Bodum Eileen 8 kops

Bodum is een gerenommeerd merk als het gaat om cafetières. Al in 1944 is het bedrijf opgericht en het heeft als visie dat goede kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Dit is precies wat je terugziet in de producten van Bodum. Betaalbare producten die hun functie al jaren bewijzen. De producten van Bodum worden ook niet zomaar van de markt gehaald. Zo kun je altijd reserveonderdelen vinden in het geval van een ongelukje.

Deze Bodum Eileen zorgt voor, zoals de koffiepuristen dat zeggen over cafetières, superieure koffie met een unieke smaak dat geen elektrische koffiemachine kan evenaren. Eileen is goed voor 1 liter van deze superieure koffie en heeft een glazen karaf met een roetsvrijstalen omhulsel met speciaal design. Deze french press is verkrijgbaar vanaf €50.

Verkrijgbaar bij Bol.com.

We hebben de specificaties met zijn voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet. Ook kun je wat reviews teruglezen en hebben we een tweetal alternatieven voor je uitgezocht.

Voordelen

Benieuwd naar de voordelen? Lees dan vooral verder.

Design

Het design van deze Bodum is gedaan ter ere van Eileen gray; de Ierse meubelontwerpster en baanbreker in het modernisme in de architectuur. Eileen Gray was ontzettend geïnspireerd door Parijs en woonde daar dan ook de rest van haar leven, totdat zij overleed op 98-jarige leeftijd in haar appartement aan de Rue Bonaparte. Deze french press is opgedragen aan Eileen Gray, maar ook aan alle koffieliefhebbers die ervan houden om in de typisch Franse bistro’s van hun koffie te genieten.

Maar wat is er nu zo speciaal aan het design van deze french press? Het gaat hier vooral om de roestvrijstalen omhulsel met motief. Dit omhulsel beschermt de glazen karaf en is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren: zwart, zilver, groen, koper, rood, en wit.

Hittebestendig glaswerk

Bij gewoon glas is er het gevaar om een breuk te veroorzaken bij het inschenken van hete vloeistoffen. Door het plotselinge temperatuurverschil zet het glas uit en veroorzaakt zo een breuk. Deze Bodum Eileen is voorzien van duurzaam en hittebestendig boriumsilicaat glas. Dit glas heeft een veel hogere temperatuurtolerantie, waardoor een breuk door hete vloeistoffen, zoals kokend water, vrijwel onmogelijk is. Dit zorgt voor een duurzame karaf en een lange levensduur van de cafetière.

Kan in de vaatwasser

Buiten het feit dat deze cafetière een prachtig design heeft, is het ook nog eens praktisch in gebruik. De glazen beker kun je makkelijk uit de rvs-omhulsel halen en ook de zeef kun je gewoon in de vaatwasser te gooien. Zo wordt deze Bodum altijd weer helemaal schoon, wat de smaak ook nog eens ten goede komt. Mocht er namelijk oude koffie achter blijven, dan krijgt de koffie al snel een vieze smaak. Dat is nu gelukkig niet het geval.

Bijgeleverd maatschepje

Wil je precies kunnen afmeten hoeveel schepjes gemalen koffie je moet toevoegen, dan komt het goed uit dat bij de Bodum Eileen een maatschepje wordt meegeleverd. Geen gedoe meer met eetlepels, of waren het toch dessertlepels? Voortaan dus gewoon met het maatschepje, wel zo makkelijk.

Geen plastic onderdelen

Je wilt natuurlijk niet dat je vers gezette koffie in aanraking komt met plastic. Dat proef je helaas snel terug in de koffie. Gelukkig komt de koffie met deze cafetière niet in aanraking met plastic. Zo is jouw koffie altijd van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Ook voor thee

Wil je ook wel eens een kopje thee drinken? Dat kan ook met deze cafetière. Gewoon wat losse thee in de karaf, heet water erop en als de thee goed getrokken is druk je de zeef naar beneden. Zo'n cafetière is buiten goedkoop, lekker en klein dus ook nog eens multifunctioneel.

Nadelen

Helaas zijn er ook een paar nadelen te melden.

Glazen beker zit niet vast in het omhulsel

Om de glazen karaf goed te beschermen, moet de rvs-omhulsel strak tegen de beker aanzitten. Deze beker zit, volgens de gebruikers, echter redelijk los, waardoor de beker erg verschuift tijdens het inschenken van de koffie. We zijn geen reviews tegengekomen van de beker die er daadwerkelijk helemaal uitgeschoven is, maar je moet er zeker voor oppassen en het voelt daardoor een stuk minder stevig aan.

Geen kopjesaanduiding op het glaswerk

Met het bijgeleverde maatschepje zou het handig zijn als er ook een kopjesaanduiding op het glaswerk te vinden zou zijn. Nu moet je gokken of vooraf afmeten hoeveel water je wilt toevoegen. Hierdoor heb je de kans dat de koffie-waterratio verkeerd gaat en de koffie niet optimaal gezet wordt.

Geen acht koffiemokken

Denk eraan dat als je deze cafetière aanschaft met de intentie om acht kopjes koffie te zetten, de acht kopjes berekend zijn op espressokopjes en niet op koffiemokken. Qua grote koffiemokken zou je er maximaal drie of vier uit kunnen halen.

Ervaringen

Veel koffieliefhebbers zijn je voor gegaan en drinken reeds koffie uit deze cafetière. Wat ze ervan vinden hebben we voor je uitgezocht.
De Bodum Eileen is een gewilde en erg goed gewaardeerde french press. De reacties zijn overwegend positief. Vooral het design wordt uiteraard erg gewaardeerd en is veelal een reden van aanschaf geweest.
“Staat erg mooi te zijn op het keukenblad. Is niet alleen mooi, maar maakt ook nog eens een heerlijke kop koffie voor een leuke prijs.”

Ook het gebruiksgemak wordt gewaardeerd. Dit is natuurlijk met alle cafetièrewel zo, maar de Eileen schijnt makkelijk in de omgang te zijn, doordat je de beker gemakkelijk uit het omhulsel kunt halen en zo schoon kunt maken.
“Erg makkelijk om even snel koffie te zetten. Na het gebruik stop ik alles gewoon in de vaatwasser en het is meteen weer helemaal schoon. Wat een verschil met mijn vorige cafetière die ik helemaal met de hand moest boenen. De smaak van oude koffieresten kwam na een paar maanden al terug in de koffie. Ik denk niet dat dit met deze cafetiere zal gebeuren. Erg blij met deze aankoop.”

Zijn er dan helemaal geen negatieve commentaren geleverd? Jawel, er is een nadeel wat redelijk vaak genoemd wordt. Het gaat om de glazen beker die wat uit het omhulsel schuift bij het inschenken van de koffie. Dit maakt het glas wat kwetsbaar en moet je erg opletten bij het inschenken dat hij er niet uitvalt.
“Het omhulsel zit niet nauw om de karaf heen. Het is dan wel handig met schoonmaken, maar ik ben telkens bang dat de karaf eruit zal vallen en zo zal breken.”

“Erg jammer dit. Het lijkt alsof het omhulsel de glazen beker erg goed beschermd, maar het tegendeel is waar. De glazen beker schuift continue heen en weer in het omhulsel en als je de koffie inschenk kan hij er zomaar uitglijden als je niet oplet.”

De Bodum Eileen kopen

Deze Bodum Cafetière is onder andere verkrijgbaar bij:

» Bol.com

Alternatieven

Ben je benieuwd wat voor cafetières er nog meer zijn? Hier zijn een aantal alternatieven.

Stelton 8 kops

Deze Stelton is net als de Eileen verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, wit, RVS, zwart en groen. Wat deze cafetière echter als voordeel heeft is dat de kan dubbelwandig is en volledig afgesloten kan worden. Als je koffie wilt inschenken druk je op de knop, en voilà er kan geschonken worden. Deze french press kan ook in de vaatwasser, heeft een opvallend design en wordt geleverd met maatschepje. Verkrijgbaar vanaf €59.95.

Bodum Sereno

Ben je op zoek naar eenzelfde soort bodum, maar net een iets ander design? Dan is deze Sereno misschien iets voor jou. In plaats van het modernistische design van het omhulsel, heeft de Sereno een iets zachter uiterlijk, waarbij tevens de rvs-omhulsel een grote rol speelt. Verder zijn alle specificaties hetzelfde als de Eileen. De Sereno is verkrijgbaar vanaf €36,50.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo