Jura E8 review

Al in 1931 werd het Zwitserse merk Jura opgericht. Vanaf dat moment is dit merk uitgegroeid tot één van de betere aanbieders van koffiemachines. Onder andere de Jura WE8, de Jura Z6 en de Jura S8 zijn bij veel mensen in de smaak gevallen. Heb jij geen interesse in die koffiemachines, maar wel in de Jura E8? Dan ben je in deze Jura E8 review aan het juiste adres.

Recentelijk hebben wij deze koffiemachine uit mogen proberen. Op basis daarvan hebben wij deze Jura E8 review kunnen schrijven; een review waarin we onze persoonlijke bevindingen delen. Daarbij bespreken we de belangrijkste voor- en nadelen van deze machine, terwijl we ook naar bijvoorbeeld het prijskaartje kijken.

Door deze review door te nemen, kun je voor jezelf de knoop doorhakken; ga je de Jura E8 wel of niet kopen? Het is in ieder geval goed voor te stellen dat je mogelijke interesse in deze volautomatische koffiemachine hebt. De Jura E8 is op papier erg interessant én kan op veel positieve beoordelingen rekenen. Of wij de aanschaf van de Jura E8 aan kunnen raden, ga je lezen in deze uitgebreide review!

De voordelen van de Jura E8

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe koffiemachine voor in je woning? Dan sta je voor een leuke uitdaging; het aanbod is immers bijzonder divers. Is je oog binnen dit aanbod op de Jura E8 gevallen? Zoals we hierboven al aangegeven hebben, kunnen we ons dat goed voorstellen.

Gelukkig hebben wij het genoegen gehad om deze koffiemachine uit te proberen. Al snel kwamen wij erachter dat deze koffiemachine veel te bieden heeft. Des te langer we van deze koffiemachine gebruikt maakten, des te enthousiaster we werden. Iets wat aan onder andere de volgende voordelen te danken is:

 • Keuze uit 17 koffiespecialiteiten
 • Overheerlijke smaak van de koffie
 • Fraai design
 • Fijne bediening dankzij het duidelijke display
 • Lange levensduur
 • Je oefent veel invloed op de smaak uit
 • Inclusief geheugenfunctie
 • Makkelijk te reinigen

Keuze uit 17 koffiespecialiteiten

Naar welke koffiespecialiteit gaat jouw voorkeur uit? Heb je het liefste een hele krachtige espresso? Geef je de voorkeur aan een heerlijke cortado? Of kun je intens genieten van een romige cappuccino? Bij de Jura E8 maakt het in principe niet uit wat je smaakvoorkeuren zijn. Bij deze machine kies je namelijk uit maar liefst 17 voorgeprogrammeerde koffiespecialiteiten.

Niet alleen de hoeveelheid valt ons op, maar ook de diversiteit. Zoals de hierboven genoemde voordelen laten blijken, kun je uit tal van soorten koffievarianten kiezen. Uniek is dat je met deze Jura koffiemachine ook mildere specialiteiten kunt bereiden. Heb je bijvoorbeeld in een restaurant wel eens een lungo barista of caffè barista op? Met de Jura E8 kun je dergelijke, unieke en milde koffiespecialiteiten ook bereiden.

Met andere woorden: je zet altijd de gewenste koffie met de Jura E8. Dit doe je bovendien op een aangename manier, maar daar komen we verderop in deze Jura E8 review uitgebreid op terug.

Overheerlijke smaak

Het belangrijkste doel van een koffiemachine is uiteraard om koffie te zetten. De wens hierbij is uiteraard dat de koffie overheerlijk is.

Als je voor de Jura E8 kiest, weet je op voorhand zeker dat je van overheerlijke koffie geniet. De koffie die door deze machine bereid wordt, is echt onwijs lekker.

Jura E8 smaak

Iets wat onder andere aan onderstaande facetten te danken is:

 • Professional Aroma Grinder: Jura heeft in deze koffiemachine voor een geweldige koffiemolen gekozen. Deze koffiemolen maalt de koffiebonen echt perfect en laat daarmee alle aroma’s perfect tot uiting komen.
 • Pulserend extractieproces: ook het extractieproces van deze koffiemachine is nagenoeg perfect. Met dank aan dit geoptimaliseerde proces hebben de koffie en het water de perfecte temperatuur. Dit komt het mengsel (koffie-water) ten goede en daarmee de smaak van de koffie. Ondertussen wordt de koffie zelf ook met de juiste temperatuur gezet; de eerste slok die je neemt, is hierdoor al overheerlijk.

Fraai design

Jura levert kwaliteit. Jura levert degelijkheid. En Jura levert hele fraaie koffiemachines. Dit vonden wij bijvoorbeeld al van de Jura D6, maar dit vinden wij ook van de Jura E8. In onze ogen is dit één van mooiste koffiemachines van dit moment.

Onder andere het front van deze machine vinden wij erg fraai. Het display heeft een fraaie vormgeving, het stoompijpje heeft een fraaie vormgeving en de koffie uitloop is fraai vormgegeven. Al deze elementen brengen een luxe en stijlvolle uitstraling met zich mee; grote kans dat deze koffiemachine hierdoor een aanvulling voor in je keuken is.

Ook merkten wij op dat deze machine heel netjes afgewerkt is. Dit geldt voor het front van de machine, maar ook voor bijvoorbeeld de zijkanten. Daarnaast viel het onderstel van deze machine ons op; zoals je op de foto kunt zien, heeft het onderstel een unieke vorm. Met dank aan deze vorm blijft de machine altijd stabiel staan.

Iets wat ons ook aanspreekt, is dat je deze machine in meerdere kleuren aan kunt schaffen. Het gaat hierbij om de volgende kleurstellingen:

 • Moonlight Silver: het grootste gedeelte van de machine is zilver. Aan de voorzijde zijn bepaalde elementen in het zwart uitgevoerd.
 • Chroom: het grootste gedeelte van de machine is in het chroom uitgevoerd. Aan de voorzijde zijn enkele elementen in het zwart uitgevoerd.
 • Dark Inox: het grootste gedeelte van de machine is in het donker-/antracietgrijs uitgevoerd. Ook bij deze kleur zijn details aan de voorzijde in het zwart uitgevoerd.
 • Piano White: het grootste gedeelte van de machine is in het wit uitgevoerd. Alleen het display en de kopjeshouder is hierbij in het zwart uitgevoerd.
 • Piano Black: bij deze kleurstelling is de machine volledig in het zwart uitgevoerd.

Naar welke van deze kleuren gaat je voorkeur uit? Op basis van je eigen wensen kun je altijd wel de perfecte kleur uitkiezen! Onze tip: kijk goed naar de rest van je keuken. Bepaal op basis daarvan welke kleur het mooiste in je keuken staat.

Fijne bediening

Wil je met één druk op de knop een kopje koffie kunnen zetten? Met de Jura E8 behoort dit tot de mogelijkheden. Alle 17 koffiespecialiteiten kun je echt met één druk op de knop zetten. Dat is niet eens de enige reden waarom wij zo enthousiast over de bediening zijn.

Een andere reden hiervoor is terug te vinden in het duidelijke display. Dit betreft een 2,8 inch kleurendisplay. Een kleurendisplay waarop de verschillende specialiteiten duidelijk aangeduid worden; dit zie je op de foto hiernaast duidelijk.

Jura E8 bediening

Rondom dit display heeft Jura voor zes toetsen gekozen. Met deze toetsen is het mogelijk om alle gewenste instellingen naar wens aan te passen. Het meest unieke hierbij is toch wel de kunstmatige intelligentie van deze machine. Met dank aan deze intelligentie leert de machine van de manier waarop je ‘m bediend. Aan de hand daarvan stelt de machine automatisch de gewenste koffiesmaken voor je in.

Hoe dit precies werkt? Nou, Jura heeft een slim algoritme weten te ontwikkelen. Dit algoritme houdt jouw koffievoorkeuren in de gaten en selecteert op basis daarvan twee of vier specialiteiten. Deze specialiteiten worden op het startscherm weergegeven; met echt één druk de knop kun je vervolgens deze specialiteit laten bereiden. Als je smaakvoorkeuren door de tijd heen veranderen, merkt de Jura E8 dit ook op. Het algoritme past zich daar automatisch op aan. Echt uniek. En handig!

Lange levensduur

Zoals we van Jura gewend zijn, is de kwaliteit van deze machine dik in orde. Dit is onder andere te denken aan de technologieën waar Jura voor gekozen heeft. Dankzij de hierboven besproken technologieën is dit een A+ apparaat.

Tevens heeft Jura voor de juiste materialen gekozen. Dit geldt voor de inwendige onderdelen, maar ook voor de behuizing van de machine. Met dank aan deze materialen geniet je hoe dan ook van een lange levensduur.

Is er onverhoopt iets mis met de machine? Met dank aan de prima support vanuit Jura worden eventuele problemen opgelost. Koop je de Jura E8 bij onze partners Bol.com of Coolblue? Dan kun je contact met de klantenservice van Bol of Coolblue opnemen; zij helpen je vervolgens verder op weg.

Invloed op de smaak

Ben je een ware fijnproever? En vind je het ook leuk om thuis de barista uit te hangen? Dan sluit de Jura E8 ongetwijfeld op je wensen aan. Bij deze machine kun je namelijk veel invloed op de smaak uitoefenen:

 • Sterkte: je kunt op de Jura E8 zelf instellen wat de sterkte van de koffie moet worden. Wil je graag hele sterke koffie hebben? Dan kun je voor de functie ‘Extra Shot’ kiezen. De Jura E8 zorgt in dat geval voor een nog krachtigere smaak.
 • Temperatuur: ook is het bij deze koffiemachine mogelijk om zelf de temperatuur te bepalen. Het extractieproces, hierboven meer over uitgelegd, past zich daar automatisch op aan. Hierdoor behoudt de koffie de heerlijke smaak en heeft de koffie de door jou gewenste temperatuur.
 • Hoeveelheid: wil je een kleine hoeveelheid koffie? Of wil je graag een koffiemok helemaal met koffie vullen? Bij de Jura E8 bepaal je ook volledig zelf wat de hoeveelheid koffie moet worden.

Wat hier nou het grote voordeel van is? Voornamelijk dat je alle touwtjes in eigen handen hebt. En dat je echt volledig zelf bepaald hoe de koffie gaat smaken. De unieke technieken en systemen van Jura zorgen er vervolgens voor dat de koffie lekker is. Echt bij elk kopje.

Geheugenfunctie

De geheugenfunctie van de Jura E8 is echt één van de belangrijkste pluspunten. We hebben je hierboven reeds meer uitgelegd over de kunstmatige intelligentie van deze machine. Met dank aan deze intelligentie zie je de vier meest gekozen koffievoorkeuren naar voren komen. Zie je de door jou gewenste koffiesmaak hier niet tussen staan? Dan kun je altijd nog in het geheugen van de machine graven.

Het is namelijk mogelijk om smaakvoorkeuren in het geheugen op te slaan. Door de geliefde voorkeuren op te slaan, maak je het bereiden van een kopje koffie nog makkelijker voor jezelf. Op dit gebied weet de Jura E8 zich écht te onderscheiden ten opzichte van vergelijkbare koffiemachines.

Jura E8 geheugen

Makkelijk te reinigen

Weet je van jezelf dat je veel koffie drinkt? En weet je ook van jezelf dat je niet al te veel omkijken naar het onderhouden van de machine wenst te hebben? Dan is de Jura E8 echt voor je op het lijf geschreven. Deze machine kun je namelijk erg makkelijk reinigen. Erg makkelijk ontkalken. En erg makkelijk schoonmaken.

Zo heb je geen omkijken naar het reinigen van het melksysteem. Met dank aan het One-Touch melkreinigingssysteem hoef je maar op één knop te drukken. Als je dit gedaan hebt, zorgt het melksysteem voor een perfecte reiniging.

Dankzij het Claris Smart waterfilter hoef je deze machine niet te ontkalken. Het ontkalkingsproces is volledig geautomatiseerd, waardoor je naar het ontkalken géén omkijken hebt. Dit geldt ook voor het reinigen van de zetgroep. Voor het reinigen van de zetgroep kun je ook een reinigingsprogramma selecteren. Gemak dient de koffiedrinker!

De buitenkant van de machine is ook goed schoon te maken. Doordat de behuizing van kunststof vervaardigd is, heb je alleen een vochtige doek nodig. Met deze vochtige doek veeg je het kunststof makkelijk schoon.

Al met al houdt deze machine zichzelf perfect schoon. Je houdt hierdoor meer tijd over om van het mooie leven te genieten. En om van de heerlijke koffie te genieten. Zoals je in deze Jura E8 review hebt kunnen lezen, is de smaak van de koffie immers onovertrefbaar.

Overige voordelen

Toen wij deze koffiemachine uit mochten proberen, werden wij echt heel enthousiast. Iets wat hoofdzakelijk aan de hierboven besproken voordelen te danken is. Feit is dat de Jura E8 nog veel meer voordelen met zich mee brengt. Om je nog uitgebreider over deze koffiemachine te informeren, verwijzen wij je graag naar onderstaande video. In deze video krijg je in woord en beeld nog meer uitleg over Jura E8:

De nadelen van de Jura E8

Eén van de beste koffiemachines van dit moment. Dat is toch wel de manier waarop we de Jura E8 omschrijven. Een gedurfde uitspraak, maar wel een uitspraak waar we volledig van overtuigd zijn. Zoals je in deze Jura E8 review hebt kunnen lezen, zijn wij echt weg van deze Jura koffiemachine.

Tegelijkertijd moeten we ook eerlijk zijn en blijven; de machine is niet perfect. Als je van deze machine gebruik gaat maken, loop je namelijk tegen enkele nadelen aan. Ook bij de aanschaf van de machine loop je tegen een nadeel aan. Over deze nadelen informeren wij je ook graag. Om hiermee te starten, zetten we de belangrijkste nadelen op een rijtje:

 • De Jura E8 is behoorlijk prijzig
 • Deze koffiemachine is behoorlijk groot
 • Je kunt geen twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd zetten
 • Geen warmhoudplaat of kopjesverwarmer

Behoorlijk prijzig

Wil je de Jura E8 aanschaffen? Dan moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Wat je precies voor deze koffiemachine moet betalen, vertellen we je graag verderop in deze Jura E8 review. Op dit moment kunnen we twee dingen concluderen:

 • Deze machine is prijzig, maar daar is de kwaliteit wel naar. De prijs-kwaliteitsverhouding is hierdoor prima in orde,  maar dit neemt niet weg dat het bedrag voor deze koffiemachine niet door iedereen op te hoesten is.
 • Deze machine zit qua prijskaartje in de middelste regionen binnen het aanbod van Jura. Dit blijkt ook uit de alternatieven die we aan het einde van deze Jura E8 review aan je voorstellen.

Behoorlijk groot

Heb je interesse in een volautomatische koffiemachine? Dan is het op voorhand al aan te raden om de nodige ruimte in je keuken vrij te maken. Als je voor de Jura E8 kiest, moet je al helemaal veel ruimte vrijmaken. Dit is namelijk een vrij grote koffiemachine, zoals onderstaande afmetingen laten blijken:

 • Hoogte: 35,1 centimeter
 • Breedte: 28 centimeter
 • Diepte: 44,6 centimeter

Deze afmetingen zorgen ook voor een behoorlijk zware koffiemachine. De machine zelf weegt namelijk 9,6 kilogram. Vul je het bonenreservoir helemaal? Dan komt het totaalgewicht op 9,9 kilogram uit. En vul je het waterreservoir vervolgens ook helemaal? Dan komt er nog eens 1,9 kilogram bij (inhoud van 1,9 liter). In zijn totaliteit is deze machine dus ook behoorlijk zwaar.

Geen twee koffiespecialiteiten tegelijkertijd

Iets wat ons behoorlijk tegenstaat, is het volgende: je kunt slechts één koffiespecialiteit tegelijkertijd zetten. Wil je bijvoorbeeld voor je partner en voor jezelf een cappuccino zetten? Dan moet je dit één voor één doen bij de Jura E8. Dit is echt iets wat wij niet verwacht hadden bij een koffiemachine uit deze prijsklasse. En bij een koffiemachine van Jura.

Is dit nou een zwaarwegend nadeel? Ja, in onze ogen is dit toch wel het belangrijkste nadeel.

Jura E8 koffiespecialiteiten

 Doordat je slechts één koffiespecialiteit tegelijkertijd kunt zetten, duurt het relatief lang voordat iedereen een kopje koffie heeft. Zeker als je met een groter gezelschap bent. En zeker als veel mensen de voorkeur aan een lekkere koffiespecialiteit geven. Op dit vlak had de Jura E8 echt veel beter kunnen (en moeten) scoren.

Geen warmhoudplaat/kopjesverwarmer

Het extractieproces zorgt voor een perfecte temperatuur van de koffie. Zodra deze koffie in het kopje terechtkomt, daalt de koffietemperatuur echter snel. Dit komt vooral doordat de Jura E8 geen warmhoudplaat of kopjesverwarmer heeft.

Het gevolg hiervan is simpel: het kopje is aan de binnenkant koud, waardoor de warme koffie snel afkoelt. Wat ons betreft komt dit de koffiesmaak niet ten goede.   

Ervaringen van andere kopers

Eerder in deze Jura E8 review gaven we het volgende aan: de Jura E8 kan op veel positieve beoordelingen rekenen. Om je hier een indruk van te geven, verwijzen wij je graag naar de beoordelingen bij onze partners:

 • Bol.com: 5 reviews. Gemiddelde score: 4,8 (schaal 1 tot 5)
 • Coolblue: 19 reviews. Gemiddelde score: 9,4 (schaal 1 tot 10)

Deze statistieken laten duidelijk blijken dat veel kopers erg tevreden zijn. Om je hier een extra indruk van te geven, hebben we veelzeggende beoordelingen op een rijtje voor je gezet:

Jura E8 beoordelingen
 • Ik heb de koffiemachine nu twee weken gebruikt. Ik ben er zeer content mee. De Machine heeft een mooi chique design en doet wat het beloofd. De display is precies goed, niet te groot of te klein. Duidelijk lettertype en mooie afbeeldingen.
 • Wat een feest om uit zoveel koffiespecialiteiten te kunnen kiezen! De hoeveelheid koffie en melk zijn gemakkelijk in te stellen, echt voor ieder wat wils! De knoppen zijn goed bedienbaar en voor mij persoonlijk is het een pluspunt dat deze JURA geen touchscreen heeft.
 • Fijne machine die heerlijke koffie maakt. Eenvoudig in gebruik en in onderhoud.
 • Wij hebben al 20 jaar een Jura volautomatisch koffiezetapparaat, dit is onze 3e geworden. Prijzig maar absoluut meer dan waard.
 • Niet goedkoop, maar wel een heel fijn apparaat die heerlijke koffie zet.
 • Heel mooi en fijn apparaat de makkelijk in gebruik is. Je krijg gewoon heel veel zin in alle koffievarianten te maken. De koffie is echt heel erg lekker. De smaak van de bonen is super goed.

De meeste 'negatieve' opmerkingen hebben betrekking op het prijskaartje. Over het prijskaartje lees je hieronder meer.

De Jura E8 kopen

Hebben wij je met deze Jura E8 review weten te overtuigen? En wil je deze koffiemachine daarom direct aanschaffen? Zoals we je eerder aangegeven hebben, is dit niet per definitie een voordelige koffiemachine Wij raden je daarom graag aan om de prijzen bij onze partners te checken. Door deze prijzen met elkaar te vergelijken, kun je voor de laagste prijs kiezen. Onze partners stunten namelijk regelmatig met aanbiedingen op de Jura E8:

Alternatieven

Voldoet de Jura E8 grotendeels aan je wensen? Ben je door een bepaald nadeel echter tot minder enthousiast dan je had gedacht? Dan verwijzen wij je graag naar onderstaande Jura machines. Uit onze test is gebleken dat dit mogelijk prima alternatieven voor de Jura E8 zijn.

JURA S8

Wil je een nóg uitgebreidere, betere en luxere koffiemachine van Jura? Dan is de Jura S8 wellicht een prima optie voor je. Deze machine ziet er waanzinnig uit, heeft een fraai touchscreen display en zorgt voor overheerlijke koffie.

Tevens is het mogelijk om deze machine op afstand te bedienen. Dit doe je vanaf een tablet of smartphone met daarop de Jura Smart Connect app geïnstalleerd. Voor al dit moois betaal je echter wel veel geld; deze Jura koffiemachine is nog een paar honderd euro duurder dan de Jura E8. Wil je meer weten over de Jura S8? Neem dan onze uitgebreide Jura S8 review door!

Jura S8 algemeen

Jura E6

Staat het forse prijskaartje van de Jura E8 een beetje tegen? Dan kun je beter voor de Jura E6 kiezen. Deze machine is een paar honderd euro goedkoper en brengt ook de nodige voordelen met zich mee. Zo is deze machine prachtig uitgevoerd, heeft de machine een handige bediening en is de smaak van de koffie net zo lekker.

Ook bij deze Jura koffiemachine heb je de keuze uit meerdere kleuren. Ongeacht voor welke kleur je kiest, geniet je van een prachtige vormgeving. Wel moet je rekening houden met een iets minder uitgebreide machine. Zo zet je via deze machine ‘slechts’ 11 koffiespecialiteiten. Spreekt de Jura E6 je echter wel aan? Dan raden wij je aan om onze uitgebreide vergelijking tussen de Jura E6 en de Jura E8 door te nemen!

Jura E6 koffiemachine
Kafea.nl
Logo