Bodum Brazil cafetière

De Bodum Brazil stamt uit de tachtiger jaren. Het is namelijk de eerste cafetière die Bodum heeft ontworpen. Door het succes van de Brazil wordt deze tot op heden goed verkocht. Dit zegt natuurlijk ook heel wat over de kwaliteit van deze french press.

Deze cafetière is verkrijgbaar in verschillende maten. Je hebt namelijk de keus uit een 3-kops en de 8-kops. Ook kun je qua kleur aardig wat variëren, want hij is verkrijgbaar in zwart, groen, rood en wit. De Bodum Brazil 8 kops is verkrijgbaar vanaf €32,90.

Onder andere verkrijgbaar bij Koffiediscounter.nl.


Wil je wat meer te weten komen over deze french press, lees dan vooral door. We hebben namelijk de voor- en nadelen voor je uitgezocht en de ervaringen van andere koffiepuristen voor je op een rijtje gezet. Als je toch niet helemaal tevreden bent over de Brazil, kun je ook nog een tweetal alternatieven vinden die wellicht wel helemaal aan jouw eisen voldoen.

Voordelen

Eerst die mooie voordelen van deze Brazil.

Vaatwasmachinebestendig

Ben je klaar met koffiezetten, dan zet je deze cafetière gewoon in de vaatwasser. Dat scheelt een hoop gedoe met afwassen en zo ben je altijd verzekerd van een schone karaf en zeef. Mochten er namelijk koffieresten achter blijven, dan krijgt de koffie al snel een hele vieze smaak. Dat probleem kom je in ieder geval niet tegen.

Geen BPA in de kunststof onderdelen

BPA? Wat is dat hoor ik je denken. BPA is een stof, ook wel Bisphenol A genoemd, die veel in kunststoffen voorkomt. Deze stof heeft bij het in aanraking komen met de huid een aantal officieel geregistreerde gezondheidsrisico’s, zoals huidallergieën, het is irriterend voor de ogen, het is waarschijnlijk giftig voor de lever en heeft risico’s voor de voortplanting door beïnvloeding van je hormoonhuishouding. Veel gezondheidsrisico's kunnen we wel stellen. Goed om te lezen dus dat de Brazil Bodum vrij is van deze gevaarlijke stof.

Koffie komt niet in aanraking met plastic

Dat is zo jammer. Dan maak je een heerlijk verse koffie met een cafetière en dan heb je een nare bijsmaak door zo’n plastic karaf of zeef. Gelukkig heeft deze Bodum geen plastic onderdelen die in aanraking komen met je koffie. Puur genieten!

Nadelen

Toch heeft deze french press ook een paar nadelen. Laten we ze eens nalopen.

Geen kopjesaanduiding op het glas

Om precies te weten hoeveel koffie en water je zou moeten toevoegen, zou het handig zijn om een aanduiding van het aantal kopjes te hebben op het glaswerk. Nu blijft het een beetje gokken, of je moet van tevoren afmeten. Doet wel iets af aan de handigheid.

Klein voor acht koppen

Denk eraan dat als je deze Brazil aanschaft om voor acht mensen tegelijk koffie te zetten je wellicht bedrogen uitkomt. Als je kopjes van 125 milliliter serveert zal het geen probleem zijn, maar deze Brazil heeft een capaciteit van 1 liter. Als je van lekkere grote mokken houdt, is een grotere maat misschien voor jou wat meer geschikt.

Ervaringen

Laten we eens kijken wat de koffieliefhebbers ervaren met deze french press.

Jeetje wat een lovende reacties zijn we tegen gekomen over deze cafetière. Dat verwacht je natuurlijk ook wel over een product wat al sinds de tachtiger jaren succesvol op de markt is. Deze Bodum Brazil schijnt precies te doen wat hij moet doen en doet dat met flair. Niets meer, niets minder, precies wat je van een cafetière verwacht.

Wat er allemaal opgenoemd wordt als voordeel zijn voornamelijk de duurzaamheid en de kwaliteit van de koffie. Er zitten een hoop reviews tussen van mensen die de Bodum Brazil jaren en jarenlang in gebruik hebben en nog steeds tevreden zijn. Voor hun geen superdure automatische koffiemachine met acht verschillende koffiespecialiteiten, maar gewoon de pure smaak van de koffie gemaakt met deze Brazil.
“Ik gebruik al jaren de producten van Bodum, maar de Brazil is toch wel mijn favoriet. Mijn koffie is al jarenlang iedere dag van deze goede kwaliteit. Ik zou niet anders meer willen.”
“Ook met een iets fijnere maling maakt deze cafetière gewoon een heerlijk kopje koffie zonder al te veel koffiegruis.”

Ook wordt het erg praktisch ervaren dat je bij Bodum, mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, je heel gemakkelijk reserveonderdelen kunt bestellen. Je weet met de Bodum Brazil dat hij nooit uit de handel gehaald zal worden, dus je hebt altijd onderdelen achter de hand.
“Na jarenlang gebruik toch maar eens de zeef vervangen. Heel makkelijk te bestellen en een goede service.”

Er zijn ook een aantal kritische gebruikers te vinden, maar ze vallen aardig in het niet bij de grote aantallen positieve reviews. Een ding wat een aantal keer genoemd wordt is de teleurstelling over de grootte van het product.
“Ik schrok toen ik deze french press uitpakte. Dit is net genoeg voor vier koppen in plaats van acht!”

De Bodum Brazil kopen

Deze Bodum cafetière is verkrijgbaar bij:

» Koffiediscounter.nl

» Bol.com

» coolblue.nl

Alternatieven

Hier zijn twee alternatieven voor je die wellicht tevens interessant voor je zijn.

Bodum Eileen

Blijf je liever toch bij Bodum, maar wil je iets meer qua design, kijk dan eens naar deze Eileen. Met haar roestvrijstalen design omhulsel, staat deze cafetière wel heel mooi te pronken in je keuken. Ze heeft net als de Brazil hittebestendig en duurzaam glas, geen plastic onderdelen en kan geheel in de vaatwasser. Deze dame is verkrijgbaar in drie verschillende maten, namelijk 3-kops, 5-kops en 8-kops. Ze is ook in vijf verschillende kleuren te verkrijgen: Zwart, zilver, rood, groen en wit. De Bodum Eileen 8-kops is verkrijgbaar vanaf €58.

» Volledige review Bodum Eileen

Bialetti French Press

Bialetti is ook een merk wat al lang cafetières produceert en zodoende veel ervaring heeft met het perfecte kopje koffie gemaakt met een french press. Hij beschikt net als de Brazil over hittebestendig glas en heeft geen plastic onderdelen. Deze french press is ook officieel geschikt bevonden voor het bereiden van kruidenthee. Hij is verkrijgbaar in drie verschillende maten, namelijk 350ml, 1liter en 1,5 liter. Deze Bialetti is verkrijgbaar vanaf €24,90.

» Volledige review Bialetti French Press

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo