PRINCESS 249402 ZILVER

Wil je de voordelen van een gewoon koffiezetapparaat met filterkoffie, maar ondertussen wel genieten van koffie gezet met versgemalen koffiebonen? Kijk dan eens naar dit apparaat. Deze Princess 249402. Het bonenreservoir is groot genoeg voor 250 gram bonen. Het heeft een capaciteit van 1,2 liter water en maakt zodoende een grote pot verse koffie voor je klaar. Wil je er minder zetten? Ook dat is geen probleem. Je geeft gewoon aan hoeveel kopjes je wilt en ze gaat voor je aan de slag.

Als bovenstaande je aanspreekt lees dan vooral verder. We hebben namelijk alle specificaties van dit apparaat voor je uitgezocht, zodoende kun je hier de voor- en nadelen van dit koffiezetapparaat vinden. Dit apparaat wordt vanaf een bedrag van €104,95 bij je thuisbezorgd.

Onder andere verkrijgbaar bij coolblue.nl.

Voordelen

Allereerst de mooie voordelen van dit apparaat.

Volledig elektronische bediening

Om deze machine te bedienen maak je gebruik van een volledig elektronisch scherm. Geen vage knopjes dus, maar een helder verlicht scherm met een simpele bediening.

Koffiesterkte instellen

Met deze prinses kun je uiteraard genieten van een vers bakje koffie, die ook nog eens verschillende instellingen heeft om de sterkte naar jouw smaak te perfectioneren. Op het display kun je gemakkelijk een keuze maken naar gelang jouw wensen voor het perfecte kopje koffie. Er zijn drie mogelijkheden; mild, normaal of sterk.

Om je koffie nog verder in te stellen kun je de koffiemolen op verschillende maalstanden zetten. Voor een extra sterk bakje kies dan de fijnste maling, voor een extra slappe kies je de grofste. Met zo’n fijne maling wordt er namelijk veel meer koffie geëxtraheerd, doordat het water een langere tijd nodig heeft om door te koffie te passeren. Je kunt kiezen uit negen verschillende maalstanden. Zo wordt jij nog eens een echte barista.

Conische koffiemolen

De maling van de koffiebonen is van groot belang voor de uiteindelijke smaak van de koffie. Dan hebben we het nog niet eens over de grof- of fijnheid van de maling, maar over hoe de bonen gemalen worden. Voor een optimale smaak mogen de bonen niet heet worden en moeten ze gelijkmatig gemaald worden. Deze machine beschikt over een conische koffiemolen. Door de conische vorm worden de bonen niet heet en worden ze gelijkmatig geplet. Ideaal dus!

Druppelstop

Om alvast van je koffie te kunnen genieten terwijl het apparaat nog niet klaar is, gaat meestal gepaard met koffie die op de warmhoudplaat valt en daardoor veel rook veroorzaakt en het plaatje beschadigd. Als je de koffiekan van deze Princess 249402 echter onder het filter vandaan haalt, zorgt de druppelstop ervoor dat dit niet gebeurt. Zo kun jij alvast genieten van dat eerste kopje koffie.

Ook voor gemalen koffie

Met dit apparaat kun je in plaats van koffiebonen ook gewoon een keertje een kan koffie zetten met een voorgemalen koffiesoort. Dat is lekker als jij ook wel eens van een cafeïnevrije koffie houdt, of als je visite dit bijvoorbeeld graag drinkt.

Timer

Als je in de ochtend helemaal geen tijd hebt om eerst helemaal dat koffiezetapparaat aan te zetten, dan heb je met deze machine in ieder geval geen probleem. Deze prinses beschikt namelijk namelijk over een timer, waardoor je zelfs al 24 uur van tevoren de tijd waarop jij graag een vers bakje koffie ter beschikking wilt hebben kunt instellen. Dat is nog eens makkelijk. In de ochtend na het douchen, hup de koffie in een thermosbeker en op naar je werk!

Nadelen

Ook dit apparaat heeft een aantal nadelen. We hebben ze voor je uitgezocht, dus lees vooral verder.

Vervanging koolstoffilter

Wat een nadeel is aan dit apparaat, is dat het apparaat regelmatig aangeeft dat het koolstoffilter vervangen moet worden. Deze koolstoffilters moeten bij Princess zelf worden besteld en kosten €11,95 per drie stuks. Er wordt helaas nergens vermeldt hoe vaak deze nou precies vervangen moeten worden, maar uit de reviews blijkt dit zo ongeveer om de twee maanden te zijn. Dit is €23,90 op jaarbasis.

Geen thermoskan

Het is jammer dat het apparaat elektriciteit moet gebruiken om je koffie warm te houden. Het zou handiger zijn geweest als je koffie uitgerust zou zijn met een goede thermoskan. Het apparaat houdt je koffie na het zetten automatisch twee uur warm. Dit kun je niet anders instellen. Sommige eigenaren van dit apparaat zeggen dat het apparaat zichzelf na twee uur en soms al veel eerder automatisch uitschakelt. Hierdoor kan je er niet van op aan dat je koffie na twee uur nog warm is.

Ervaringen

Een hoop koffieliefhebbers zijn je voor geweest en hebben dit koffiezetapparaat dan ook aangeschaft. Laten we eens kijken wat hun ervaringen zijn met dit apparaat.

Helaas zijn de reviews overwegend negatief. Een veel gehoorde klacht is de ontzettend korte duurzaamheid van het apparaat. Meer dan de helft van de reviews geeft aan dat het apparaat ongeveer, of zelfs korter dan een jaar is meegegaan. Dit is natuurlijk wel erg kort. Er wordt onder andere het volgende gezegd over de duurzaamheid:
“Binnen een maand begaf de koffiemolen het al. Met de slechte service van Princess ben ik trouwens erg ontevreden. Ik heb flink voet bij stuk moeten houden om een ander exemplaar te mogen ontvangen, omdat de oude al niet meer gemaakt kon worden.”

“Al heel snel geeft het apparaat geen gemalen bonen meer, maar gebruik ik het nu alleen nog met voorgemalen koffie. Dat gaat wel prima, maar is natuurlijk niet waarom ik specifiek dit apparaat heb gekocht.”

Ook wordt er veel geklaagd over de koolstoffilters.
“Met twee maanden moest er een nieuw koolstoffilter in. Ontzettend moeilijk te verkrijgen, moeilijk te plaatsen en als dit elke twee maanden zo blijft wordt het een dure bezigheid voor zo’n rot apparaat.”

Toch zijn er ook wel een aantal tevreden gebruikers te vinden en die zeggen onder andere het volgende:
“Apparaat maakt een lekkere bak koffie. Nu drie maanden in huis en geniet steeds weer van de verse koffiegeur in huis.”

Ook vinden de gebruikers het apparaat makkelijk bedienbaar.
“Met de volledig elektronische bediening was het niet lang zoeken om een grote kan heerlijk geurende koffie te zetten.”

De Princess 249402 kopen

De Princess koffieapparaat met bonen is verkrijgbaar bij:

» coolblue.nl

» Bol.com

Alternatieven

Toch iets anders in gedachten voor op je keukenblad? Hier zijn wat alternatieven.

Cuisinart DGB900BCE

Deze Cuisinart is tevens een koffiefilterapparaat die geïntegreerd is met een automatische koffiemolen. Hij is wat duurder dan de Princess met zijn €178, maar heeft dan ook wat extra voordelen ten opzichte van onze prinses. Dit apparaat heeft een dubbelwandige rvs-thermoskan van 1,5 liter. Zo blijft jouw grote kan nog uren warm zonder elektra te gebruiken. Hij is ook uitgerust met een timer en ook met dit apparaat kun je de sterkte van je koffie helemaal instellen.

Fresh Aroma Perfect Superior

Dit is toch wel de Porsche onder de koffiezetapparaten met verse bonen. Deze machine is dan ook iets aan de duurdere kant: €190. Hij heeft een bonenreservoir van 250 gram en een glazen kan van 1,5 liter. Wat deze zo speciaal maakt is de 28 level conische maler. Zo kun je wel heel precies je koffiemaling instellen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo