Quickmill 3035 review

Koffiemachines bestaan in allerlei soorten en maten. Je kunt voor een klein koffiezetapparaat kiezen, terwijl je ook voor een grote pistonmachine kunt kiezen. Gaat jouw voorkeur hoe dan ook naar een pistonmachine uit? En ben je tijdens jouw zoektocht op de Quickmill 3035 gestuit? Interessant! Deze pistonmachine hebben wij namelijk van A tot Z uit mogen proberen.

Quickmill 3035 algemeen

 Wij weten hierdoor als geen ander wat de voor- en nadelen van deze pistonmachine zijn. Dáár ga je dan ook alles over lezen in deze Quickmill 3035 review. In deze review kijken wij verder ook nog naar de beoordelingen van andere gebruikers en twee interessante alternatieven.

Heb je interesse om deze pistonmachine mogelijk aan te schaffen? Of wil je gewoonweg meer informatie verkrijgen over deze interessante pistonmachine? Ga er even goed voor zitten en neem deze Quickmill 3035 review op je gemakje door. Na het lezen van deze review kun je voor jezelf de keuze: ga je voor de Quickmill 3035 of kies je voor één van de andere beste pistonmachines?

De voordelen van de Quickmill 3035

Wil jij in jouw eigen huis de barista uit kunnen hangen? Heb je voldoende ruimte in jouw keuken? En vind je het ook niet erg om relatief veel geld uit te geven? Dan is een pistonmachine erg geschikt voor jou. Mogelijk is juist de Quickmill 3035 erg geschikt voor je; dit is in ieder geval één van de veelbelovende pistonmachines van dit merk.

Recent hebben wij het genoegen gehad om dit apparaat zelf uit te testen. Tijdens het gebruik maken van de Quickmill 3035 zijn wij op veel voordelen gestuit. Voordelen waar wij echt blij van worden. De belangrijkste voordelen hebben we voor je op een rijtje gezet:

 • De Quickmill 3035 heeft een geïntegreerde koffiemolen
 • Het design van deze pistonmachine is fabuleus
 • Deze pistonmachine is van de juiste materialen vervaardigd
 • Deze pistonmachine is voor meerdere koffiesoorten geschikt
 • Deze pistonmachine beschikt over een heetwaterfunctie
 • De Quickmill 3035 beschikt over een kopjesverwarmer
 • De bediening van de Quick Mill is makkelijk
 • Met deze pistonmachine geniet je van een lange levensduur
 • De Quickmill 3035 heeft een fraaie/handige manometer

Geïntegreerde koffiemolen

Geef jij de voorkeur aan koffiebonen? Dan ben je een echte barista. De ware fijnproevers weten immers dat je met koffiebonen de lekkerste smaak kunt verkrijgen. Bij een pistonmachine zou het daarbij ook nog ideaal zijn als je zélf invloed op de smaak uit zou kunnen oefenen. Nou, dat komt bij de Quickmill 3035 goed.

Deze pistonmachine beschikt namelijk over een geïntegreerde koffiemolen. Je kunt de bonen in het reservoir stoppen, waarna je de gewenste maalgraad kunt selecteren. Doordat je uit meerdere maalgraden kunt kiezen, kun je de smaak van de koffie volledig naar wens maken. Echt een groot voordeel in onze ogen.

Over de werking van deze koffiemolen zijn wij ook te spreken. Wij zijn van mening dat de koffiemolen relatief snel, goed en geluidsstil werkt. Uiteraard moet je wel met een bepaald geluidsniveau rekening houden, maar dat is bij alle pistonmachines het geval.

Fabuleus design

Zie jij een koffiemachine als het verlengstuk van jouw keuken en interieur? En stel je daarom veel eisen aan het design van een koffiemachine? Dan valt de Quickmill 3035 ongetwijfeld bij jou in de smaak. Wij – en velen met ons – zijn echt onder de indruk van het design van dit apparaat.

Wat wij zo tof vinden aan dit design? Onder meer dat het echt alle stijlelementen van een ouderwetse pistonmachine heeft. Je kunt hierbij aan de vormgeving denken, maar ook aan de details en het materiaalgebruik. Zodra je jouw keuken inloopt, heb je eigenlijk het gevoel dat je in een koffiebar bent.

Fabuleus design Quikcmill 3035

Daarbij zijn wij ook van mening dat deze pistonmachine in veel keukens prachtig staat. Ongeacht voor welke stijl je gekozen hebt; met deze pistonmachine geniet je gewoonweg van een prachtige uitstraling in jouw keuken.

Van de juiste materialen vervaardigd

Ben je van plan om relatief veel geld aan een nieuwe pistonmachine uit te geven? Dan wil je ongetwijfeld wel zo lang mogelijk van de machine kunnen genieten. Als je voor de Quickmill 3035 kiest, moet dat zeker goed komen. Wij zijn namelijk van mening dat Quickmill bij dit apparaat voor de juiste materialen gekozen heeft.

Dat begint al direct bij de buitenkant van de machine. Zoals een echte pistonmachine betaamd, is deze machine van roestvrijstaal vervaardigd. De machine krijgt hierdoor zijn kenmerkende uitstraling, maar is hierdoor ook tegen een stootje bestand.

Daarnaast heeft Quickmill voor een perfect thermoblock gezorgd; dit betreft een thermoblock van koper. De bijbehorende waterleidingen zijn ook van het best mogelijke materiaal vervaardigd; messing. Deze materialen tezamen zorgen er voor dat je in deze machine nagenoeg geen last van kalk gaat krijgen.

Met dank aan deze materialen geniet je van veel gemak. Ook geniet je hierdoor van een prachtige uitstraling én van een lange levensduur. Dat zet het relatief forse prijskaartje opeens in een ander daglicht.

Voor meerdere koffiesoorten geschikt

Eerder in deze Quickmill 3035 review hebben wij al de geïntegreerde koffiemolen besproken. Wij zijn erg te spreken over deze koffiemolen, maar ook over de andere mogelijkheden. In deze pistonmachine kun je namelijk ook van andere koffiesoorten gebruik maken:

 • Pads: in deze pistonmachine is een speciaal vakje aangebracht voor pads. Met deze pads gaat het zetten van een lekker kopje koffie nóg makkelijker. Wel kun je weinig invloed uitoefenen op de smaak van de koffie.
 • Gemalen koffie: ook is het in de Quickmill 3035 mogelijk om gebruik te maken van gemalen koffie. Mocht je hier de voorkeur aan geven, is deze machine dus ook voor jou geschikt.

Het belangrijkste voordeel hiervan; met deze pistonmachine kun je écht alle kanten op. Je kunt eigenlijk elk kopje koffie volledig naar wens maken. Met alle dank aan de mogelijkheid om verschillende koffiesoorten te gebruiken.

Beschikt over een heetwaterfunctie

Met de Quickmill 3035 kun je dus op meerdere manieren een lekker kopje koffie zetten. Wil je hiernaast ook af en toe een kopje thee drinken? Ook dan is deze pistonmachine voor jou op het lijf geschreven. Deze pistonmachine beschikt namelijk over een heuse heetwaterfunctie.

In onze ogen is de aanwezigheid van deze heetwaterfunctie ene groot voordeel. Als je een kopje thee wilt zetten, kun je hier bijvoorbeeld een waterkoker voor gebruiken. Dat betekent echter weer een extra investering én inname van extra ruimte in jouw keuken. Doordat deze Quickmill 3035 een heetwaterfunctie heeft, is het eigenlijk zonde om een waterkoker aan te schaffen. Met déze pistonmachine kun je immers prima uit de voeten.

Kopjesverwarmer

Wist je dat koffie het lekkerste is als deze op de juiste temperatuur geschonken wordt? Deze pistonmachine zorgt daar wel voor. Het probleem zijn alleen de kopjes. Als je een koud kopje onder de koffie uitloop zet, wordt de koffie ín het kopje al snel een paar graden koeler. Daardoor geniet je eigenlijk niet meer van de optimale temperatuur.

Ook daar heeft Quickmill iets handigs op bedacht. Men heeft namelijk deze machine van een kopjesverwarmer voorzien. Je hoeft jouw kopje alleen maar op de juiste plaats neer te zetten, waardoor het kopje opgewarmd heeft. Zodra de koffie in het verwarmde kopje terecht komt, blijft de koffie op de juiste temperatuur. Daardoor smaakt elk kopje koffie nóg beter!

Makkelijke bediening

Door de jaren heen hebben wij veel pistonmachines uit mogen proberen. Een veelvoorkomend ‘probleem’ is dat de bediening van dergelijke machines vrij ingewikkeld is. We kunnen gerust stellen dat we dit bij de Quickmill 3035 zeker geen probleem vinden.

In onze ogen heeft deze pistonmachine echt een makkelijke bediening. Dit komt onder meer door de duidelijke knoppen aan de voorzijde. Dankzij deze knoppen kun je de machine op een makkelijke manier bedienen en onder controle houden.

Quickmill 3035 bediening

Aan het begin is dit mogelijk wel even wennen. Zo moesten wij bij de eerste twee á drie kopjes koffie wennen aan het instellen van de maalgraad. Naarmate we dit vaker en vaker deden, ging het eigenlijk alleen maar makkelijker. Dat onderstreept onze conclusie dat de bediening van de Quickmill 3035 echt ideaal is.

Lange levensduur

Zoals we eerder in deze Quickmill 3035 review al stelden, heeft men bij Quickmill de zaakjes op orde. Men heeft voor kwaliteit gezorgd en dat merk je ook aan de levensduur terug. Wij zijn van mening dat je van deze pistonmachine echt jaren kunt genieten. dat is onder meer aan de volgende facetten te danken:

 • De juiste materialen: zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft Quickmill voor louter de juiste materialen gekozen.
 • Prachtig design: na vele jaren gaat het design van de machine niet vervelen.
 • Nagenoeg geen kalkaanslag: voor elke koffiemachine vormt kalk een groot gevaar. Bij de Quickmill 3035 is dat een stuk minder het geval, aangezien onder meer de leidingen niet gevoelig voor de kalkaanslag zijn.

Al met al geniet je van een lange levensduur. Een lange levensduur waardoor het prijskaartje een stuk beter te verklaren is.

Fraaie/handige manometer

Bij elke pistonmachine is het van belang dat de koffie onder de juiste druk gezet wordt. Bij de Quickmill 3035 kun je dat handig in de gaten houden. Dankzij de manometer die je aan de voorzijde van de pistonmachine kunt vinden.

Ook is deze manometer in onze ogen bevorderlijk voor het design. De manometer straalt iets unieks uit. Iets wat ongetwijfeld elke barista wel aanspreekt!

Overige voordelen

Ben je enthousiast geworden door de hierboven besproken voordelen? Dan verwijzen wij je graag ook nog naar onderstaande video. In deze video vind je namelijk meer informatie over de Quickmill 3035. Ook vind je in deze video meer informatie over bijvoorbeeld de werking van het apparaat:

De nadelen van de Quickmill 3035

Kunnen wij de aanschaf van de Quickmill 3035 aanraden? Op basis van de hierboven besproken voordelen absoluut. Toen wij langer gebruik van deze pistonmachine maakten, vielen ons wel enkele nadelen op. Over deze nadelen informeren wij je ook zo uitgebreid mogelijk:

 • De Quickmill 3035 is relatief prijzig
 • Het schoonmaken van de Quickmill is geen gemakkelijke klus
 • Het waterreservoir mocht van ons iets groter
 • Deze pistonmachine heeft geen geïntegreerde melkopschuimer
 • De koffie is niet altijd op de gewenste temperatuur

Relatief prijzig

Wil je graag een fraaie en goede pistonmachine aanschaffen? Dan weet je op voorhand al dat je relatief diep in de buidel moet tasten. Dat is ook zeker het geval bij de Quickmill 3035. Later in deze Quickmill 3035 vind je meer informatie over de exacte prijzen, maar we kunnen in ieder geval stellen dat dit niet de voordeligste pistonmachine is.

Daar willen we graag wel het volgende aan toevoegen: de kwaliteit is wel echt uitmuntend. Zoals we hierboven ook al besproken hebben, kun je bij deze pistonmachine sowieso van een lange levensduur uit gaan. In onze ogen maakt dat een hoop goed!

Schoonmaken is niet gemakkelijk

Als je langdurig van de Quickmill 3035 wilt genieten, is regelmatig schoonmaken een vereiste. Toen wij dit apparaat schoon gingen maken, werden wij echter niet al te blij. Met name het gebied rondom de geïntegreerde koffiemolen is lastig schoon te houden.

Hoe je dit nou het beste kunt doen? Sowieso is het aan te raden om de juiste schoonmaakmiddelen te gebruiken. Daarnaast is het van belang dat je de nodige tijd uittrekt voor het schoonmaken van deze pistonmachine. Als je de Quickmill 3035 aan gaat schaffen, is dit zeker iets om rekening mee te houden!

Waterreservoir had iets groter mogen zijn

Je hebt niet zomaar interesse in een pistonmachine. Nee, dit heb je waarschijnlijk omdat je het bereiden van koffie echt leuk vindt. Daarbij is de kans ook groot dat je een ware koffieliefhebber bent. Hoeveel kopjes koffie gaan er bij jou op een dag doorheen?

Als je van de Quickmill 3035 gebruik gaat maken, moet je goed rekening houden met het waterreservoir. Dit reservoir heeft een inhoud van 1,8 liter; gezien de afmetingen van de pistonmachine had dit van ons iets groter mogen zijn.

Daarbovenop komt ook nog eens dat de plaatsing van het reservoir niet ideaal is. Het bijvullen van het reservoir had wat ons betreft makkelijker gekund. Ook hadden we graag gezien dat het reservoir iets groter had geweest. Geen enkele pistonmachine is echter perfect!

Geen geïntegreerde melkopschuimer

Ben je zelf een liefhebber van koffiespecialiteiten met melk? Of heb je regelmatig visite over de vloer die van een heerlijke cappuccino kan genieten? Als dat het geval is, is de Quickmill 3035 niet de beste koop voor je. Deze machine heeft namelijk géén geïntegreerde melkopschuimer.

Hoe je dan een koffiespecialiteit met melk kunt bereiden? Middels het stoompijpje van de machine. Om daar gebruik van te kunnen maken, heb je wel een goede melkkan nodig. Dát vraagt dus weer om een extra investering. Daarnaast zou het bereiden van de koffie met een geïntegreerde melkopschuimer ook een stuk makkelijker gaan.

Koffie is niet altijd heet

Een gekend aandachtspunt bij een pistonmachine is de opwarmperiode. Nadat je deze pistonmachine aanzet, zou je eigenlijk even moeten wachten met het bereiden van de koffie. Ga je direct aan de slag? Dan merk je eigenlijk direct op dat de temperatuur van de koffie niet helemaal naar wens is.

Dit kun je dus wel makkelijk voorkomen: de machine aanzetten en even op laten warmen. Overigens kun je ook nog instellen wat de temperatuur van de koffie moet worden. Daardoor heb je nog iets meer zeggenschap over de temperatuur van de koffie.

Ervaringen van andere kopers

Al vele jaren geleden werd de Quickmill 3035 uitgebracht. Dat deze pistonmachine al zo lang op de markt is, is veelzeggend voor de kwaliteit van de machine. Maar, denken andere kopers daar ook zo over? Zijn andere kopers net zo tevreden als wij dat zijn? Wij zijn op onderzoek uitgegaan.

Bij onze partner Bol.com kwamen wij slechts twee beoordelingen tegen. Beide beoordelingen hebben echter wel de hoogste score; een 5 op een schaal van 1 tot 5. We kunnen gerust stellen dat deze machine bij de kopers daardoor in de smaak valt. Dat blijkt ook uit de twee beoordelingen die bij Bol.com achtergelaten zijn:

Quickmill 3035 reviews
 • Wat een geweldige uitvinding. Dit had ik jaren eerder moeten doen. Espresso is nog nooit zo lekker geweest. Het instellen van de maalgraad kost wat tijd en oefening, maar daarna is het genieten.
 • Dit is onze 2e Quickmill 3035 Espresso machine, onze is nu 25 jaar oud en gaat elke dag met een tijdschakelaar 's morgens aan en 's avonds weer uit. Deze machines is niet stuk te krijgen en mocht het dan toch gebeuren, is alles is zo robuust gemaakt dat het gewoon een kwestie is van onderdeel bestellen en zelf eenvoudig te vervangen.

Zoals je kunt zien, lopen de kopers echt weg met deze machine. Met name het feit dat de Quickmill 3035 door één van de kopers al 25 jaar gebruikt wordt, is wat ons betreft veelzeggend. Als je écht voor kwaliteit wilt gaan, kies je voor de Quickmill 3035!

De Quickmill 3035 kopen

Wat denk jij van de Quickmill 3035? Spreken alle voordelen van deze pistonmachine jou wel aan? En vind je de nadelen eigenlijk niet al te zwaar wegen? Dan is het de hoogste tijd om eens naar de exacte prijzen van deze pistonmachine te kijken. Door op de buttons hieronder te klikken, bekijk je direct de beste prijzen bij onze betrouwbare partners:

Alternatieven

Ben je op zoek naar een goede pistonmachine? En voldoet de Quickmill 3035 aan veel van jouw eisen? Ben je echter niet voor de volle 100% overtuigd van deze machine? Dan is het verstandig om nog even verder te kijken. Het aanbod van pistonmachines is namelijk uitgebreid!

Speciaal voor jou zijn wij al op zoek gegaan naar twee alternatieven. Uiteindelijk kunnen wij de volgende twee alternatieven aanraden, mocht de Quickmill 3035 niet helemaal naar jouw wens zijn.

Quickmill 3000 – Pistonmachine

Spreekt de Quickmill 3035 jou aan, maar vind je het apparaat iets te duur? Dan kun je ook voor zijn kleinere broertje de Quickmill 3000 kiezen. Deze machine van Quickmill is grotendeels vergelijkbaar, maar is een slag kleiner. De machine is niet alleen een slag kleiner, maar is ook stukje goedkoper.

Bij deze machine geniet je van nagenoeg dezelfde functies. Zo heb je een warmhoudplaat tot je beschikking, evenals de heetwaterfunctie en de manometer. Ook heeft de Quickmill 3000 het kenmerkende fraaie design en een gemakkelijke bediening.

Wel moet je goed rekening met het volgende houden: de Quickmill 3000 heeft géén geïntegreerde koffiemolen. Als je met deze machine aan de slag wilt gaan, zou je dus zelf de bonen moeten zien te malen. Nadat je dat gedaan hebt, kun je de machine aan het werk zetten. In onze ogen is dit echter wel een stukje minder makkelijk en prettig dan bij de Quickmill 3035.

Quickmill 3000 – Pistonmachine

Sage The Barista Express – Pistonmachine

Vind jij de Quickmill 3035 gewoon echt veel te prijzig? Maar, wil je wel van een prima kwaliteit uit kunnen gaan? Dan is deze pistonmachine van Sage mogelijk voor jou op het lijf geschreven. Voor deze machine betaal je een paar honderd euro minder, terwijl de machine wél aan de verwachtingen voldoet.

Zoals je op de foto kunt zien, ziet deze machine er ook prachtig uit. De machine heeft bovendien een geïntegreerde koffiemolen, een stoompijpje en een manometer. Qua uitstraling en qua functies lijken beide machines dus behoorlijk op elkaar.

Eigenlijk kunnen wij de Sage The Barista Express van harte aanraden! Wil je graag meer over deze prima pistonmachine lezen? Check dan onze Sage The Barista Express review. Nadat je óók die review doorgenomen hebt, kun je een prima keuze maken tussen beide varianten.

Kafea.nl
Logo