Bodum Chambord Cafetière 8 Kopjes

Cafetières zijn er in veel verschillende soorten en maten. Of jij nu een luxe french press zoekt, of een praktisch plastic model voor op de camping, je kunt ze allemaal vinden. Doordat er zoveel verschillende modellen te vinden zijn, is het best een opgave om de juiste cafetière te vinden die aan jouw wensen voldoet en ook nog eens goede reviews heeft.

Om deze zoektocht voor jou wat makkelijker te maken, hebben we voor jou alvast wat voorwerk gedaan. Je kunt hier dan ook de voor- en nadelen van de Bodum Chambord 8 kops lezen. Ook hebben we de reviews voor je doorgelezen en samengevat. Nog niet helemaal overtuigd? Dan kun je bij de alternatieven kijken of daar misschien iets bij zit wat jouw interesse kan wekken.

De Bodum Chambord 8 kops cafetière komt in een drietal verschillende kleuren, namelijk rvs, goud en koper. Deze review gaat over de 8 kops french press, maar hij is ook verkrijgbaar in 3 kops, 4 kops en 12 kops. De bodum Chambord 8 kops is verkijgbaar vanaf €34,90.

Onder andere verkrijgbaar bij coolblue.nl.

Voordelen

Wat zijn dan eigenlijk de voordelen van deze french press?

Volledig vaatwasmachinebestendig

Wat zeker als een groot pluspunt gezien kan worden, is dat deze Bodum Chambord volledig vaatwasmachine bestendig is. De zeef kan lastig zijn om goed en volledig schoon te maken. Mochten er koffieresten in blijven zitten, dan zorgt dit voor een vieze smaak aan de koffie. Deze cafetière kun je echter, na even afspoelen van de zeef na gebruik, gewoon helemaal in de vaatwasser gooien.

Geen plastic onderdelen

Een plastic beker kan als snel de smaak van je koffie negatief beïnvloeden. Gelukkig heeft deze cafetiere dan ook een beker helemaal van glas gemaakt. Zo komt de koffie helemaal niet in contact met plastic onderdelen, want de drukzeef is van roestvrijstaal gemaakt. Zo kun je echt genieten van je kopje verse koffie. Let wel dat, omdat de beker van glas is gemaakt, hij minder geschikt is om bijvoorbeeld mee te nemen op vakantie.

Verschillende designs

De Bodum Chambord komt in een tweetal verschillende soorten. Je hebt de gewone Chambord, maar kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een dubbelwandige french press. Zo blijft jouw koffie lekker lang warm en hoef je niet steeds opnieuw koffie te zetten, maar geniet je ook van een tweede, of een derde warme kop verse koffie.

Glas is hittebestendig en duurzaam

Er is niks vervelender dan wanneer je net een kopje koffie wilt zetten en de beker breekt. Daar zit nou net het voordeel in met deze cafetière. Het glas is namelijk gemaakt van boriumsilicaat. Dit boriumsilicaat is een glas wat veel minder uitzet bij warmte. Hierdoor is er minder kans op breuken bij toevoeging van hete vloeistoffen. Dit soort glas blijft ook langer helder dan “gewoon” glas en maakt geen lelijke witte vlekken bij intensief gebruik.

Nadelen

Ook dit apparaat heeft een aantal minpuntjes. We sommen ze even voor je op.

Geen kopjesaanduiding op het glas

Wat als nadeel beschouwd kan worden is dat er geen kopjesaanduiding op het glas te vinden is. Het zou handig zijn een goede afmeting te hebben, zodat je ook precies met het bijgeleverde koffieschepje de gemalen koffie kunt afmeten. Ook zou je te veel en/of te weinig koffie klaar kunnen maken. Het zou jammer zijn als de volgende kop maar tot de helft gevuld wordt.

Klein voor 8 kopjes

Deze cafetière heeft een beker van 1 liter. Mits jij kopjes koffie van 125ml serveert, komt het grotendeel gebruikers zeker niet op 8 kopjes uit. Dit zou een nadeel voor je kunnen zijn. Mocht je echter voor een groot aantal mensen koffie willen zetten, dan is de 12 kops met een 1,5liter karaf misschien meer iets voor jou.

Ervaringen

Omdat Bodum al sinds de vijftiger jaren cafetières ontwikkelt, zijn er op internet een hoop reviews te vinden. Wat opvalt aan de Bodum Chambord is dat een hoop koffieliefhebbers erg positief zijn over dit product. In het bijzonder zijn er een tweetal dingen die telkens weer in positieve zin terug lijken te komen. Allereerst is dit de duurzaamheid. Er zijn een hoop gebruikers die dit product vele jaren lang gebruiken.
“Deze cafetière zo’n acht jaar in gebruik. Nog steeds even tevreden. Doet elke keer zijn werk weer voortreffelijk.”

Ook is het bij Bodum, mocht het onverhoopt een keer gebeuren dat er iets stuk gaat, makkelijk reserve-onderdelen te verkrijgen.
“De zeef wou ik na een aantal jaar toch wel vervangen, om de kwaliteit van de koffie zo goed mogelijk te houden. Bij Bodum kun je dit gewoon makkelijk bestellen.”

Wat minpunten zijn er natuurlijk in de praktijk ook wel te melden. Wat eigenlijk bij een hoop cafetières opvalt, is dat de 8 kops eigenlijk niet voor acht koppen koffie kan zetten. Veel mensen houden toch van een lekkere grote kop. Een aantal mensen hadden dan ook in retrospectief liever de grotere variant gekocht.

“Met de 8 kops maak ik er maar vier. Wij zijn met vier koffiedrinkers in huis, dus voor een tweede kopje of visite moeten we een tweede kan klaarmaken.”

Wat tevens een aantal keer terugkomt, is dat in de enkelwandige french press de koffie wel erg snel afkoelt. Een tweede kopje uit dezelfde zetting is daarom bijna niet te doen.
“Erg jammer dat de koffie zo snel afkoelt. Ik verwarm de beker voor, laat de deksel erop zitten na het schenken en doe er iets omheen, maar alsnog is mijn tweede bakje niet meer lekker warm.”

De Bodum Chambord 8-kops kopen

Deze cafetière is verkrijgbaar bij:

» coolblue.nl

» Bol.com

Alternatieven

Toch niet helemaal zeker of je de Bodum Chambord wilt aanschaffen? We hebben twee alternatieven voor je gevonden.

Bodum Eileen 8 kops

Deze cafetière is voor jou geschikt als je net even wat meer design in huis wilt halen. De french press heeft een rvs-omhulsel met decoratie en is verkrijgbaar in rvs, rood, groen, wit en zwart. Hij heeft ook een hittebestendig en duurzaam glas en is verkrijgbaar in 3, 4, 8 en 12 kops. Hij is net als de Chambord geschikt voor de vaatwasser. Verkrijgbaar vanaf €29.90.

Aerolatte Cafetière 8 kops

Deze Aerolatte heeft een tijdloos design. Met zijn rvs-omhulsel en hittebestendig, duurzame glazen beker haal je de beste smaak uit je kopje koffie. De beker en omhulsel zijn makkelijk uit elkaar te halen voor de dagelijkse schoonmaak. Dit kan allemaal in de wasmachine. Wat deze cafetière extra heeft is een kopjesaanduiding op de beker. Voor een precieze afstelling van je koffie en water ratio. Maatschepje is bijgeleverd. Verkrijgbaar in 3 kops, 5 kops of 8 kops. Vanaf €29,95 (8 kops)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo