La Cafetière Classic 8 kopjes

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, ben je je waarschijnlijk aan het verdiepen in de verschillende soorten cafetières. De La Cafetière Classic 8 cup is geschikt voor 8 kopjes, maar is ook verkrijgbaar voor 4 kopjes of 12 kopjes. Deze french press is gemaakt van een glazen beker en een roestvrijstalen omhulsel en stamper. Zo serveer jij je kopje koffie in stijl.

Ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van dit apparaat, lees dan vooral verder. Ook kijken we naar wat andere cafetière gebruikers vinden van dit apparaat tijdens het gebruik én hebben we een tweetal alternatieven voor je gevonden.

Verkrijgbaar bij coolblue.nl.

Voordelen

Geen plastic onderdelen

Een cafetière geeft een pure, unieke smaak aan je kopje koffie. Als je deze nu maakt met een plastic beker, of andere plastic onderdelen die in aanraking komen met de koffie, heeft dit een negatieve impact op de smaak van de koffie.

Deze La Cafetière classic bevat geen enkel plastic onderdeel. De beker is van glas en de stamper van roestvrijstaal. Dit is goed nieuws voor de smaaksensatie van jouw verse koffie. Deze glazen beker maakt de cafetière wel wat minder geschikt om mee te nemen op reis. Hij kan dan snel breken.

Volledig vaatwasmachinebestendig

Het schoonmaken van een french press kan als vervelend ervaren worden. De drukker is vaak lastig goed schoon te krijgen door het materiaal. Als je de cafetière niet goed schoonmaakt, zorgt dit al snel voor een ranzige smaak in je volgende kopje koffie.

Een voordeel aan deze doordrukpot is dan ook dan hij volledig vaatwasmachinebestendig is. Het is aan te raden om de zeef na gebruik gelijk even af te spoelen en daarna gewoon met de rest van de pot mee te laten draaien in de vaatwasser.

Kan ook als melkopschuimer gebruikt worden

Wat opvalt is dat een aantal gebruikers met deze cafetière niet alleen maar koffie zetten, maar ook gebruiken als handige melkopschuimer. Door de zeef heen en weer door de warme melk te halen, schijnt deze klassieke La Cafetière heerlijk zacht melkschuim te creëren. Met de gemaakte koffie zorgt dit tezamen voor een heerlijke cappuccino of latte macchiato.

Weinig residu met een fijne maling

Een cafetiere is meestal alleen geschikt om koffie te maken met een grove tot medium maling. Een fijne maling zorgt ervoor dat de koffie zeer sterk wordt én dat de maling door de zeef heen gaat, waardoor er veel koffieprut achterblijft in de koffie.

Met deze cafetiere ondervinden een hoop gebruikers dat ook een iets fijnere maling voor deze roestvrijstalen jongen geschikt is. De doordrukzeef is zo fijn dat ook de fijnere malingen gewoon naar beneden gedrukt worden. Hou jij dus van een goeie sterke bak, dan is deze La Cafetière classic wellicht voor jou geschikt.

Nadelen

Laten we ook de nadelen eens nader bekijken.

Beker is breekbaar

Met een glazen beker is een voordeel uiteraard de smaak. Een nadeel daaraan is echter dat de beker erg breekbaar is. Het glas is redelijk dun en in veel reviews komt terug dat de beker toch wel iedere paar maanden een keer breekt. Nadeel is ook dat je de beker niet zomaar even vervangt en dus een nieuwe cafetière zou moeten kopen.

Je kunt het breken deels voorkomen door de beker voor te verwarmen. Spoel hem dan even voor met heet water. Een thermische breuk kan namelijk optreden bij een hitteverschil van meer dan dertig graden. Als jij dus in de beker, die van kamertemperatuur is, water dat net van de kook af is giet, heb je daar grote kans op.

Te klein voor 8 kopjes

Deze La Cafetière classic wordt geadverteerd om voor 8 kopjes tegelijk koffie te kunnen zetten. Echter de hoeveelheid koffie die hier maximaal inpast is 1000ml. Prima als je kopjes van 125 milliliter serveert. Als jij echter wat grotere mokken gebruikt, kom je met 1000ml eerder uit op vijf a zes koppen. Wil jij dus aan meerdere mensen wat grotere mokken serveren, dan is de 12 cups La Cafetière classic van 1,5 liter misschien voor jou wel wat meer geschikt.

Ervaringen

Om jou goed te kunnen informeren hebben we een hoop reviews voor je doorgelezen. Zo zijn er een aantal dingen die er positief uitspringen, maar ook een aantal dingen die in de praktijk wat minder bevallen.

Wat als eerste erg geroemd wordt is toch echt het feit dat er geen plastic onderdelen aan zitten. Er blijken niet superveel keuzes te zijn die deze maat aanbieden zonder enige plastic onderdelen.
“Eindelijk een grote cafetiere gevonden die mijn koffie niet in aanraking laat komen met plastic. De koffie smaakt me nu veel beter dan de koffie die ik met mijn plastic cafetiere maakte.”

Ook de “zeefstamper” wordt goed ontvangen.
“Ik had voor deze prijs een mindere kwaliteit drukzeef verwacht, maar hij is zwaar en laat ook met een wat fijnere maling die ik graag gebruik bijna geen prut achter in mijn kopje koffie.

Wat minder goed wordt ontvangen is, zoals al eerder vermeld, de beker. Hij schijnt wel erg snel te breken. Dit is natuurlijk wel erg jammer.
“Na een maand is de beker al uit het niets gebroken. Ik heb een nieuwe moeten kopen en hoop dat deze nu langer meegaat.”

Ook is de grootte van de cafetiere niet helemaal juist en veel mensen klagen daar toch wel over.
“Acht kopjes haal je hier zeker niet uit. Ik en mijn man drinken graag redelijk grote bakken koffie en met deze kunnen we er twee van maken per keer. Ik denk erover om dan ook maar een 12 kops aan te schaffen voor wanneer er visite is.”

De La Cafetière Classic voor 8 kopjes kopen

Deze cafetière is verkrijgbaar bij:

» coolblue.nl

Alternatieven

Ben je toch niet helemaal tevreden over de informatie die je over deze cafetière hebt ontdekt? Misschien is een van deze alternatieven dan wel wat voor jou.

Bialetti Simplicity French Press

Deze Bialetti is een cafetiere die ook gemaakt is van glas en zodoende de beste smaak voor jouw koffie levert. Hij is ook geschikt voor 8 kopjes met een reservoir van 1 liter. Deze french press is tevens geschikt voor de vaatwasser en zodoende makkelijk schoon te maken.

Bodum Brazil cafetière

Ben je op zoek naar een leuke uitstraling? Deze Bodum is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals limegroen, rood en zwart. De beker is van plastic en zal zodoende niet breken bij een grote verandering van temperatuur. De beker heeft een capaciteit van 1 liter. Hij is verkrijgbaar vanaf €29,95.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo