PHILIPS GRIND & BREW HD7765/00

Hou je van het gemak van een grote pot filterkoffie, maar wil je daarin wel de allerbeste smaaksensatie? Dan is deze Philips Grind & Brew wellicht iets voor jou. Dit apparaat is verkrijgbaar vanaf €125 en is gemakkelijk via internet te bestellen.

Alle varianten van de Philips Grind & Brew HD7765/00

Alternatieven voor de Philips Grind & Brew HD7765/00

Dit apparaat heeft het voordeel van een automatische koffiemachine, namelijk het feit dat je verse koffiebonen gebruikt die automatisch met een geïntegreerde koffiemolen voor je gemaald worden. Maar met dit apparaat kun je gewoon 10-12 kopjes tegelijk zetten.
Het bonenreservoir heeft een capaciteit van 200 gram. Met de draaiknop selecteer je het aantal kopjes en de machine maalt automatisch de benodigde hoeveelheid bonen voor je.

Lees verder om meer te weten te komen over dit apparaat. Om een goede keuze te kunnen maken, hebben wij alvast de goede en minder goede punten voor je uitgezocht. Ook hebben we de reviews voor je voorgelezen en kun je een aantal alternatieven vinden.

Onder andere verkrijgbaar bij coolblue.nl (Coolblue).

Voordelen

Wat zijn nou die voordelen van dit apparaat? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Conische koffiemolen

De koffiemolen waarmee dit koffiezetapparaat is uitgerust kun je gerust top of the line noemen. Het beschikt namelijk over kegelvormige maalschijven. Deze schijven zorgen ervoor dat de koffiebonen niet zomaar in het wilde weg gesneden worden, maar gelijkmatig geplet worden. Ook worden deze schijven niet heet, wat een bittere smaak voorkomt. Dit zijn belangrijke onderdelen in het maalproces, wat zorgt voor een optimaal aroma in jouw verse bakje koffie.

Optimaal aroma

Als de koffie eenmaal gezet is zorgt deze Grind & Brew ervoor dat de koffie zijn optimale aroma behoudt. Onderin de kan zit namelijk een mondstuk wat ervoor zorgt dat de koffie zich circuleert. Dit zorgt voor een optimale verspreiding van het aroma in de koffie.

Druppelstop

Als je door de geur van verse koffie niet kan wachten om een kopje in te schenken, dan kun je de druppelstop gebruiken om alvast te genieten. Met deze functie stopt het apparaat met druppelen als je de kan onder het apparaat vandaan haalt, zodat jij alvast in kan schenken.

Stel de sterkte in

Met dit koffiezetapparaat kun je heel gemakkelijk de sterkte van je kopje koffie instellen. Dit kun je op twee manieren doen. Allereerst kun je natuurlijk de maalgraad van de koffiemolen aanpassen. Een fijne maling zorgt namelijk voor een sterkere smaak dan een grove maling. Dit heeft allemaal te maken met extractietijd. Deze molen heeft drie maalstanden. Zodoende kun je naar gelang jouw smaak een maalstand kiezen.

Als tweede kun je de intensiteit van de koffiesmaak op het apparaat kiezen. Dit apparaat heeft drie keuzes voor je geïnstalleerd, namelijk mild, normaal of sterk. Op het lcd-scherm kun je gemakkelijk je keuze maken.

Ook voor gemalen koffie

Even geen bonen in huis of maak jij ook wel eens een decafé met voorgemalen koffie? Dan heb je geluk, wat met dit apparaat hoef je niet persé koffiebonen te gebruiken. Het filter van het apparaat kun je gemakkelijk opzij zwenken, zodat je ook voorgemalen koffie kunt toevoegen.

Warmhoudtijd instelbaar

Wanneer de koffie eenmaal gezet is, kun je met het apparaat de warmhoudtijd instellen. Op deze manier blijft jouw koffie net zolang warm zolang jij dat wilt. Je kunt deze tijd instellen vanaf 30 minuten tot wel twee uur.

Waterniveau aanduiding

Om het water precies bij te kunnen vullen, zodat je water-koffie ratio precies goed uitkomt, geeft dit apparaat weer hoeveel water je hebt toegevoegd. Een drijvertje komt omhoog met het water en zodoende kun je met de kopjesaanduiding aan de zijkant precies afmeten hoeveel water je wilt toevoegen.

Nadelen

Ook dit apparaat heeft uiteraard wel wat nadelen. Hieronder sommen we ze voor je op.

Geen timer

Als je graag wilt dat de koffie begint te lopen terwijl je onder de douche staat, dan is dit apparaat wellicht iets minder geschikt. Hij beschikt namelijk niet over een timer.

Druppelstop werkt maar 20 seconden

Het is jammer dat de druppelstop maar 20 seconden werkt. Het apparaat blijft tijdens het uitnemen van de koffiekan water geven aan het filter, waardoor na 20 seconden de filter zal overlopen. Hierdoor moet je wel snel koffie schenken om geen vervelende bende te maken.

Koffiemolen loopt vaak vast

Wat in veel reviews terugkomt, is dat de koffiemolen vaak vast blijkt te lopen. Soms blijkt het te helpen om het apparaat goed schoon te maken en eventuele boontjes te verwijderen die ergens vast zitten. Echter blijken er ook een hoop apparaten terug gestuurd te moeten worden voor reparatie. Dit is natuurlijk wel een groot nadeel.

Ervaringen

Er zijn niet veel reviews te vinden over deze koffiemachine. De reviews die op het internet staan, zijn niet allemaal al te positief. Er zijn wel een aantal positieve puntjes een paar keer genoemd, namelijk dat de koffie goed van smaak is en de sterkte makkelijk valt in te stellen.
“Deze machine maakt een lekkere kop koffie. De sterkte valt met de maalgraad en de intensiteit die je af kan stellen, handig af te stellen naar jouw smaak. Ik hou van een sterke bak en dat maakt hij dan ook prima voor me klaar.”

Zoals gezegd zijn er helaas overwegend slechtere reviews te lezen. Nu is dit apparaat natuurlijk niet heel gangbaar en zijn tevreden gebruikers minder snel geneigd om een review te schrijven. Of je je beslissing dus puur op deze reviews moet laten afhangen dat is natuurlijk aan jou.

Allereerst schijnt het apparaat redelijk vaak kapot te gaan. Voornamelijk de koffiemolen schijnt vaak te blokkeren en moet dan voor reparatie aangeboden worden.
“Nu voor de derde keer het apparaat ter reparatie aangeboden. Na twee weken retour gehad en een week later weer hetzelfde probleem met de koffiemolen.”

Ook schrijven een aantal gebruikers dat de koffiemolen een ontzettend lawaai maakt. Of een apparaat stil is, is natuurlijk wel erg relatief als je geen aantal decibel weet, maar wat opvalt is dat het vaak terug lijkt te komen.
“Dit apparaat maakt tijdens het malen van de koffiebonen echt een ontzettende herrie!”.

Ook schijnt de druppelstop niet helemaal vlekkeloos te werken.
“Na het uitnemen van de kan blijft het apparaat jammer genoeg gewoon door druppelen hoor.”

Tevens laten de consumenten weten dat de opening voor het toevoegen van water aan de kleine kant is.
“Het toevoegen van water gaat erg lastig door de kleine opening. Elke keer ligt er weer een plas water om het apparaat heen.”

De Philips Grind & Brew HD7765 kopen

Dit apparaat is verkrijgbaar bij:

» coolblue.nl (Cooblue)

» Bol.com

Alternatieven

Princess 249402 zilver

Deze princess lijkt in opzet erg op de grind & brew. Ze heeft een iets ruimer bonenreservoir van 250 gram en een waterinhoud van 1,25 liter. Deze prinses beschikt wel over een timer, zodat je kopje koffie ’s morgens gewoon voor je klaarstaat. Ook houdt ze je koffie voor je warm, kun je gemalen koffie gebruiken en schakelt ze na het koffiezetten gewoon weer uit. Ze is verkrijgbaar vanaf €100.

AEG KAM300

Deze AEG is met zijn €129 in dezelfde range als de Grind & Brew, maar heeft wat extra opties voor je. Qua koffiebonen kun je er iets meer in kwijt, namelijk 250 gram. Hij kan 10 kopjes koffie tegelijk voor je zetten. De conische koffiemolen kun je afstellen in wel negen verschillende standen. Hierdoor kun je je koffie wel heel specifiek afstellen en dat is zeker een pluspunt. Ook beschikt hij over een timer, zodat je koffie gewoon voor je gezet wordt terwijl jij onder de douche staat.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo