Jura S8 review

Ben je op zoek naar een nieuwe volautomatische koffiemachine voor in jouw keuken? Gaat je voorkeur hierbij uit naar een koffiemachine inclusief een geïntegreerde melkopschuimer? Dan is de kans groot dat je al snel bij de Jura S8 uitgekomen bent. Binnen het assortiment van Jura is dit eigenlijk het meest luxe model; de Jura D6, de Jura ENA 8 en de Jura D4 zijn overigens ook populaire apparaten van dit merk.

Jura S8 algemeen

Alle varianten van de Jura S8

JURA S8 Moonlight

Niet op voorraad
1.299,00

Alternatieven voor de Jura S8

Deze koffiemachine is in de afgelopen jaren in ieder geval behoorlijk populair gebleken. Dit is onder meer terug te zien aan de beoordelingen bij onze partners, waarover later meer in deze Jura S8 review. In deze Jura S8 review bespreken wij graag deze koffiemachine van A tot Z.

Zo bespreken we wat de belangrijkste plus- en minpunten zijn. Ook bespreken we in het kort het prijskaartje van deze machine, kijken we naar alternatieven en geven we uiteraard ook onze eigen mening. Na het lezen van deze Jura S8 review kun je direct voor jezelf de knoop doorhakken: ga je deze koffiemachine aanschaffen of niet?

De voordelen van de Jura S8

Wil jij graag jouw huidige koffiemachine vervangen? Of ben je op zoek naar een koffiemachine voor in jouw nieuwe woning? Dan weet je op voorhand dat je de keus uit vrij veel apparaten hebt. Het maken van een goed vergelijk is dan ook essentieel om tot de juiste keuze te kunnen komen.

Hoe dan ook is het interessant om nader naar de Jura S8 te kijken. Waarom? Omdat deze volautomatische koffiemachine meerdere voordelen met zich mee brengt. De belangrijkste voordelen, die wij zelf ondervonden hebben, vind je in onderstaand lijstje terug:        

 • Deze koffiemachine zet overheerlijke koffie
 • Deze koffiemachine heeft een perfect display
 • Je hebt de keus uit 15 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten
 • Je kunt deze koffiemachine op afstand bedienen
 • Deze koffiemachine heeft een prachtig design
 • Je kunt de smaak van de koffie naar eigen wens aanpassen
 • Deze koffiemachine heeft een prima melksysteem
 • Deze koffiemachine hoeft niet ontkalkt te worden

Overheerlijke koffie

De smaak; dat is uiteindelijk waar alles om draait bij het drinken van de koffie. Om de juiste smaak te bewerkstelligen, maken moderne koffiemachines gebruik van meerdere systemen. Dat is ook het geval bij de Jura S8; het merk Jura heeft namelijk gekozen voor de unieke P.E.P. zetmethode.

Dit is een zetmethode die door het merk zelf geperfectioneerd is. Bij deze zetmethode loopt het water langer door de koffie heen, waardoor meer en meer aroma’s uit de koffie verkregen worden. De koffie krijgt hierdoor een vollere en aangenamere smaak.

Deze heerlijke smaak wordt verder versterkt door de Professional Aroma Grinder. Dit is een unieke bonenmaler die in de Jura S8 geplaatst is, waarbij de bonen snel gemalen worden. Tijdens deze snelle maling worden de aroma’s optimaal uit de bonen verkregen, waardoor de smaak nóg voller wordt.

Als je eenmaal aan de koffie van de Jura S8 gewend bent, wil je helemaal niks anders meer. Weinig andere koffiemachines komen qua smaak in de buurt van de Jura S8; dat is in ieder geval onze volle overtuiging. Ben je een echte fijnproever? En hecht je veel waarde aan de smaak van jouw koffie? Dan is de aanschaf van de Jura S8 alleen vanwege de smaak aan te raden!

Duidelijk display

Wil jij graag van een lekker kopje koffie genieten? Dan ben je daarvoor bij de Jura S8 aan het juiste adres. Om van de lekkere koffie te kunnen genieten, moet je uiteraard wel de koffiemachine hiervoor opdracht geven.

Daarbij maak je met veel plezier gebruik van het display van deze koffiemachine. Dankzij dit display kun je moeiteloos al jouw voorkeuren doorgeven en kun je direct de gewenste koffie laten bereiden.  

Jura S8 display

Onze ervaring is dat dit display onwijs direct reageert. Zodra je met jouw vingertopje het scherm aanraakt, doet het display precies wat je wilt. Je geniet hierbij van een uitmuntende nauwkeurigheid, waardoor je eigenlijk nooit ‘mis drukt’. Overigens is het display 4,3 inch groot; ook dat draagt bij aan ons enthousiasme over dit scherm.

Daarbij is het wat ons betreft ook een groot pluspunt dat dit een volledig touchscreen scherm betreft. Bij sommige machines wordt een display gecombineerd met drukknopen, maar Jura heeft voor uitsluitend het display gekozen. In onze ogen is dat een prima beslissing geweest. Wij zijn in ieder geval fan van dit display!

15 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten

Wil jij graag van verschillende soorten koffiespecialiteiten genieten? Drink je bijvoorbeeld ’s ochtends graag een espresso, in de middag graag een flat white en in de avond graag een ristretto? Ongeacht wat jouw voorkeuren zijn, kun je bij de Jura S8 direct de gewenste koffiespecialiteit kiezen.

Zoals je op de foto hiernaast kunt zien, doe je dit aan de hand van duidelijke afbeeldingen op het scherm. Als je eenmaal op één van de afbeeldingen gedrukt hebt, hoef je bovendien niks meer te doen. De Jura S8 gaat volledig zelfstandig aan de slag om de gewenste koffie te bereiden.

Ook als je visite over de vloer krijgt, is dit een absoluut voordeel. Het is namelijk zo dat iedereen de voorkeur aan een ander soort koffie geeft, waarbij de Jura S8 sowieso aan alle voorkeuren kan voldoen. Ideaal wat ons betreft!

Jura S8 koffiespecialiteiten

Op afstand te bedienen

Eerder in deze Jura S8 review heb je kunnen lezen dat wij te spreken zijn over het display van dit apparaat. Dankzij dit apparaat is het mogelijk om direct de gewenste koffie te laten zetten. Bij de Jura S8 is dat echter ook mogelijk via jouw smartphone.

Ja, je leest het goed: je kunt deze koffiemachine op afstand bedienen. Als je de speciale Jura app op jouw telefoon geïnstalleerd hebt, kun je jouw smartphone in directe verbinding met de Jura S8 brengen. Als deze verbinding tot stand gebracht is, kun je vanaf je luie stoel een heerlijk kopje koffie laten bereiden.

In onze ogen is ook een functie die in meerdere situaties perfect van pas komt. Zo is deze functie ideaal als je liever niet al te vaak heen en weer naar jouw keuken loopt. Heb je echter te maken met een fysiek ongemak? Ook dan komt deze bediening op afstand onwijs goed van pas. Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je mogelijk wat lui wordt door deze functie.

Gemak dient de mens. In onze ogen is dit écht één van de belangrijkste voordelen van de Jura S8. Voor deze koffiemachine betaal je relatief veel geld, maar daar krijg je dan ook dergelijke unieke functies voor terug.

Prachtig design

Wil je per sé een volautomatische koffiemachine aanschaffen? Dan moet je rekening houden met vrij forse afmetingen, indien je graag voor een uitgebreid apparaat wilt gaan. De uitgebreidere apparaten zijn namelijk vrij fors, waardoor dit apparaat ook goed in jouw keuken opvalt.

Bij de Jura S8 is dat echter alles behalve een probleem. Dit apparaat is namelijk subliem vormgegeven; in onze ogen heeft de ontwerpafdeling van Jura zichzelf echt overtroffen. Wij vinden onder meer de strakke lijnen van dit apparaat subliem.

Ook het kleurgebruik, de afwerking en de algehele indruk spreken ons erg aan. Zoals we eerder al aangaven, zijn we ook te spreken over het display. Dit is niet alleen aan de bediening te danken, maar ook aan de vormgeving van het display. Zoals je op de foto’s in deze Jura S8 review kunt zien, is dit display echt prachtig in het apparaat weggewerkt.

Bijkomend voordeel: je kunt uit twee kleuren kiezen. Je kunt voor een chromen variant kiezen of voor de zogeheten Moonlight Silver variant. Op de foto hiernaast zie je de Moonlight Silver variant, terwijl op alle andere foto’s in dit artikel de Chroom variant te zien is.

Jura S8 Moonlight

Smaak naar wens aan te passen

Heb jij in de ochtend zin in een lekker sterke espresso? En wil je in de namiddag graag genieten van een iets mildere espresso? Bij de Jura S8 behoort dat tot de mogelijkheden. Je kunt namelijk tal van instellingen volledig naar wens aanpassen bij deze volautomatische koffiemachine:

 • Sterkte: je kunt volledig zelf de sterkte van de koffie aanpassen. Ga je liever voor een milde smaak of liever voor een intense smaak?
 • Hoeveelheid: ook bepaal je volledig zelf hoeveel koffie het apparaat moet zetten. Je kunt hierdoor elke koffiespecialiteit volledig naar wens aanpassen.
 • Temperatuur: tot slot kun je ook nog de temperatuur van het water aanpassen. Als je bijvoorbeeld haast hebt, kun je de temperatuur lager instellen. Je kunt dan direct de koffie opdrinken, in plaats van dat je de koffie nog eventjes af moet laten koelen.

Over deze instelmogelijkheden zijn wij echt onwijs te spreken. Dat geldt ook voor de geheugenfunctie van dit apparaat. Dankzij deze geheugenfunctie ben je in staat om de door jou ingestelde smaakvoorkeuren op te slaan. Hoe je dat doet? Dat zie je op de foto hiernaast. Je kunt een koffiespecialiteit geheel naar wens samenstellen, waarna je deze samenstelling een naam kunt geven. Ideaal als je vaker van dezelfde instellingen wilt genieten!

Ook met deze functies weet de Jura S8 zich echt weer te onderscheiden. Zeker als je een ware fijnproever bent, is het onwijs prettig dat je de smaak van de koffie naar eigen wens aan kunt passen. Dat je vervolgens jouw smaakvoorkeuren ook nog in het geheugen op kunt slaan, is helemaal formidabel.

Prima melksysteem

Ben je een liefhebber van koffiespecialiteiten met melk? Ook dan ben je bij de Jura S8 aan het juiste adres. Zoals je eerder in deze Jura S8 review al hebt kunnen lezen, kun je daarbij ook kiezen voor koffiespecialiteiten met melk.

Een absoluut voordeel is dat je hiervoor geen losse melkopschuimer nodig hebt. Nee, dankzij de meegeleverde melkslang heb je eigenlijk alleen maar een los melkreservoir nodig. In dit reservoir kun je vervolgens de slang neerleggen, waarna je de slang ook op de melkuitloop aansluit.

Vervolgens kun je in een handomdraai een heerlijke koffiespecialiteit met melk zetten. Een absoluut voordeel hierbij is dat je volledige zeggenschap over bijvoorbeeld de hoeveelheid melk hebt. Ideaal voor als je een fijnproever bent.

Geen omkijken naar het ontkalken

Kalk is voor elke koffiemachine een grote vijand. Als kalk zich in de koffiemachine gaat nestelen, kan dit ten koste gaan van de levensduur van de machine. Ook kan dit ten koste gaan van de smaak van de koffie. Voldoende reden dus om een koffiemachine goed te ontkalken.

Jura S8 ontkalken

Gelukkig hoef je daar bij de Jura S8 helemaal niet naar om te kijken. Als je gebruik van het speciale Jura Claris Smart waterfilter maakt, hoef je namelijk deze machine niet te ontkalken. Ook heb je naar het reinigen van dit apparaat geen omkijken; met dank aan het automatische reinigingsprogramma wordt zelfs de zetgroep volledig gereinigd.

Belangrijke voordelen hiervan? Je weet veel tijd te besparen, je weet jezelf veel moeite te besparen en je geniet van een lange levensduur. Gezien het prijskaartje van de Jura S8 is dat laatste absoluut wenselijk!

Overige voordelen

Hebben we hiermee alle voordelen van de Jura S8 benoemd? Nee, zeker niet. Deze machine brengt nog veel meer voordelen met zich mee, maar daarover treden we tot in detail. In plaats daarvan verwijzen wij je graag naar de onderstaande video. In deze video – van maar liefst 18 minuten lang – wordt deze koffiemachine volledig besproken. Leuk om te bekijken!

De nadelen van de Jura S8

In deze Jura S8 review heb je kennis gemaakt met de vele voordelen van deze volautomatische koffiemachine. Dankzij deze voordelen zijn wij erg te spreken over dit apparaat, maar je moet ook met enkele nadelen rekening houden. Tijdens het gebruik maken van de Jura S8 zijn wij gestuit op de volgende nadelen:

 • Deze koffiemachine heeft geen warmhoudplaat
 • Je kunt géén twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd zetten
 • Het is niet de kleinste koffiemachine
 • Het is niet de voordeligste volautomatische koffiemachine

Geen warmhoudplaat

Wil je optimaal van jouw kopje koffie genieten? Dan is het van belang dat de koffie de juiste temperatuur heeft. Je kunt de temperatuur van de koffie naar wens bepalen, maar vervolgens koelt de koffie al snel in het koudere kopje af. Dat is helaas ook het geval bij de Jura S8, aangezien deze machine geen warmhoudplaat heeft.

In onze ogen is dat echt een gemiste kans voor Jura. Dankzij een warmhoudplaat zou de koffie namelijk nóg langer lekkerder blijven. Gezien het prijskaartje van de Jura S8 zou dat iets zijn wat je wel had mogen verwachten.

Niet twee koffiespecialiteiten met melk tegelijkertijd zetten

Wil jij van een lekkere cappuccino genieten? En heeft jouw partner op dat moment ook zin in een lekkere cappuccino? Dan moet je iets langer de tijd uittrekken voor de bereiding hiervan. Het is namelijk zo dat je bij de Jura S8 geen twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd kunt zetten.

Het apparaat heeft een dubbele uitloop, maar die werkt helaas niet voor koffiespecialiteiten met melk. Dit betekent dat je wel tegelijkertijd twee espresso’s kunt zetten, maar niet tegelijkertijd twee cappuccino’s.

Met name als je een liefhebber van koffiespecialiteit met melk bent, is dit een fors nadeel. Als je bijvoorbeeld samen met jouw partner van een lekkere koffiespecialiteit melk wilt genieten, moet je rekening houden met een relatief lange bereidingstijd.

Het is niet de kleinste koffiemachine

Eerder in deze Jura S8 review gaven we aan dat het apparaat een prachtig design heeft. Daar staan we volledig achter, maar we zijn niet volledig onder de indruk van de afmetingen van dit apparaat. Of beter gezegd; naar onze mening is dit apparaat aan de grote kant.

Doordat het apparaat vrij fors uitgevoerd is, moet je de nodige ruimte in jouw keuken vrijhouden. Zeker als je een kleinere keuken hebt, kan dit problematisch zijn. 

Jura S8 afmetingen

Meet daarom goed de aanwezige ruimte in jouw keuken op. Daarbij kun je uitgaan van de volgende afmetingen van de Jura S8:

 • Hoogte: 34,8 centimeter
 • Breedte: 28 centimeter
 • Diepte: 44,4 centimeter

Het is met name de diepte die in negatieve zin opvalt. Ten opzichte van bijvoorbeeld de Jura D4 is deze koffiemachine ruim 3 centimeter lang. Dit klinkt wellicht als niet al te veel, maar op een diepte van plus minus 40 centimeter is dat toch vrij fors.

Niet de voordeligste volautomatische koffiemachine

Gaat jouw voorkeur expliciet naar een volautomatische koffiemachine uit? Dan kun je rekening houden met een vrij forse investering. Dat is zéker het geval als je voor de Jura S8 kiest. Zoals je later in deze Jura S8 review nog gaat lezen, is het prijskaartje van dit apparaat vrij fors.

Is het apparaat significant duurder dan vergelijkbare varianten? Nou, niet significant, maar er zit toch een klein verschilletje in. Gelukkig krijg je bij de Jura S8 ook veel waar voor je geld, zoals je ook in deze Jura S8 review hebt kunnen lezen. In onze ogen is de prijs-kwaliteitsverhouding prima te noemen, maar je moet dus wel rekening houden met een vrij forse investering.

Ervaringen van andere kopers

Wat vind je vooralsnog van de Jura S8? Heeft deze review jou vooralsnog geholpen om een duidelijk beeld van deze volautomatische koffiemachine te krijgen? Dan is ons doel al (deels) behaald. Graag willen we jou zo uitgebreid mogelijk informeren, waarbij wij ook kijken naar de ervaringen van andere kopers.

Als we naar onze partners kijken, zien we dat er niet super veel beoordelingen achtergelaten zijn. We zien echter wel dat de beoordelingen zéér positief zijn. Zo scoort de Jura S8 bij onze partner Coolblue een 9,6 op een schaal van 1 tot 10. Kijk, dat is nog een subliem.  

Jura S8 beoordelingen

Maar, wat zeggen de andere kopers nou precies over deze volautomatische koffiemachine? Wij hebben enkele interessante beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • De eerste kop koffie smaakte fantastisch zonder de instellingen meteen te hoeven aanpassen. Veel verschillende soorten koffie zijn overzichtelijk te selecteren mbv het kleurenscherm. Ik drink zelf aardig wat espresso’s op een dag, vind de manier waarop de Jura het product zet erg lekker. Fijn dat er 2 espresso’s of andere koffie soorten tegelijk gezet kunnen worden. Het bonen malen maakt niet veel herrie en gaat snel. Het apparaat zelf vind ik er heel mooi uit zien, echt een juweel voor op het keukenblad.
 • Lekkere koffie en makkelijk te bedienen.
 • Erg fijn dat je zoveel verschillende smaken kunt laten zetten.
 • Enige nadeel is dat er een Duitse handleiding met een beetje Engels bij wordt geleverd en je een Nederlandse moet downloaden.

Al met al zijn de beoordelingen over deze volautomatische koffiemachine zeer positief te noemen. Toch is niet iedereen volledig overtuigd, zoals je aan de laatste beoordelingen uit bovenstaande lijst kunt zien.

De Jura S8 kopen

Heeft deze Jura S8 review jou warm weten te maken? Wil jij het liefste deze volautomatische koffiemachine van Jura zo snel mogelijk aanschaffen? Dan wil je dit uiteraard wel tegen de beste prijs doen. Via onderstaande buttons kun je direct de prijzen van onze partners raadplegen. Maak voor jezelf een goed vergelijk, zodat je nooit teveel hoeft te betalen voor de Jura S8!

Alternatieven

Ben je onder de indruk van de Jura S8? Wil je echter niet een dergelijk bedrag voor een koffiemachine uitgeven? Of zijn er bepaalde facetten van deze machine niet volledig naar jouw wens? Dan is het goed om te weten dat je ook voor vergelijkbare varianten kunt kiezen. Twee interessante alternatieven bespreken wij hieronder in het kort.

JURA E8

In het aanbod van Jura is een interessant alternatief voor de Jura S8 te vinden; de Jura S8. Zoals de benamingen al doen vermoeden, vertonen beide koffiemachines de nodige overeenkomsten met elkaar. Belangrijke verschillen zijn echter terug te vinden in de bediening en in de mogelijkheden.

Feit is dat je voor de Jura E8 wel significant minder geld hoeft te betalen. Daar staat wel tegenover dat je het zonder het prachtige touchscreen display van de Jura S8 moet doen.

JURA E8

De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS

Ook deze volautomatische koffiemachine van het merk De’Longhi is vergelijkbaar te noemen. Het apparaat heeft een andere vormgeving, kent net iets andere functies en kent ook een andere bediening. Daarbij is het opvallend dat je voor deze De’Longhi machine een stuk minder hoeft te betalen.

Is het dan direct aan te raden om voor deze volautomatische koffiemachine te kiezen? Nou, je moet bij deze variant wel rekening houden met minder mogelijkheden en met een iets mindere kwaliteit. Bijna geen enkele koffiemachine kan tippen aan de smaak die de Jura S8 weet te produceren!  

De'Longhi PrimaDonna Elite ECAM650.75.MS
Kafea.nl
Logo