Philips Grind & Brew HD7766/00

Er gaat niets boven de geur van verse koffie in de ochtend. En dan vooral die van versgemalen koffie. Met dit apparaat kun je daar iedere dag weer van genieten, want dit apparaat ziet er misschien wel uit als een gewoon filterapparaat, maar beschikt tevens over een automatisch geïntegreerde koffiemolen.

Alle varianten van de Philips Grind & Brew HD7766/00

Alternatieven voor de Philips Grind & Brew HD7766/00

Inventum KZ915GT

Niet op voorraad

Onder andere verkrijgbaar bij coolblue.nl.

Deze Philips Grind & Brew HD7766 heeft een waterreservoir van 1,2 liter en een bonenreservoir waarin je twee verschillende bonen kwijt kunt! Selecteer het aantal koffie dat je wilt bereiden, voeg het water toe en voilà; binnen tien minuutjes een heerlijke verse bak koffie. In die tijd had je vrijwel niet naar de koffiezaak kunnen gaan. Plus dat het thuis zetten ook nog eens veel geld scheelt. Het apparaat is verkrijgbaar vanaf €155.


Of dit apparaat is voor jou geschikt is kun je op deze pagina ontdekken. Om jou goed te kunnen informeren hebben we de voor- en nadelen voor je uitgezocht en alle reviews voor je doorgelezen en samengevat. Zo kun jij goed geïnformeerd de juiste keuze maken. Toch niet helemaal overtuigd? Ook kun je een aantal alternatieven vinden. Misschien zit daar dan iets voor je tussen.

Voordelen

Zoals gezegd hebben we de voordelen voor je uitgezocht. Laten we eens kijken.

Twee soorten bonen

In deze machine kun je twee soorten bonen kwijt. Stel dat jij van een lekkere sterke robusta boon houdt en je partner van het zachte aroma van een arabica. Met deze machine kun je kiezen welke boon je gebruikt om koffie mee te zetten. Tevens kun je met deze machine een mix van de twee bonen selecteren. Zo kun je zelf experimenteren om een heerlijke mix van bijvoorbeeld robusta en arabica bonen te bereiden.

Koffiesterkte instellen

Met deze Philips Grind & Brew kun je je koffie gemakkelijk naar je eigen smaak instellen. Er zijn een aantal manieren hoe je dit kunt doen. Allereerst kun je op het apparaat zelf de intensiteit van het aroma instellen. Je hebt de keuze uit mild, normaal of een sterk aroma.
Denk er ook eens aan dat je niet beperkt bent om altijd het precieze aantal water in te voeren voor het aantal kopjes dat je wilt zetten. Wil je slappere koffie, voeg dan meer water toe.

Ook met de koffiemolen kun je verschillende maalstanden selecteren. Philips heeft een drietal optimale standen voor je voorgeselecteerd, maar tussen die standen door kun je de koffiemolen ook afstellen. Zo kun je nog specifieker de sterkte en smaak van je koffie beïnvloeden. Denk erom dat hoe fijner de maling, hoe sterker de koffie en andersom.

Conische koffiemolen

Voor het perfecte kopje koffie is het maalproces erg belangrijk. Een conische koffiemolen zorgt ervoor dat de bonen gelijkmatig geplet worden en dat de bonen niet heet worden. Zo krijgen ze geen bittere smaak en komt het optimale aroma vrij uit de koffieboon.

Optimaal aroma

Als de verse koffie in de kan terecht is gekomen, doet dit apparaat nog iets extra’s om jou te verzekeren van het optimale aroma. Onderin de kan zit namelijk een opzetstuk die de koffie in beweging houdt. Zo zorgt hij ervoor dat het aroma continue door de hele kan verspreid wordt.

Druppelstop

Soms wil je niet hoeven te wachten totdat alle koffie gezet is, maar wil je alvast van een vers bakje genieten. Gelukkig heeft dit apparaat dan ook een druppelstop. Deze druppelstop zorgt ervoor dat als je de kan onder het filter vandaan haalt, de koffie vanuit het filter niet blijft druppelen. Zo verspil je geen koffie en kun jij alvast genieten van een heerlijk verse koffie.

Ook voor gemalen koffie

Hou je van een kopje decafé ’s avonds of wil je dit graag kunnen aanbieden aan de visite? Met dit apparaat hoef je niet persé koffiebonen te gebruiken, maar kun je ook het filter opzij zwenken en zodoende een voorgemalen koffie gebruiken.

Warmhoudtijd instelbaar

Na het bereiden van de koffie zou het zonde zijn als de koffie in de kan meteen afkoelt. Met dit apparaat kun je gelukkig instellen hoe lang het apparaat de koffie voor je warm moet houden. Dit kun je instellen vanaf minimaal een half uur en maximaal tot wel twee uur na de laatste bereiding.

Waterniveau aanduiding

Het water is erg precies toe te voegen in dit apparaat. Handig voor een precieze afmeting voor je perfecte kopje koffie. In het waterreservoir is een drijvertje te vinden die met het water mee omhoog gaat. Zo kun je precies aan de zijkant aflezen voor hoeveel kopjes koffie je water hebt toegevoegd.

Timer

Wil je graag dat de Grind & Brew vast je koffie klaarmaakt terwijl jij onder de douche staat? Dat kan gemakkelijk, want deze automaat beschikt over een timer. Deze hoef je de avond van tevoren alleen maar in te stellen en ’s morgens staat jouw verse bakje koffie gewoon voor je klaar.

Automatische uitschakeling

Om energiekosten te besparen is het fijn als elektrische apparaten vanzelf uitschakelen en zodoende niet op de achtergrond nog energie verbruiken. Deze jongen schakelt na het koffiezetten gewoon zelf uit, wat je ook nog eens zelf kunt instellen. Je hebt de keuze vanaf 10 minuten tot en met 120 minuten na het koffiezetten met intervallen van 10 minuten.

Nadelen

Bij elk apparaat zijn naast die handige voordelen helaas ook wel nadelen te vinden. We hebben ze voor je uitgezocht.

Druppelstop werkt maar 20 seconden

Als je voordat de koffie klaar is van de druppelstop gebruik wilt maken, moet je dat wel relatief snel doen. Na 20 seconden zal het filter anders namelijk overstromen, doordat het apparaat tijdens het uitnemen van de koffiekan nog wel water aan het filter blijft geven. Wel opschieten dus als je geen bende wilt maken en koffie wilt verspillen!

Geen thermoskan

Zoals bij de voordelen beschreven kan het apparaat inderdaad de koffie in de glazen kan warm houden tot wel twee uur na de bereiding van de koffie. Als er echter in plaats van een glazen kan een thermoskan geweest was, dan had het apparaat niet twee uur lang energie hoeven te gebruiken om de koffie warm te houden. Dat had gescheeld op de energiekosten.

Koffiemolen loopt vast

Wat helaas in ontzettend veel reviews terug lijkt te komen, is dat de bonenmaler veel vast loopt. De molen moet dan regelmatig helemaal schoon gemaakt worden en soms verhelpt dit alsnog het probleem niet. In een hoop reviews geven de koffiedrinkers aan dat er met bijvoorbeeld een stalen draad in geprikt moet worden om de molen weer te laten starten. Dit is natuurlijk wel een behoorlijk nadeel en het zou zonde zijn als het apparaat het hierdoor zou begeven.

De Philips Grind & Brew HD7766/00 kopen

Dit Philips koffiezetapparaat met bonen is verkrijgbaar bij:

» coolblue.nl

» Bol.com

Ervaringen

Wat zeggen de koffieliefhebbers van Nederland eigenlijk over dit koffiezetapparaat?

Allereerst even de positieve geluiden. Het apparaat schijnt een goede bak koffie te zetten. De gebruikers zijn tevreden over de smaak en de temperatuur van de koffie.
“De koffie ruikt al heerlijk, maar de smaak van de koffie overtreft dat zelfs. Ook is de koffie erg goed op temperatuur. Met de functie om de koffie warm te houden blijft hij dan ook lang nog goed op temperatuur.”

Ook de mogelijkheden van twee soorten koffiebonen worden erg gewaardeerd. Mensen vinden het daarbij ook erg fijn dat je de twee bonen zelfs nog kunt mengen en zo een eigen mix kunt creëren.
“Twee soorten bonen komen hier in huis precies goed uit met twee specifieke koffieleuten. We zijn met bonen aardig aan het proberen geslagen en hebben nu een heerlijke mix van bonen ontdekt met de juiste maalgraad. Iedere dag weer genieten.”

Helaas zijn de negatieve reviews meer aanwezig dan de positieve. Het apparaat wordt niet helemaal vlekkeloos ontvangen en dat komt merendeels door de slechte duurzaamheid. Er zijn ontzettend veel reviews waarin wordt gesproken over dat het apparaat het binnen een jaar begeeft. Meestal komt dit door de koffiemolen, maar ook door bijvoorbeeld condens wat naar binnen is gekomen.
“Nu dit apparaat twee maanden in bezit. Binnen twee weken begonnen de eerste rare geluiden te komen. Nu twee maanden later al de tweede keer teruggestuurd, omdat hij niets meer doet. Het apparaat geeft alleen nog heet water. Ik denk eraan om de koop te ontbinden als dit zo doorgaat.”

Ook schijnt de koffie vaak niet in het filter terecht te komen.
“De koffie komt niet in het filter terecht na het malen, maar blijft erboven “hangen”. Nu moet ik met m’n vingers de koffie losmaken om in het zakje te laten vallen. Had ik net zo goed zelf de bonen kunnen malen om ze daarna in het filter te doen.”

Tevens wordt de machine als erg lawaaierig ervaren. Dat is natuurlijk best iets relatiefs, maar het valt op dat het in veel reviews terug komt.
“Als de machine begint te malen schrik ik telkens weer van het lawaai. Gelukkig duurt het maar een half minuutje, maar het is echt een herrie!”

Alternatieven

Ben je toch niet helemaal overtuigd van de Philips Grind&Brew HD7766? Hier zijn wat alternatieven voor je.

Cuisinart DGB900DCB

Ben je toch echt gespitst om een koffiezetapparaat met thermoskan aan te schaffen, kijk dan eens naar deze Cuisinart. Hij heeft een dubbelwandige thermoskan van 1,5 liter, waarmee je koffie zonder energie te verbruiken nog urenlang warm blijft. Er kan één soort koffieboon in deze machine, maar ook gemalen koffie is gemakkelijk te gebruiken. Deze machine is verkrijgbaar vanaf €178.

Philips Grind & Brew HD7760

Het kleine broertje van deze grind & Brew is handig als jij op de aankoopprijs wat wilt besparen. Helaas lever je dan ook een paar functies in. Deze jongen heeft namelijk geen dubbel bonenreservoir, maar een enkele van 200 gram. Ook bezit hij geen timer, dus als je ’s morgens je kopje koffie klaar wilt hebben staan moet je hem zelf aanzetten. Hij heeft een glazen waterkan van 1,2 net als zijn grote broer. Deze Grind & Brew HD7760 is verkrijgbaar vanaf €125

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo