Bialetti French Press 1liter

Ben je op zoek naar een cafetière van goede kwaliteit? Dan is deze Bialetti french press wellicht iets voor jou. Bialetti is een italiaans bedrijf wat zich sinds de dertiger jaren al toewijdt aan het maken van koffieproducten, zoals de beroemde percolator, die door Dhr Bialetti zelf is uitgevonden, en later ook de french press. Zodoende heeft dit bedrijf enorm veel ervaring in het produceren van deze producten en levert het een continue hoge kwaliteit af.

Deze Bialetti is verkrijgbaar in 350ml, 1l en 1,5 liter. Hij is gemaakt van hittebestendig glas en 18/10 roestvrijstaal. 18/10 roestvrijstaal heeft een hogere bestendigheid tegen roest dan de meest voorkomende rvs. Dit komt door de hogere concentratie nikkel.

Voor een bedrag van €24,90 staat deze stijlvolle cafetière van 1 liter in jouw keuken te wachten om een heerlijke kop koffie voor je te zetten. Lees nu verder voor de voor- en nadelen van dit product en kom er zodoende achter of deze in jouw huishouden en plekje verdient.

Onder andere verkrijgbaar bij coolblue.nl (Coolblue)

Voordelen

Laten we eens kijken naar de voordelen van deze cafetière.

Gemakkelijk schoon te maken

Zo’n french press kan weleens lastig zijn om goed schoon te maken. Wat daaraan erg vervelend is, is dat als de zeef niet goed schoon gemaakt wordt, de koffie al snel een vieze smaak krijgt. Deze cafetière kun je echter na gebruik even afspoelen en daarna gewoon in de vaatwasser stoppen. Zo wordt hij elke keer weer blinkend schoon en blijft jouw koffie zijn verse pure smaak behouden, zonder ranzige nasmaak.

Geen plastic onderdelen

Door een beker of zeef van plastic materiaal krijgt de koffie al snel een negatieve verandering in smaak. Om de pure aroma van je koffie te behouden is het daarom raadzaam de koffie niet in aanraking te laten komen met plastic onderdelen. Deze Bialetti french press bevat deze plastic onderdelen niet en is daarom uitermate geschikt om jouw kopje koffie te bereiden.

Glas is hittebestendig en duurzaam

Het nadeel van een glazen beker is natuurlijk dat deze breekbaar is. Gelukkig is deze cafetière uitgerust met boriumsilicaat glas. Dit glas is hittebestendig en erg duurzaam. Zo hoef je niet snel bang te zijn dat het glas breekt als je er heet water in giet. Wat dan ook opvalt is dat er in een hoop reviews positief gesproken wordt over het sterke glas.

Ook geschikt voor (kruiden)thee

Hou je niet alleen van verse koffie, maar ook van verse kruidenthee? Dat is met deze cafetière ook geen enkel probleem. Dit maakt deze cafetière wel erg multifunctioneel.

Stop de theeblaadjes in de beker met heet water en laat het een aantal minuten trekken. Als je tevreden bent over de sterkte, dan druk je de zeef naar beneden en zo heb je een lekker verse en heldere thee. Doordat de thee nog doortrekt na het doordrukken van de zeef, wordt de thee in de beker zelf op den duur wel erg sterk, snel inschenken dus.

Nadelen

Ja, ook deze Bialetti french press heeft een aantal minpuntjes.

Geen kopjesaanduiding op het glas

Om precies te weten voor hoeveel kopjes koffie je inschenkt en hoeveel gemalen koffie je daarvoor moet toevoegen, is het handig om een kopjesaanduiding te hebben op het glas. Deze cafetière heeft helaas niet zo’n aanduiding. Hierdoor zal je op de gok water moeten toevoegen, of vooraf je kopje water moeten afmeten.

Te klein voor acht kopjes

Dit is een nadeel wat alle cafetières gemeen hebben. Deze french press van 1 liter wordt namelijk vanuit de fabriek geschikt bevonden voor acht kopjes koffie. Dit is echter berekend op een shot espresso. Echter is de gemiddelde kop koffie, zeker die je thuis drinkt, een stuk groter. Stel je voor dat jij een kop koffie van 200ml drinkt, dan haal je in plaats van acht koppen er vijf uit deze cafetière. Dat is nogal een verschil.

Ervaringen

Over het algemeen wordt deze Bialetti french press erg goed door de gebruikers beoordeeld. Er zijn dan ook een hoop koffieliefhebbers die alleen nog maar koffie willen drinken die bereid wordt met een cafetière. Deze koffiedrinkers zijn erg tevreden met de cafetières van Bialetti en deze specifieke french press is daarop geen uitzondering.
Allereerst wordt de stevigheid van het product erg gewaardeerd.
“Nu eindelijk een goede cafetière gevonden die niet om de haverklap breekt. Hij is van glas gemaakt, maar is zo sterk alsof hij van plastic is.”

Ook vinden de huidige gebruikers dat deze french press gemakkelijk te reinigen is.
“Deze koffiepot is zeer makkelijk in de omgang en ook het schoonmaken gaat erg makkelijk. Ik spoel de zeef meteen na gebruik even goed af en stop alles in de vaatwasser. Meteen weer blinkend schoon. Ook de koffiesmaak blijft erg goed. Ik heb deze koffiepot nu al een aantal jaar in gebruik en ben dan ook zeer tevreden.”

Wat tevens erg opvalt is dat de zeef goed zijn werk lijkt te doen.
“Met deze french press kan ik ook een iets fijnere maling gebruiken en dan blijft er weinig ronddrijven in mijn kopje koffie. Heel prettig, omdat ik graag een stevige bak drink”

Zijn er ook wat negatieve reviews te vinden? Jazeker zijn er wel wat dingen op aan te merken, maar echt een groot aantal overwegend negatieve reviews hebben we niet gevonden. Zo is een veelvoorkomende zin dat de cafetière kleiner is dan verwacht.
“Deze cafetière gekocht met het idee voor acht koppen koffie in één keer klaar te zijn, maar ik krijg er op zijn hoogst vijf relatief kleine kopjes uit.”

De Bialetti French Press 1 liter kopen

Deze Bialetti French Press 1 liter is verkrijgbaar bij:

» coolblue.nl (Coolblue)

» Bol.com

Alternatieven

Barista & Co plunger 8 kops

Deze cafetière is verkrijgbaar in een tweetal metallic kleuren, namelijk gunmetal en electric copper. Ook hij is gemaakt van hittebestendig en duurzaam glas en kan gewoon na gebruik in de vaatwasser. Op het glas staat met streepjes het aantal milliliter beschreven, zodat je nooit meer de hoeveelheid water hoeft te gokken. Deze french press is verkrijgbaar vanaf €43,95

Bodum Bean cafetière 8 kops

Ben je op zoek naar een handige cafetière om mee te nemen op vakantie? Kijk dan eens naar deze Bodum. Hij is gemaakt met een kunststof omhulsel en ontzettend sterk boriumsilicaat glas. Wat hem nou zo geschikt maakt voor op vakantie? Wat dacht je van het feit dat hij een anti-lek deksel heeft. Zo verspil jij je verse kopje koffie niet, mocht deze koffiepot onverhoopt omvallen. De Bodum bean is verkrijgbaar vanaf €29.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo