Aerolatte Cafetière 8 kops

Als je van koffie uit een french press houdt, dan is deze 8 kops Aerolatte echt iets voor jou. Met een 1 liter karaf zet jij in een handomdraai 8 lekkere espresso’s voor jou en je bezoek. Deze cafetière is verkrijgbaar vanaf €27,95.

Aerolatte is een bedrijf gesitueerd in Engeland die zich richt op koffieproducten. Zo maken ze handige melkopschuimers voor in de magnetron, accessoires voor een prachtig cappuccino en uiteraard ontzettend goed gewaardeerde cafetières.

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Ben je geïnteresseerd, lees dan vooral verder, want we hebben deze french press voor je onderzocht. Zodoende kun je hier de voor- en nadelen van dit product vinden. Ook hebben we de reviews voor je samengevat en kun je een tweetal alternatieven vinden.

Voordelen

We hebben de voordelen van deze cafetière voor je op een rijtje gezet.

Gemakkelijk schoon te maken

Als je een french press, en dan voornamelijk de zeef, niet goed schoonmaakt, dan krijgt de koffie op een begeven moment een erg vieze smaak. Gelukkig kun je deze cafetiere dan ook gewoon in de vaatwasser stoppen. De glazen beker is erg makkelijk uit het rvs-omhulsel te halen. Het is overigens wel aan te raden om ma het gebruik de drukzeef meteen goed af te spoelen, zodat er niet alsnog kleine deeltjes achter kunnen blijven.

Geen plastic onderdelen

Om van de echte pure koffiesmaak te genieten is het jammer als de koffie in aanraking komt met plastic, zoals een plastic beker, omdat dit de smaak negatief zal beïnvloeden. Gelukkig is deze Aeolatte gemaakt van glas en roestvrijstaal. Hierdoor kan je keer op keer genieten van pure smaken, welke koffiesoort je ook gebruikt.

Glas is hittebestendig en duurzaam

Het zou wel heel erg zonde zijn: Je schenkt heet water in de glazen beker en krak! Door het plotselinge temperatuurverschil ontstaat er een breuk. Nu is de beker gemakkelijk te vervangen, doordat je hem uit het roestvrijstalen omhulsel kunt halen, maar hoogstwaarschijnlijk is dit niet nodig. De beker is namelijk gemaakt van ontzettend sterk boriumsilicaat glas. Dit glas is hittebestendig en erg duurzaam. Zo gaat je Aerolatte lekker lang mee.

Kopjesaanduiding op het glas

Wil je graag precies afmeten hoeveel water je nodig hebt voor je aantal kopjes? Op de glazen beker staat dit heel handig aangegeven in combinatie met het aantal schepjes koffie dat je nodig hebt. Zo ben je telkens weer verzekerd van de juiste combinatie water en koffie en dus de perfecte smaak.

Meegeleverd maatschepje

Als je het lastig vindt om gewoon keukengerei te gebruiken om de koffie precies af te meten, dan heeft deze Aeolatte iets wat het voor jou vergemakkelijkt. Er wordt namelijk een speciaal maatschepje bijgeleverd. In combinatie met de kopjesaanduiding op het glaswerk kun je nooit meer teveel of te weinig koffie toevoegen en maak je altijd het lekkerste bakje klaar.

Zeef met microfilter

De drukzeef van de cafetière heeft een dubbele laag. Naast de gewone zeef met relatief grote gaatjes, zoals de meeste gemaakt zijn, bezit deze zeef nog een extra microfilter. Door dit microfilter wordt jouw koffie zo helder mogelijk, zonder rondzwevende koffiedeeltjes dus. Je ziet én proeft duidelijk het verschil.

Ook geschikt voor thee

Wil je niet alleen maar koffie kunnen zetten, maar hou je op zijn tijd ook wel eens van een kopje thee? Geen probleem voor deze Aerolatte. Je stopt de losse thee in de beker, giet heet water erover en de zeef zorgt er na het intrekken voor dat je kunt genieten van een helder kopje thee. Denk erom dat de thee nog wel doortrekt na het omlaag drukken van de zeef. Het volgende kopje kan dus erg sterk uitvallen.

Nadelen

Ja er is eigenlijk maar één nadeel te vinden over deze Aerolatte.

Te klein voor acht kopjes

Deze french press wordt verkocht als geschikt voor acht koppen. Met zijn inhoud van 1 liter is dat als je mokken gebruikt toch wat aan de kleine kant. Er wordt in de reviews vaak gezegd dat er hoogstens drie of vier goede mokken uit gehaald kunnen worden. Denk er dus goed aan voor wat voor kopjes en hoeveel je er wilt kunnen inschenken uit één keer koffiezetten.

Ervaringen

Wat vinden andere cafetièregebruikers eigenlijk van deze Aerolatte?

Het valt ontzettend op dat vrijwel alle reviews erg positief zijn. Onder andere het gebruiksgemak, de heldere koffie die deze french press maakt en het sterke glas worden erg gewaardeerd.
“Deze café press doet zijn werk uitstekend. De zeef met microgedeelte doet erg goed wat hij moet doen, de koffie is zowat helemaal helder.”

“Bij sommige cafetières is het een nadeel dat je de beker makkelijk uit de houder kan halen, omdat hij dan wat kwetsbaarder is. Zo ben ik er in ieder geval een aantal verloren. Deze Aerolatte daarentegen heeft echt een goede sterke karaf. En doordat ik hem zo makkelijk los kan halen, is het schoonmaken een fluitje van een cent geworden.”

Eigenlijk wordt als enig nadeel genoemd dat de cafetière wat aan de kleine kant is. Zoals benoemd in de nadelen is deze french press niet geschikt voor acht grote mokken, maar voor acht espressokopjes. Dit valt soms niet in goede aarde.
“Een 8 kops aerolatte gekocht, maar ik haal er maar drie mokken uit. Erg jammer dit.”

De Aerolatte Cafetière kopen

Deze Aerlatte cafetière is verkrijgbaar bij:

» Bol.com

Alternatieven

Ben je benieuwd wat voor cafetières er nog meer zijn? Hier zijn een aantal alternatieven.

Bodum Bistro Nouveau 8 kops

Bodum is tevens een sterk merk als het gaat om cafetières. Deze french press heeft ook een karaf van 1 liter met sterk boriumsilicaatglas. Mocht er toch iets stuk gaan zijn reserveonderdelen zeer makkelijk te bestellen op de website van Bodum. Ook deze french press heeft geen plastic onderdelen wat in aanraking komt met je koffie. Verkrijgbaar vanaf €29,99.

Weis presspot 8 kops

Deze cafetière van Weis heeft een extra feature die bijna geen van de cafetières beschikken. Hij is namelijk dubbelwandig. Zodoende blijft jouw koffie lekker lang op temperatuur. Deze cafetière past ook gewoon in de vaatwasser. Met zijn volledig roestvrijstalen, strakke design is het een aanwinst in elke keuken. Deze french press is verkrijgbaar vanaf €51,99 en is daarmee wel iets duurder dan de Aerolatte.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo