Krups EA819E review

Heb jij interesse in een nieuwe espressomachine? En heb je reeds een goede vergelijking voor jezelf gemaakt? Dan is de kans vrij groot dat je bij de Krups EA819E uitgekomen bent. Dit is namelijk een veelzijdige en populaire espressomachine. Bovendien staat deze Krups espressomachine ook bijzonder goed aangeschreven.

Kunnen wij de aanschaf van de Krups EA819E ook aanraden? Je gaat het lezen in deze Krups EA819E review. In deze review zoomen wij volledig in op deze espressomachine. We bespreken de belangrijkste pluspunten, de belangrijkste minpunten en we kijken naar de ervaringen van andere kopers. Tevens vind je aan het einde van deze Krups EA819E nog twee geschikte alternatieven.

Krups EA819E review

Graag willen wij je eerst op het volgende wijzen; deze espressomachine gaat onder verschillende namen door het leven. Wij gebruiken in deze Krups EA819E review gemakshalve de benaming ‘Krups EA819E’. Bij onze partners zie je echter de volgende benamingen naar voren komen:

 • Krups EA819E Quattro Force
 • Krups Arabica Latte EA819E

Deze benamingen slaan dus op precies dezelfde espressomachine. Op de Krups EA819E espressomachine welke op voorhand erg interessant lijkt. Of deze espressomachine de aanschaf waard is, ga je lezen in deze uitgebreide Krups EA819E review!

De voordelen van de Krups EA819E

Recent hebben wij het genoegen gehad om de Krups EA819E uit te mogen proberen. Toen wij deze koffiemachine uit de doos haalden, werden we direct enthousiast. Dit enthousiasme is door de periode heen eigenlijk niet meer verdwenen. Sterker nog; we zijn alleen maar enthousiaster geworden.

Wij begrijpen dan ook maar al te goed dat deze espressomachine goed aangeschreven staat. Iets wat in onze ogen aan onder andere de volgende voordelen te danken is:

 • Deze espressomachine is fijn te bedienen
 • Met deze espressomachine zet je alle mogelijke koffiespecialiteiten
 • Je kunt veel invloed op de koffiesmaak uitoefenen
 • Inclusief geheugenfunctie
 • Eenvoudig te reinigen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Deze espressomachine ziet er fraai uit

Fijne bediening

Zoals we hierboven al stelden; toen wij deze espressomachine uit de doos haalden, werden we direct enthousiast. Dat kwam onder meer omdat ons oog direct op het display viel. Toen wij deze espressomachine uit mochten proberen, werden wij alleen maar blijer van dit display.

Ten eerste vinden wij de afmetingen van dit display geweldig. Krups heeft voor een relatief groot display gekozen, waardoor je het display makkelijk af kunt lezen. Dat is wel zo wenselijk, aangezien je via dit display tal van instellingen naar wens aan kunt passen.

Ook zijn wij van mening dat dit Lcd-scherm fijn reageert. Het scherm doet eigenlijk precies wat je wilt dat het doet. Daarbij zijn wij niet alleen over dit display te spreken, maar ook over de bijbehorende knoppen. Met dank aan deze knoppen geniet je echt van een fijne bediening.

Met één druk op de knop een kopje koffie zetten? Met de Krups EA819E is dat mogelijk. Iets wat – in onze ogen – bijzonder fijn en snel gaat dankzij de bedieningsmogelijkheden. De combinatie van het display en de knoppen is wat ons betreft subliem te noemen.  

Bijkomend voordeel: deze machine warmt zich bijzonder snel op. Als je de machine aangezet hebt, kun je binnen 30 dagen al een kopje koffie laten zetten. Mocht je enigszins haast hebben, is deze snelle opwarmtijd ideaal.

Alle mogelijke koffiespecialiteiten

Heb je reeds naar de foto’s van de Krups EA819E gekeken? Dan heb je waarschijnlijk al opgemerkt dat deze machine een groot melkreservoir heeft. Met dank aan dit melkreservoir ben je in staat om óók koffiespecialiteiten met melk te bereiden.

Met andere woorden: eigenlijk alle mogelijke koffiespecialiteiten kun je met deze koffiemachine bereiden. Je geniet hierbij van de veelzijdigheid, maar ook van de gemakkelijke bediening. Via het display kun je snel een keuze maken tussen de vele koffiesoorten.

Krups EA819E koffiespecialiteiten

Bijkomend voordeel: deze koffiemachine kent al direct vier voorgeprogrammeerde koffievarianten. Dit betekent dat je deze koffievarianten met slechts één druk op de knop kunt zetten. Het gaat hierbij om een cappuccino, om een espresso, om een latte macchiato en om een lungo.

Weet je wat ook nog ideaal is? Dat je bij deze machine ook invloed op de melk uit kunt oefenen. Je kunt uit drie verschillende voorinstellingen kiezen, waardoor óók de melk de gewenste smaak en structuur krijgt. Met name als je een liefhebber van koffiespecialiteiten bent, is dit echt ideaal.

Veel invloed op de koffiesmaak

Waan jij je thuis een ware barista? En vind je het ook leuk (en belangrijk) om invloed op de smaak van de koffie uit te kunnen oefenen? Dan is de Krups EA819E voor jou op het lijf geschreven. Bij deze espressomachine heb je namelijk tal van instelmogelijkheden tot je beschikking:

 • Maalgraad: bij de Krups EA819E is het mogelijk om zelf de maalgraad te bepalen. Ga je voor een grove maling? Of juist voor een fijne maling? Aan het begin is dit mogelijk lastig te bepalen, maar je hebt al snel door welke maalgraad voor jou het meest geschikt is.
 • Temperatuur van de koffie: het is ook mogelijk om bij deze espressomachine zelf de temperatuur van de koffie te bepalen. Wil je echt van een perfect kopje koffie genieten? Of wil je even snel een kopje koffie kunnen drinken? Aan jou de keus!
 • Sterkte van de koffie: via het display van de Krups EA819E kun je ook snel de gewenste koffiesterkte instellen. Zo kun je jouw espresso – of andere koffiespecialiteit – volledig naar wens maken.
 • Watervolume: het is ook nog mogelijk om zelf het watervolume in te stellen.
 • Melk: zoals je hierboven in deze Krups EA819E review al hebt kunnen lezen, is het ook mogelijk om zelf de structuur van de melk te bepalen. Je hebt hiervoor de keuze uit drie voorinstellingen. Erg handig wat ons betreft.

Zoals je kunt lezen, kun je echt alle kanten op met de Krups EA819E. Het feit dat je uit zoveel instellingsmogelijkheden de keuze hebt, spreekt ons erg aan. Dit betekent namelijk dat je jouw koffie volledig naar wens kunt maken. Ongeacht wat jouw smaakvoorkeuren zijn.

Bijkomend voordeel: je kunt uit meerdere voorgeprogrammeerde koffievarianten kiezen. Met dank aan al deze mogelijkheden is de koffie altijd perfect. Overigens is het ook erg leuk om met deze instelmogelijkheden te experimenteren. Door hier mee te experimenteren, ben je eigenlijk een soort van barista. Zonder dat je hier een hele dure en grote pistonmachine voor nodig hebt.

Inclusief geheugenfunctie

Ben je met bovengenoemde instellingen lekker in de weer geweest? En heb je een combinatie van instellingen gevonden die volledig naar jouw wens is? Dan komt de geheugenfunctie van de Krups EA819E maar al te goed van pas. Met dank aan deze functie kun je jouw favoriete koffievarianten in het geheugen opslaan.

Dit betekent dat je in het vervolg slechts één druk op de knop hoeft te geven. Nadat je dit gedaan hebt, zet de Krups EA819E al het perfect kopje koffie voor je. Hoe makkelijk is dat? Uit ervaring weten wij nu dat dit echt heel makkelijk is. En dat dit ook echt heel handig is.

Krups EA819E geheugenfunctie

Overigens gaat het hierbij om een geheugenfunctie voor vier recepten. Het gaat hierbij om twee recepten op basis van een espresso en om 2 recepten op basis van een cappuccino. Mocht je nou een groter huishouden hebben, is deze geheugenfunctie mogelijk niet uitgebreid genoeg voor je. Wij vermoeden dat deze geheugenfunctie voor de meest gebruikers echter meer dan voldoende is.

Wij vinden deze geheugenfunctie in ieder geval ideaal. Het is niet alleen handig, maar het bespaart je ook nog een hoop tijd. Bovendien weet je hiermee nóg meer van jouw kopjes koffie te gaan genieten. Daarvoor is het echter wel zaak om eerst te experimenteren met alle smaakinstellingen.

Eenvoudig te reinigen

Hoeveel kopjes koffie per dag drink jij? Als je veel thuis moet werken, kan dit aantal wel eens heel hoog oplopen. Dat is zeker het geval als bijvoorbeeld jouw partner of andere huisgenoten ook veel koffie drinken.

Als een koffiemachine vaak gebruikt wordt, moet de machine ook regelmatig gereinigd worden. Bij de Krups EA819E is dat gelukkig geen al te groot probleem. Wij hebben namelijk ondervonden dat het reinigen van deze machine erg makkelijk is. Iets wat aan de volgende facetten te danken is:

 • Automatisch reinigingsprogramma: De Krups EA819E beschikt over een volledig automatisch reinigingsprogramma. Dit programma zorgt ervoor dat de zetgroep geheel automatisch gereinigd wordt. In onze ogen ideaal, aangezien een schone zetgroep benodigd is voor een lekker kopje koffie. En voor een langere levensduur van de machine.
 • Spoeling: de machine spoelt zichzelf bij het inschakelen van de koffiemachine. Nadat deze spoeling afgerond is, kun je direct een kopje koffie zetten. Wil je de machine tussendoor ook laten spoelen? Dat is mogelijk; je kunt via het display de machine opdracht geven om zich te spoelen.
 • Ontkalking: de machine houdt zelf in de gaten wanneer er een ontkalkingsprogramma gedraaid moet worden. Mocht dit het geval zijn, zie je dit duidelijk op het display vermeld staan. Nadat je een ontkalkingstablet in de machine hebt gedaan, begint de ontkalking automatisch. Ook hier heb je geen omkijken naar.

In onze ogen geniet je dankzij deze reiniging van meerdere voordelen. Zo is het ideaal dat de machine altijd netjes en schoon is. Dit komt de smaak van de koffie ten goede, maar ook zeker de levensduur van de espressomachine.

Daarnaast hoef je hier zelf nagenoeg geen tijd aan te besteden. Dát betekent dat je meer tijd overhoudt voor de leuke dingen in het leven. Ondertussen hoef je dus ook niet in te zitten over een vervuilde espressomachine. Nee, de Krups EA819E houdt zichzelf keurig schoon.

Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Heb je deze Krups EA819E review tot zover doorgelezen? Dan heb je waarschijnlijk opgemerkt dat wij erg te spreken zijn over deze machine. Dat is ook nog te danken aan de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding:

 • Kwaliteit: de kwaliteit is zoals we van Krups gewend zijn. Dik in orde dus. De machine is van de juiste materialen vervaardigd en doet wat het moet doen. Wij zijn er dan ook overtuigd dat je echt jarenlang van deze machine kunt genieten.
 • Prijskaartje: over het prijskaartje zijn wij bijzonder verbaasd. Op een positieve manier welteverstaan; wij hadden verwacht dat deze espressomachine veel duurder zou zijn. Wat je precies voor deze koffiemachine moet betalen, bespreken we verderop in deze Krups EA819E review.

De prijs-kwaliteitsverhouding is in onze dogen dik in orde. Alleen dít is al voldoende reden om de Krups EA819E aan te schaffen.

Krups EA819E prijs-kwaliteitsverhouding

Fraai design

Waar wil jij jouw nieuwe espressomachine neerzetten? Heb je hier een mooi plekje voor in de keuken? Of wil je ‘m mogelijk een prominente plek op jouw aanrechtblad geven? Als je voor de Krups EA819E kiest, kun je ‘m prima midden in jouw keuken neerzetten. Dit is namelijk een onwijs fraaie espressomachine.

Waarom wij over het design van deze koffiemachine te spreken zijn? Dat is onder meer te danken aan de kleurstelling van deze koffiemachine. Het middelste gedeelte is in het zwart terwijl uitgevoerd, terwijl de zijkant in een soort van bruin/grijze kleur uitgevoerd is. Deze twee kleuren staan in ieder geval prachtig naast elkaar.

Ook het display vinden wij erg fraai. Het display is vrij groot en is daardoor ook vrij opvallend. Dat vinden wij alleen maar fijn; in onze ogen is dit display ook bevorderlijk voor de algehele uitstraling. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, geniet je hiermee bovendien van een fijne bediening.

Tevens vinden wij de plaatsing van het bonenreservoir erg fraai. Wij vinden dit niet per sé handig, maar voor de uitstraling is dit wel een groot pluspunt. Al met al vinden wij dat de uitstraling van deze koffiemachine volledig in orde is. Wel zetten wij onze vraagtekens bij de afmetingen, waarover later meer in deze Krups EA819E review.

Overige voordelen

Deze Krups EA819E review zouden wij nog véél langer kunnen maken. Wij hebben echter besloten om dat niet te doen; we hebben ons dan ook alleen gefocust op de belangrijkste voordelen. Toch willen wij je graag nog uitgebreid(er) kennis laten maken met deze espressomachine. Daarvoor verwijzen wij je graag naar onderstaande video:

De nadelen van de Krups EA819E

Hebben wij ooit een perfecte koffiemachine gevonden? Nee, een perfecte koffiemachine bestaat in onze ogen niet. Elke koffiemachine brengt namelijk zo zijn nadelen of aandachtspunten met zich mee.

Toen wij de Krups EA819E uit mochten proberen, werden wij direct enthousiast. We zijn op dit moment nog steeds erg enthousiast, maar we hebben wel enkele nadelen opgemerkt. Over deze nadelen informeren wij je hieronder graag. Allereerst hebben we deze nadelen voor je op een rijtje gezet:

 • De koffiemachine is nogal groot
 • Je moet het melksysteem handmatig reinigen
 • Niet geschikt voor twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd
 • Onhandig bonenreservoir

Nogal groot

Over het design van de Krups EA819E zijn wij erg te spreken. Iets waar we minder over te zijn, zijn de afmetingen van de machine. Deze machine is van zichzelf niet al te groot, maar wordt wel groter gemaakt. Wat we hier precies mee bedoelen? Daarmee bedoelen we het melksysteem.

Zoals je op de foto’s kunt zien, is dit melksysteem echt een los onderdeel. Dit betekent dat je het systeem voor de koffiemachine moet plaatsen en vervolgens op de machine aan kunt sluiten. Dit is enigszins omslachtig, terwijl het systeem hierdoor ook de nodige ruimte in beslag neemt.

Krups EA819E bereiding

De ‘normale’ afmetingen van de Krups EA819E vallen dus wel mee:

 • Hoogte: 36,3 centimeter
 • Breedte: 25,5 centimeter
 • Diepte: 39 centimeter

Melksysteem handmatig reinigen

Eerder in deze Krups EA819E review heb je lovende woorden over de reiniging kunnen lezen. Zo gaan de spoeling, de ontkalking en de reiniging nagenoeg volledig automatisch. Dit geldt echter niet voor het melksysteem.

Nee, het melksysteem van de Krups EA819E moet je met de hand reinigen. Dit vraagt dus om extra tijd en aandacht van je. Het is wel erg belangrijk om dit écht te doen. Mocht je het melksysteem niet schoon houden, merk je dit aan de smaak van de melk. En daarmee aan de smaak van de koffie. Zorg er dus echt voor dat je het melksysteem met enige regelmaat goed schoonmaakt.

Niet geschikt voor twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd

Wil jij twee cappuccino’s tegelijkertijd zetten? Bij de Krups EA819E is dat helaas niet mogelijk. Deze espressomachine heeft een dubbele koffie uitloop, maar die is alleen geschikt voor een espresso.

Mocht je twee cappuccino’s willen bereiden, moet je hier dus vrij veel tijd voor nemen. Pas als de eerste cappuccino helemaal gezet is, kun je met de tweede cappuccino aan de slag gaan. Onhandig wat ons betreft. Tegelijkertijd is dit iets wat bij veel espressomachines in deze prijsklasse een gekend nadeel is.

Onhandig bonenreservoir

Bij elke espressomachine moet je goed naar het bonen- en het waterreservoir kijken. In onze ogen is het waterreservoir van de Krups EA819E prima. Dat geldt echter niet voor het bonenreservoir. Over dit reservoir hebben wij twee negatieve opmerkingen:

 • Plaatsing van het reservoir: allereerst vinden wij dat de plaatsing van het reservoir niet al te handig is. Het reservoir bevindt namelijk zich aan de bovenzijde van de machine. Hierdoor kun je de machine in principe niet onder een laag kastje neerzetten.
 • Inhoud van het reservoir: ook is het bonenreservoir slechts 275 gram groot. Dit betekent dat je met enige regelmaat het reservoir bij moet vullen. En dat je dus met enige regelmaat tegen de onhandige plaatsing aanloopt.

Ervaringen van andere kopers

Langzaamaan komen we uit bij het einde van deze Krups EA819E review. Voordat we deze review af gaan ronden, willen we je eerst kennis laten maken met de ervaringen van andere kopers. Zoals we eerder in deze Krups EA819E review al aangegeven hebben, is deze koffiemachine behoorlijk populair.

Wij zijn op onderzoek gegaan naar de ervaringen van andere kopers. Bij onze partner Coolblue vonden we direct 66 reviews. Van deze reviews is de gemiddelde score maar liefst een 8,6. Ook bij onze partner Bol.com vonden wij ruim 20 reviews. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,1 op een schaal van 1 tot 5. Beide gemiddelde score zijn dus hoog.

Krups EA819E beoordelingen

Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Je zet heel eenvoudig lekkere koffie. Goede melkschuim met de automatische melkschuimer. Het reinigen van de machine gaat vlot en automatisch. Handige handleiding.
 • Deze Krups bevalt zeer goed. Zeer makkelijk schoon te maken.
 • Melkkannetje ideaal je dit hem vullen met melk en daarna in de koelkast makkelijker kan het niet.
 • Makkelijk in gebruik. Machine schoont zichzelf automatisch. Af en toe is het nodig om ontvet schoonbeurt te draaien en ontkalken. Ik vind de koffie van apparaat echt lekker, cappuccino, espresso en zo. Franse koffie kwaliteit
 • Vind het een super apparaat met heerlijke koffie. Makkelijk in gebruik en onderhoud. Ben er erg blij mee.
 • Lekkere koffie! Wel even uitproberen welk koffie merk je het beste bevalt en welke instellingen je het beste bevallen, opslaan in het geheugen en je hebt het heerlijkste bakkie koffie!
 • Heerlijke koffie. Makkelijk in te stellen
 • Goede prijs kwaliteitverhouding. Lekkere koffie. Eenvoudig in gebruik. Zeer onderhoudsvriendelijk.
 • Is 1x weg geweest voor 3 weken omdat hij geen melkschuim geeft. Na een aantal dagen gaat hij weer retour omdat weer de melkschuim niet wil het is gewoon warme melk
 • Prima koffie, lekker vers doordat voor elk bakje koffie de bonen gemalen worden. Na iets meer dan 3 weken zit er amper nog melkschuim op de melk, de melk is ook niet echt warm. Hoe vaak het ook doorgespoeld wordt.

De meeste beoordelingen zijn erg positief. De beoordelingen waarin negatieve woorden te vinden zijn, hebben wij hierboven cursief gemaakt. Zoals je kunt lezen, gaat het hierbij met name om de slechte werking van het melksysteem.

De Krups EA819E kopen

Heeft deze Krups EA819E review jou warm weten te maken? En wil je deze espressomachine van Krups daarom zo snel mogelijk aanschaffen? Dan raden wij je aan om de prijzen bij onze partners te checken. Deze machine is sowieso al voordelig geprijsd, maar sommige van onze partners stunten regelmatig met aanbiedingen. Check direct via onderstaande buttons de actuele prijzen:

Alternatieven

Voldoet de Krups EA819E grotendeels aan jouw wensen? Maar, houden bijvoorbeeld bepaalde nadelen je toch enigszins tegen? Dan is het aan te raden om naar goede alternatieven te kijken. Alléén op die manier kun je een goede vergelijking maken. Wij hebben alvast twee prima alternatieven voor je gevonden:

Krups Arabica Automatic EA8150 – Espressomachine

Vind jij de Krups EA819E eigenlijk een iets té uitgebreide koffiemachine? En wil je het liefste zo min mogelijk geld aan een goede espressomachine uitgeven? Dan is de Krups EA8150 wellicht een prima optie voor je.

Deze espressomachine is goedkoper dan de Krups EA819E. Dat is echter wel aan de functies en de mogelijkheden te zien. Zo beschikt deze machine niet over een groot display. Uiteraard geniet je met deze Krups espressomachine wel van heerlijke koffie. Lees meer over deze Krups espressomachine in onze Krups EA8150 review.

Krups Arabica Automatic EA8150 - Espressomachine

Philips 2200 serie EP2220/10 – Espressomachine – Zwart

Een andere optie die je hebt, is om voor deze Philips 2200 Serie EP2220/10 te kiezen. Deze machine is ongeveer net zo duur, biedt veel mogelijkheden en zorgt ook voor heerlijke koffie.

Wel heeft deze machine een heel ander design. De machine is compacter, heeft een ander soort display en heeft daardoor ook een andere bediening. Het is aan jou om te bepalen of je liever een Philips of een Krups espressomachine hebt. In onze Philips EP2220 review lees je meer over deze Philips espressomachine.

Philips 2200 serie EP222010 – Espressomachine – Zwart
Kafea.nl
Logo