Melitta Cremio 2 review

Een cappuccino, een latte macchiato en een flat white. Het zijn enkele voorbeelden van populaire koffiespecialiteiten met melk. Als jij zelf ook een liefhebber van dergelijke koffiespecialiteiten bent, heb je een goede koffiemachine nodig. Een goede koffiemachine met een geïntegreerde melkopschuimer.

Heb je om welke reden dan ook voor een ander soort koffiemachine gekozen? Dan is het de hoogste tijd om een goede melkopschuimer aan te schaffen. Ben je tijdens jouw zoektocht naar de beste melkopschuimer met de Melitta Cremio II in contact gekomen? Dan ben je in deze Melitta Cremio 2 review aan het juiste adres!

Melitta Cremio II review

In deze uitgebreide review zoomen wij volledig in op deze melkopschuimer. We kijken uitgebreid naar de voordelen, terwijl we ook kritisch de nadelen bespreken. Verder kijken we naar het prijskaartje, naar de beoordelingen van andere gebruikers én naar eventuele alternatieven. Na het lezen van deze Melitta Cremio 2 review kun je voor jezelf de knoop doorhakken: ga je voor deze melkopschuimer of kies je voor één van de andere beste melkopschuimers?

De voordelen van de Melitta Cremio 2

Wil jij graag een geschikte melkopschuimer aanschaffen? Dan is het in ieder geval een goed teken dat je bij de Melitta Cremio 2 uitgekomen bent. Deze melkopschuimer is namelijk populair en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, het is een feit dat deze melkopschuimer de nodige voordelen met zich mee brengt.

Wat deze voordelen precies zijn? Toen wij het genoegen hadden om deze melkopschuimer uit te proberen, zijn wij op in ieder geval de volgende voordelen gestuit:

 • Je kunt de binnenkant van de melkopschuimer makkelijk reinigen
 • Je kunt zowel warme- als koude melkspecialiteiten bereiden
 • Het design van deze melkopschuimer is prachtig
 • Deze melkopschuimer beschikt over een verwarmingsfunctie
 • De Melitta Cremio 2 is relatief gunstig geprijsd
 • Je kunt van een lange levensduur uitgaan
 • De Melitta Cremio 2 is (erg) makkelijk te bedienen

Makkelijk te reinigen

Een gekend nadeel van veel melkopschuimers is dat je ze lastig schoon kunt maken. Dit is te wijten aan de vormgeving en aan de onderdelen die je niet los kunt halen. Nou, bij de Melitta Cremio II heb je daar absoluut géén last van. Bij deze melkopschuimer is het namelijk wel mogelijk om de onderdelen los te halen.

Hoe dat precies zit? Nou, je kunt de zogeheten klopper van de melkopschuimer uit het apparaat halen. De klopper is het ronddraaiende elementen dat voor het schuimen van het melk zorgt. Zoals je je ongetwijfeld al voor kunt stellen, wordt juist dit element vies tijdens het opschuimen van de melk.

Doordat je deze klopper uit het apparaat kunt halen, gaat het reinigen bijzonder makkelijk. Als je dit met andere melkopschuimers vergelijkt, is dit echt een ongekend voordeel van de Melitta Cremio 2.

Overigens is het ook nog mogelijk om de klopper in de vaatwasser te stoppen. Ja, je leest het goed; de klopper is vaatwasserbestendig. Ook dat is vrij uniek te noemen. Is de deksel van deze melkopschuimer een beetje vies geworden? Dan kun je dit deksel ook in de vaatwasser stoppen.

Eigenlijk heb je naar het reinigen van deze melkopschuimer geen omkijken. Bij andere melkopschuimers heb je hier juist wel veel omkijken naar. Wat ons betreft is dit dan ook één van de grootste voordelen van deze melkopschuimer. Op dit vlak heeft Melitta echt prima werk geleverd.

Zowel warme- als koude melkspecialiteiten

Wat vind jij het lekkerste: een cappuccino met warme melk of een cappuccino met koude melk? Als je deze vraag aan veel mensen zou stellen, zou je veel verschillende antwoorden terugkrijgen. Sommige mensen vinden nu eenmaal koudere melk lekkerder, terwijl andere mensen juist zweren bij warme melk.

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? In principe maakt dit niks uit. Met de Melitta Cremio II ben je namelijk in staat om koude- én warme melk te bereiden. Hierdoor ben je in staat om allerlei soorten koffiespecialiteiten met melk te bereiden. Je bent namelijk ook in staat om bijvoorbeeld een ijskoffie te bereiden.

Melitta Cremio II melkspecialiteiten

Het bereiden van de koude melk brengt overigens veel mogelijkheden met zich mee. Dankzij deze melkopschuimer kun je bijvoorbeeld jouw dessert nóg lekkerder maken. Je kunt immers koud melkschuim bereiden; dit kun je als het ware als zachte room gebruiken. Heerlijk op een bolletje ijs of in combinatie met vers fruit.

Ook dit is wat ons betreft een zwaarwegend voordeel. Als je bijvoorbeeld naar de Krups Frotter Control XL1008 kijkt, weet deze Melitta Cremio II zich echt te onderscheiden. Met de Krups variant kun je namelijk alleen warme melk bereiden. Eigenlijk kun je met deze Melitta variant dus véél meer kanten op!

Prachtig design

Wat is het belangrijkste van een melkopschuimer? Dat is toch wel de werking van het apparaat. Er zijn echter meer facetten die als belangrijk beschouwd kunnen worden. In onze ogen geldt dat ook voor het design van een melkopschuimer.

Over het design hebben wij eigenlijk helemaal niks op te merken. Wat ons betreft heeft Melitta echt goed werk geleverd met dit design. De melkopschuimer ziet er strak uit, ziet er simplistisch uit en kent een fraaie kleurstelling. Daarbij is het ook nog goed om te weten dat je uit twee kleuren kunt kiezen; zwart of wit.

Melitta Cremio II bediening

Belangrijk voordeel hiervan; deze melkopschuimer is altijd een aanwinst voor in jouw keuken. De kans is zelfs groot dat je deze opschuimer direct een prominente plek in de keuken wilt geven. Dat is althans iets wat wij zeker zouden doen!

Overigens is dit apparaat ook nog compact uitgevoerd. Dankzij de volgende afmetingen kun je deze melkopschuimer eigenlijk altijd wel in jouw keuken kwijt:

 • Breedte: 15,8 centimeter
 • Hoogte: 23,9 centimeter
 • Diepte: 17,6 centimeter

Verwarmingsfunctie

Zoals we hierboven al aangeduid hebben, kun je veel kanten op met deze melkopschuimer. Je kunt koud melk schuimen, terwijl je ook warme melk kunt schuimen. Daar blijft het echter niet bij! Nee, de Melitta Cremio II beschikt ook nog over een verwarmingsfunctie.

Wat je met deze verwarmingsfunctie kunt doen? Nou, dankzij deze functie kun je bijvoorbeeld ervoor kiezen om de melk alleen maar te verwarmen. In dat geval heb je warme melk tot je beschikking, zonder dat de melk is gaan schuimen. Ideaal voor als je bijvoorbeeld ’s avonds graag een kopje warme melk drinkt.

Bijkomend voordeel: met de Melitta Cremio II kun je ook warme chocolademelk bereiden. Tevens ben je dankzij deze functie in staat om een heerlijke koffie verkeerd te bereiden. In onze ogen zorgt deze functie ervoor dat je echt elke dag met veel plezier van de Melitta Cremio II gebruik kunt maken!

Relatief gunstig geprijsd

Wil je een goede melkopschuimer aanschaffen? In veel gevallen betekent dit dat je relatief veel geld uit moet geven. De meeste goede melkopschuimers zijn namelijk relatief fors geprijsd. Bij de Melitta Cremio II is daar gelukkig géén sprake van!

Naar onze mening is deze melkopschuimer echt gunstig geprijsd. Die mening zijn wij zéker toegedaan als we naar de mogelijkheden van deze opschuimer kijken. Zoals je in deze Melitta Cremio 2 review tot op heden hebt kunnen lezen, is dit immers een veelzijdige melkopschuimer.

Als je liever niet al te veel geld uitgeeft, is dit dus een ideale melkopschuimer. Over de kwaliteit hoef je je ook geen zorgen te maken; daarover vertellen we je hieronder graag iets meer!

Lange levensduur

Ben je bereid om pakweg 60 á 70 euro voor deze melkopschuimer neer te tellen? Dat kunnen we ons maar al te goed voorstellen. Nadat je dit gedaan hebt, wil je uiteraard wel van een zo’n lang mogelijke levensduur genieten. Ook dat komt goed als je voor de Melitta Cremio II kiest.

Als we het over een gerenommeerd merk hebben, hebben we het absoluut over Melitta. Dit merk staat al jarenlang aan de top in de verschillende productgroepen. Zo levert het merk prima volautomatische espressomachines, prima waterkokers én dus ook prima melkopschuimers.

Ben je van plan om deze melkopschuimer regelmatig schoon te maken? En ben je van plan om deze melkopschuimer met beleid te gebruiken? Dan kun je echt uitgaan van een jarenlange levensduur. Een levensduur waarin je van heerlijke melk, veel gemak en het fraaie design geniet. Wat wens je nog meer?

Makkelijk te bedienen

Even snel een kopje koffie zetten. En even snel het kopje koffie opdrinken. Zonder dat je het wellicht doorhebt, leven we in een behoorlijk hectische maatschappij. Alles moet snel, snel en nog eens snel. Het op laten schuimen van melk wordt door de Melitta Cremio 2 gelukkig lekker snel gedaan!

Hierbij geniet je ook nog van een makkelijke bediening. Op de foto hiernaast zie je de twee knoppen van deze melkopschuimer afgebeeld staan. Met deze knoppen kun je de melk op laten schuimen; een kind kan de was doen!

Melitta Cremio II design

Vervolgens is het zaak om de melk in jouw kopje koffie te krijgen. Dat kun je ook op een aangename manier doen, met alle dank aan het handvat. Dit handvat ligt heerlijk in de hand, waardoor je altijd de optimale controle behoudt. Dát stelt je in staat om de koude/warme melk of het melkschuim op de gewenste manier in het kopje te krijgen.

Daarnaast is het ook de schenktuit van deze melkopschuimer handig. Hoe dat precies werkt, zie je op de foto hiernaast. Op deze foto zie je hoe de melk ingeschonken wordt; zoals je ziet, gaat dit in een rechte straal.

Deze rechte straal is het gevolg van een slim design van Melitta. Je hoeft hierdoor in ieder geval niet bang te zijn dat je de melk náást het kopje schenkt.

Melitta Cremio 2 bediening

Iets wat ook nog handig is, is de 360 graden draaibare voet. Dankzij deze voet maakt het in principe niet uit hoe je de opschuimer op de voet neerzet. Nee, deze klikt eigenlijk direct goed vast. Ook dit zorgt volgens ons voor het gewenste gemak.

Overige voordelen

Wil je graag meer weten over deze melkopschuimer? En ben je een liefhebber van bewegend beeld? Dan raden wij je aan om even naar onderstaande video te kijken. Deze video duurt iets langer dan een minuut en verschaft je nóg meer duidelijkheid:

De nadelen van de Melitta Cremio 2

Wat denk je vooralsnog van deze melkopschuimer van Melitta? Klinken alle hierboven besproken voordelen bij jou als muziek in de oren? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Toen wij deze melkopschuimer aan het uitproberen waren, werden wij namelijk ook enthousiast.

Tegelijkertijd kwamen we ook achter enkele aandachtspunten. We willen niet zeggen dat direct hele grote voordelen zijn, maar het is wel goed om rekening te houden met de volgende punten:

 • De inhoud van deze melkopschuimer had iets ruimer mogen zijn
 • De behuizing is van kunststof vervaardigd
 • Deze melkopschuimer heeft geen druppelstop
 • De melkopschuimer maakt soms relatief veel herrie

Beperkte inhoud

Ben je een liefhebber van een lekker grote cappuccino of een latte macchiato? Als je dergelijke koffiespecialiteiten wilt bereiden, heb je hier het nodige melkschuim voor nodig. Helaas heeft de Melitta Cremio II een vrij beperkte inhoud; tussen de 100ml en 150 ml.

Wij merkten in ieder geval het volgende op:

 • De inhoud is voldoende voor één cappuccino of latte macchiato
 • De inhoud is onvoldoende voor twee cappuccino’s of twee latte macchiato’s

Als je bijvoorbeeld met vrienden of familie van een cappuccino wilt genieten, is dit dus niet de meest ideale melkopschuimer. Aan de andere kant is het wel zo dat dit apparaat relatief snel werkt. Het bereiden van twee cappuccino’s neemt daardoor alsnog niet overdreven veel tijd in beslag.

Kunststof behuizing

Wil je écht jarenlang van een melkopschuimer kunnen genieten? Dan is de Melitta Cremio II op zich een prima keuze. Melitta weet namelijk absoluut hoe ze kwaliteit moeten leveren. Opvallend is dan ook de keuze voor een kunststof behuizing; dit materiaal is toch een stuk minder duurzaam dan bijvoorbeeld RVS.

In onze ogen is het dan ook zaak dat je voorzichtig met deze melkopschuimer omgaat. Laat de opschuimer niet vallen en zorg dat je kind(eren) ‘m ook niet te pakken kunnen krijgen. Juist door met beleid met deze melkopschuimer om te gaan, kun je genieten van de maximale levensduur.

Geen druppelstop

Het inschenken van het melkschuim of de warme/koude melk gaat op zich prima. Nadat je de melk ingeschonken hebt, kun je echter wel af en toe wat melkdruppels knoeien. Dit komt puur door het gebrek van een druppelstop. Als Melitta die druppelstop wel toegevoegd had, zou deze melkopschuimer nóg beter zijn geweest.

Relatief lawaaierig

Wil je ’s avonds laat nog een lekkere koffiespecialiteit met melk zetten? Dan moet je goed rekening houden met het geluidsniveau van deze melkopschuimer. Naar onze mening is deze melkopschuimer eigenlijk té lawaaierig.

Overigens is dit niet altijd het geval. Nee, hier is vooral sprake van als je de melkopschuimer net aan het werk gezet hebt. Eigenlijk de eerste seconden zijn erg lawaaierig, waarna het geluid gelukkig relatief snel afneemt. Het is echter wel iets waar je goed aan moet denken; je wilt immers niet jouw kinderen wakker maken.

Ervaringen van andere kopers

Uit deze Melitta Cremio 2 review blijkt in ieder geval dat wij behoorlijk positief zijn. De melkopschuimer doet zijn werk prima, is veelzijdig en kent een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Denken andere gebruikers hier net zo over? Wij hebben onderzoek gedaan.

Bij onze partner Bol.com stuitten wij op 37 reviews. Van deze 37 reviews is de gemiddelde score een 4,6. Uitgaande van de schaal van 1 tot 5 is dat dus echt een hele goede score. Bij onze partner Coolblue zijn ook nog eens 22 reviews achtergelaten. De gemiddelde score van deze reviews is uitgekomen op een 9,2. Ook dat is dus echt een prima score.

Melitta Cremio 2 beoordelingen

Het mag duidelijk zijn; de meeste gebruikers zijn te spreken over de Melitta Cremio II. Om je hier een indruk van te geven, hebben wij enkele beoordelingen voor je op een rijtje gezet:

 • Wij zijn heel tevreden met het gebruikersgemak en nog belangrijker met het resultaat. Het apparaat maakt lekker lobbig schuim en werkt snel.
 • Gemakkelijke bediening, geen gebruiksaanwijzing nodig. Maakt snel goed schuimend melkschuim op een goede temperatuur.
 • Binnen korte tijd een stevig schuim voor op de cappuccino of warme melk voor in de mok. Schuim blijft relatief lang goed.
 • Heel makkelijk en snel in gebruik. Ook de optie voor alleen warme melk is erg fijn! Aanrader
 • Onmisbaar in de keuken voor het maken van zowel een Latte als een cappuccino . Je creëert met dit apparaat een heerlijk “bakkie”.
 • Verschillende opschuimers gehad en deze is echt de beste. Maakt heel snel je melk warm en schuimt het goed op!
 • Geweldig. Heerlijk schuim. Koud en warm. Makkelijk om een mok chocolade melk te maken. Makkelijk schoon maken.
 • Het enige nadeel is dat hij tussen 2 sessies even een minuutje moet afkoelen voordat je weer kunt opschuimen.
 • Na gebruik moet het apparaat enige minuten afkoelen alvorens hij wederom te gebruiken is. Voor ons geen probleem maar als je meer dan drie personen moet serveren kan dat wellicht lastig zijn.

Opvallend hierbij zijn de laatste twee beoordelingen. Deze twee kopers hebben beide opmerkingen over de periode ná het schuimen van het melk. Dit probleem hebben wij zelf echter helemaal niet opgemerkt. Verder is het vooral duidelijk dat veel kopers erg tevreden zijn. Erg tevreden met de Melitta Cremio II en hun aankoop!

De Melitta Cremio 2 kopen

Ben je overtuigd geraakt door deze Melitta Cremio 2 review? Wil jij graag zo snel mogelijk van deze melkopschuimer gebruik gaan maken? Dan doe je er verstandig aan om de prijzen bij onze partners te vergelijken. Het komt namelijk meer dan eens voor dat één van onze partners met hun prijzen stunt. Check daarom hieronder direct de beste prijzen bij onze partners.

Alternatieven

Spreekt de Melitta Cremio II jou op zich aan? Zijn er echter ook nadelen of aandachtspunten die jou absoluut niet aanspreken? Dan is het helemaal niet onverstandig om nog even rustig door te kijken naar andere melkopschuimers. Om je daar een handje bij te helpen, hebben wij alvast twee alternatieven voor je uitgezocht.

WMF Lumero – Melkopschuimer

Gaat jouw voorkeur uit naar een iets grotere melkopschuimer? Wil je bijvoorbeeld drie cappuccino’s tegelijkertijd kunnen bereiden? Dan is deze melkopschuimer van MWF mogelijk interessant voor je. Deze opschuimer is nét iets groter, maar tegelijkertijd ook net iets duurder.

Verder vertonen beide opschuimers veel overeenkomsten met elkaar. Deze opschuimer is ook makkelijk te bedienen, is ook in staat om koude melkspecialiteiten te maken en heeft ook een verwarmingsfunctie. Belangrijk detail: deze melkopschuimer heeft wél een RVS behuizing.

WMF Lumero - Melkopschuimer

Krups Frotter Control XL1008

Als je graag iets minder geld uitgeeft, kun je het beste voor de Krups Frotter Control XL1008 kiezen. Deze melkopschuimer vertoont relatief veel gelijkenissen, maar verschilt ook op specifieke punten. Het meest opvallende is dat deze melkopschuimer echt significant goedkoper is.

Wil je graag meer weten over de Krups Frotter Control XL1008? Check dan direct onze Krups Frotter Control XL1008 review. In onze review tref je echt alle informatie over deze melkopschuimer aan!

Krups Frotter Control XL1008
Kafea.nl
Logo