wij deze koffiemachine langdurig uit mochten proberen, kwamen wij er achter dat deze koffiemachine eigenlijk onderhoudsarm is.

Zo is het bijvoorbeeld ideaal dat je nooit de zetgroep uit hoeft te nemen. Nee, als je de zetgroep schoon wilt maken, kun je hiervoor het automatische reinigingsprogramma laten draaien. Dankzij dit programma heb je eigenlijk géén omkijken naar het schoonhouden van deze koffiemachine.

Jura WE8 koffie

Ook duurt het ontkalken van de machine slechts 40 minuten. Daarbij is het ook nog prettig om te weten dat je niet al te veel handelingen uit hoeft te voeren. Het enige wat je moet doen, is de tekst op het display op te volgen. Binnen de kortste keren is de machine volledig ontkalkt.

Het feit dat deze machine onderhoudsarm is, is een absoluut voordeel. Zéker als je de machine op jouw kantoor wilt gaan gebruiken. Op jouw kantoor moet gewerkt worden én moet er dus bij voorkeur niet al te veel tijd aan de koffiemachine besteed worden. Nou, als je voor de Jura WE8 kiest, komt dat absoluut goed.

Overige voordelen

Hebben we hiermee alle voordelen van de Jura WE8 benoemd? Nee, zeker niet. De machine biedt nog meer voordelen, maar we willen deze Jura WE8 graag relatief compact houden. Graag verwijzen wij je daarom naar onderstaande video, waarin je meer informatie over deze machine kunt vinden:

De nadelen van de Jura WE8

In deze Jura WE8 review heb je vooralsnog kennis kunnen maken met alle voordelen van de koffiemachine. Toen wij deze machine uit mochten proberen, liepen wij echter ook al snel tegen enkele aandachtspunten op. Over deze aandachtspunten willen wij je graag ook uitgebreid informeren in deze Jura WE8 review.

De belangrijkste nadelen hebben wij overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

 • Twee koffiespecialiteiten met melk níet tegelijkertijd
 • Geen gebruikersprofielen
 • Deze volautomatische espressomachine is relatief groot
 • Geen geïntegreerde melkopschuimer

Twee koffiespecialiteiten met melk níet tegelijkertijd

Wil je graag twee cappuccino’s laten bereiden? Dan moet je bij de Jura WE8 even geduld hebben. Deze machine is namelijk niet in staat om twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd te bereiden. Nee, in plaats daarvan moet je één voor één de koffiespecialiteiten met melk laten bereiden.

Hoe dit komt? Dit komt puur doordat de Jura WE8 geen geïntegreerde melkopschuimer heeft. Op dat nadeel komen we verderop in deze Jura WE8 review graag nog even terug.

Geen gebruikersprofielen

Ben je in jouw huishouden niet de enige die van koffie geniet? Dan is de kans groot dat jullie stuk voor stuk andere smaakvoorkeuren hebben. Je bent bij de Jura WE8 in staat om deze smaakvoorkeuren door te voeren, maar je kunt deze smaakvoorkeuren niet opslaan. Bij de Jura WE8 kun je namelijk géén gebruikersprofielen hanteren.

Het nadeel hiervan? Nou, je moet voortdurend handmatig de smaakvoorkeuren instellen. Het zou fijner zijn als je dit op zou kunnen slaan, waarna je de smaakvoorkeuren ook aan een bepaald profiel zou kunnen koppelen. Gezien het prijskaartje is dat iets wat we wel bij de Jura WE8 hadden verwacht, maar helaas.

Relatief groot

Wil je deze koffiemachine graag in jouw keuken neerzetten? Dan heb je vrij veel ruimte in jouw keuken nodig. Wij zijn onwijs te spreken over het design, maar iets minder over de totale afmetingen van deze koffiemachine. We hebben de afmetingen even voor je op een rijtje gezet:

 • Hoogte: 41,9 centimeter
 • Breedte: 29,5 centimeter
 • Diepte: 44,4 centimeter

Datgene wat hierbij opvalt, zijn met name de hoogte en de diepte. Aangezien deze afmetingen vrij fors zijn, heb je in jouw keuken echt veel ruimte nodig. In een relatief kleine keuken kun je de plaatsing van de Jura WE8 sowieso al uit je hoofd zetten. Doe in ieder geval goed onderzoek of deze koffiemachine überhaupt wel bij jou in de keuken past!

Geen geïntegreerde melkopschuimer

Iets wat ons echt tegenvalt, is dat de Jura WE8 geen geïntegreerde melkopschuimer heeft. Als je van bijvoorbeeld een lekkere cappuccino wilt genieten, moet je gebruik maken van de melkslang en een losse melkkan. Deze losse melkkan, of een los pak melk, moet je echter wel nog apart aanschaffen.

Dit levert niet alleen extra kosten op, maar is ook niet handig te noemen. Het zou vele malen handiger zijn geweest als deze koffiemachine een geïntegreerde melkopschuimer zou hebben. Aangezien je voor deze koffiemachine vrij veel geld moet betalen, is dat sowieso ook iets wat we op voorhand hadden verwacht. Het is dan ook een domper dat deze koffiemachine het met slechts een melkslang moet doen.

Ervaringen van andere kopers

In het aanbod van Jura is de Jura WE8 één van de topmodellen. Dit model is één van de duurste apparaten, maar is tegelijkertijd ook één van de meest uitgebreide apparaten. Doordat het apparaat vrij duur is, is het niet de meest populaire variant. Althans; niet als we kijken naar de actuele verkoopcijfers.

De mensen die deze koffiemachine wél gekocht hebben, zijn hier in ieder geval lovend over. Bij onze partner Coolblue is de gemiddelde beoordeling bijvoorbeeld een 10 op een schaal van 1 tot 10. Kijk, dat is nog eens veelzeggend voor de tevredenheid van de kopers van de Jura WE8.

Jura WE8 ervaringen

De belangrijkste reviews hebben wij even voor je op een rijtje gezet:

 • Wow wat een lekker bakkie koffie!!!
 • Super stille koffiemachine.

Het zijn niet de meest uitgebreide reviews, maar het zijn wel veelzeggende reviews. Dat de smaak en het geluidsniveau van een koffiemachine positief beoordeeld wordt, is immers altijd een goed teken.

Wij hadden graag meer beoordelingen aan je voorgeschoteld, maar die beoordelingen bestaan helaas (nog) niet. Wel zijn wij via YouTube op zoek gegaan naar reviews van professionele partijen. Al snel bleek dat er meerdere filmpjes op YouTube te vinden zijn.

Als je écht een duidelijke indruk van de indruk van professionals wilt krijgen, is het advies om even naar YouTube te surfen. Via YouTube kun je meerdere filmpjes bekijken, waarmee je een compleet beeld van deze koffiemachine krijgt.

De Jura WE8 kopen

Spreekt de Jura WE8 jou volledig aan? Wil jij daarom zo snel mogelijk de Jura WE8 kopen? Gezien de vele voordelen van deze koffiemachine is dat iets wat wij ons goed voor kunnen stellen. Daarbij willen wij je wel wijzen op het relatief forse prijskaartje. Via onderstaande buttons kun je in ieder geval de actuele scherpe prijzen bij onze partners checken:

Alternatieven

Twijfel je nog een beetje over de aanschaf van de Jura WE8? Zijn er bijvoorbeeld nadelen die nogal zwaar voor jou wegen? Dan is het goed om te weten dat je ook nog uit tal van andere koffiemachines kunt kiezen. Onder meer de volgende varianten zijn in onze ogen prima alternatieven voor de Jura WE8.

Jura S8 Chroom (EA)

De Jura S8 is grotendeels vergelijkbaar met de Jura WE8. De Jura S8 heeft echter kleine reservoirs, heeft een iets andere uitstraling en is kleiner qua afmetingen. Daarbij is de Jura S8 ook nog een stuk voordeliger dan de Jura WE8 geprijsd.

Indien je veel koffie op een dag drinkt, is de Jura S8 echter aan de kleine kant. In dat geval moet je namelijk voortdurend de reservoirs bijvullen; niet al te handig. Wil je meer over de Jura S8 lezen? Check dan direct onze Jura S8 review!

Jura S8 Moonlight

JURA Z6 Diamond Black

Ben je bereid om veel geld in een nieuwe koffiemachine te investeren? En wil je daarbij direct voor het beste van het beste gaan? Dan is ook de Jura Z6 interessant voor jou te noemen. Deze koffiemachine is een slag duurder, maar biedt wel unieke eigenschappen.

Zo heeft deze machine wél een geïntegreerde melkopschuimer en wél instelbare gebruikersprofielen. Door deze eigenschappen weet de Jura Z6 zich echt te onderscheiden ten opzichte van de Jura WE8. In onze Jura Z6 review kun je hier meer over lezen!

Jura Z6 design
Kafea.nl
Logo