Krups EA8250

Om thuis te genieten van een vers gezet kopje koffie of cappuccino met jouw keuze koffiebonen ben jij je waarschijnlijk aan het verdiepen in een volautomatische koffiemachine. Deze Krups kan dat voor jou doen en doet dat voor een zacht prijsje. Hij is namelijk verkrijgbaar voor vanaf €380. Dit is, zeker voor een volautomaat met mogelijkheid tot het maken van melkproducten, in de lagere prijsklasse.

Dit apparaat heeft een bonenreservoir van 275 gram en een waterreservoir van 1,8 liter. Ruim geïntegreerd dus en dat in een compact design. Om jou goed te informeren over dit apparaat hebben we de voordelen, maar ook de nadelen voor jou eerlijk op een rijtje gezet.

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen

Laten we eens kijken wat voor voordelen dit apparaat in zijn prijsklasse allemaal te bieden heeft.

Compact apparaat

Als je naar dit apparaat kijkt valt zijn compacte design eigenlijk al meteen op. Zijn afmetingen zijn 33 x 24,5 x 36,5 (BxDxH). Dit maakt hem ook in kleine keukens handig te plaatsen. Wat hem nou zo compact maakt is voornamelijk de diepte. Deze zorgt er met zijn 24,5 centimeter voor dat je op je aanrechtblad aan de voorkant in ieder geval nog, in het geval van een standaard keukenblad, 35,5 centimeter over hebt.

Meegeleverde melkcontainer

Wat uniek is aan dit apparaat en zeker voor zijn prijs, is de meegeleverde rvs-melkcontainer. Deze melkcontainer kun je gemakkelijk in de koelkast bewaren en met een slangetje makkelijk aan het apparaat klikken.
Bij de meeste apparaten kun je zo’n melkcontainer apart bijbestellen vanaf zo’n €50. Dat het bij deze Krups gratis meegeleverd wordt is dus echt een voordeel te noemen.

Automatische uitschakeling

Dit is een mooie manier om te besparen op die dure energiekosten. Dit apparaat heeft de optie om op gezette intervallen automatisch uit te schakelen. Op deze manier verbruikt het niet ongemerkt energie en dat scheelt weer op jouw eindrekening. Deze automatische uitschakeling kun je instellen vanaf 30 minuten, tot vier uur na de laatste bereiding met tussenintervallen van 30 min.

Aantal milliliters instellen

Of je nu van een grote bak koffie houdt of van een kleine sterke espresso, beide opties zijn mogelijk met deze Krups EA8250, want het aantal milliliter dat het apparaat aan je geeft bij de bereiding van je kopje koffie kun je makkelijk instellen.
Voor de verschillende opties zijn er verschillende hoeveelheden instelbaar. Voor een espresso is dit 20-70 milliliter, voor een gewone koffie 80-160 milliliter en voor een grote koffie 120-140 milliliter. Zo zit er ook vast voor jou kopje de juiste instelling tussen.

Ophaalservice

Mocht er onverhoopt toch iets stuk gaan aan je apparaat dan heeft Krups een goede service voor je. De garantie op dit apparaat is 2 jaar, net zoals de meeste volautomatische koffiemachines. Wat Krups jou echter als extra service geeft is dat in het eerste garantiejaar jouw apparaat gratis thuis bij je opgehaald wordt als er iets stuk gaat. Dat scheelt weer een hoop gedoe!

Conische koffiemolen

De Jaguars onder de koffiemolens zijn toch wel de keramische en de conische molens. Beide zorgen ervoor dat de bonen niet heet worden en zo niet bitter gaan smaken. Wat anders is aan de conische molen is dat de bonen niet zomaar grofweg gesneden worden door keramische messen, maar dat de bonen gelijkmatig geplet worden en dit komt de uiteindelijke koffiesmaak zeker ten goede.

Met deze machine kun je tevens de maalgraad van je koffiebonen instellen. Met de maalgraad kun je de smaak van je koffie gemakkelijk verfijnen. Voor een krachtige espresso kun je bijvoorbeeld kiezen voor een fijne maalgraad. Lust je de koffie iets slapper, ga dan voor een iets grovere instelling. Deze machine heeft drie maalopties: fijn, gemiddeld en grof.

Kopjes verwarmingsplaat

Wat wel redelijk uniek is voor een apparaat in deze prijsklasse, is de aanwezigheid van een verwarmingsplaat voor je koffiekopjes.

Om je koffie niet te snel af te laten koelen kun je een paar dingen doen. Ten eerste kun je de koffietemperatuur instellen. Deze machine heeft drie temperatuurstanden, waarvan niveau drie de hoogste temperatuurinstelling is. Ten tweede verwarm jij natuurlijk je kopje voor op de handig vormgegeven verwarmingsplaat. Let ook goed op wat voor kopje jij gebruikt. Een laag kopje met dun aardewerk koelt bijvoorbeeld sneller af dan een hoge dikke mok of een thermoglas.

Nadelen

Nu we de voordelen voor je hebben uitgezocht, moeten we ook eerlijk zijn over de nadelen van dit apparaat. Laten we eens kijken.

Onderhoud

Het nadeel aan zo’n automatische espressomachine is het onderhoud. Om zo lang mogelijk van je machine te kunnen genieten is het belangrijk om volgens de voorschriften regelmatig te reinigen en te ontkalken. Dit is jaarlijks aan onderhoud vaak toch wel een behoorlijk bedrag. We hebben de onderhoudskosten van dit apparaat ook even voor je uitgezocht.

Allereest de reiniging. Krups adviseert dat na zo’n 360 bereidingen je een reiniging moet uitvoeren. We gaan even uit van een tweepersoonshuishouden die gemiddeld gezamenlijk zo’n vijf koppen per dag drinken. Dat betekent dat er na 2,5 maand een reiniging uitgevoerd moet worden. De voorgeschreven xs 3000 tabletten kosten €1,5 per stuk. Dit komt neer op €7,5 per jaar.

Dan het ontkalken. Je kunt gebruik maken van een Claris filter, wat door Krups aangeraden wordt. Met het gebruik van dit filter hoef je niet maandelijks te ontkalken. Ideaal als je daar geen tijd en zin in hebt. Het is echter wel duurder. Zo’n filter gaat twee maanden mee en kost je €14 per stuk. Dit is jaarlijks €84 aan filtergebruik. Met het ontkalken erbij a twee maanden komt dit neer op €124,50 per jaar.

Mocht je willen besparen en gewoon gaan ontkalken, zonder extra gebruik van een filter, dan ligt hoe vaak dit moet gebeuren voornamelijk aan de waterhardheid in jouw regio. Met gemiddeld dagelijks gebruik en een normale waterhardheid zal dit ongeveer elke maand moeten gebeuren. Zo’n ontkalkingssetje is op zijn goedkoopst te verkrijgen voor €6,50 a twee stuks. Dit kost je jaarlijks dus zo’n €39.

Let er wel op dat het gebruik van een Claris filter bijdraagt aan de levensduur van het apparaat. Of je door dit na te laten uiteindelijk dus zal besparen durven we je niet te garanderen.
Geen mogelijkheid voor gemalen koffie

Wat op 95% van de automatische koffiemachines in geïntegreerd, is een aparte vulmogelijkheid voor gemalen koffie. Op die manier kun jij bijvoorbeeld ook eens een cafeïnevrije koffie drinken, of koffie met een aparte maling, zoals chocolade of mokka bereiden. Deze Krups heeft deze optie helaas niet. Of dit een belangrijke optie is, is voor jou natuurlijk een eigen beslissing.

Lage koffieuitloop

De koffieuitloop op deze machine is instelbaar. Dat is natuurlijk handig om spetteren in lage kopjes te voorkomen, of van een grote kop latte te genieten. De hoogte van deze uitloop is echter best beperkt. Hij heeft namelijk een hoogte variatie van 60mm tot en met 105mm. Dit betekent dat de wat grotere luxere glazen die bijvoorbeeld voor een latte macchiato gebruikt worden er niet onder passen.

Ervaringen

Om jou goed te kunnen informeren hebben we ook een hoop reviews voor je doorgelezen. Deze reviews geven vaak een goed beeld van wat de consument nu echt van een apparaat vindt.

Laten we eerst eens kijken naar de positieve dingen die opvallen bij het doorlezen van de reviews. Allereerst is dat vooral de lekkere koffie die het apparaat voor je maakt.
“Voor zijn prijs een mooi apparaat die telkens weer een lekkere koffie voor me zet. “

Ook de melkproducten die dit apparaat voor je maakt worden uitzonderlijk goed gewaardeerd.
“Deze Krups maakt heel snel een ontzettend goede cappuccino of koffie verkeerd voor me klaar.”

Helaas zijn er ook wat nadelen te ontdekken aan deze machine. Wat erg jammer is en wat in zeer veel reviews terugkomt is de levensduur. Het apparaat schijnt er snel de brui aan te geven. In veel gevallen valt op dat na ongeveer een jaar de eerste problemen beginnen. Na een keer adequaat gemaakt te zijn door de service van Krups ondervinden veel gebruikers dat het apparaat er net na de garantieperiode van twee jaar helemaal mee stopt.

“Helaas na twee jaar fijn gebruik is deze machine er helemaal mee opgehouden. De reparatiekosten zijn hoog, waardoor we besloten hebben dan maar een nieuwe machine te kopen. Voor ons in ieder geval geen Krups meer.”

Ook schijnt het apparaat niet heel snel te zijn. Alhoewel veel mensen het de wachttijd waard vinden, omdat de koffie zo goed smaakt.
“Ik drink altijd een grote bak, maar daar doet deze machine toch wel twee minuten over om te bereiden.”

De Krups EA8250 kopen

Deze veelzijdige koffiemachine is te koop bij:

► Bol.com

Alternatieven

Ben jij na het lezen van deze review toch niet helemaal zeker of je deze Krups EA8250 wilt aanschaffen? We hebben ook een tweetal alternatieven voor je uitgekozen.

Philips 3000 serie HD8824/01

Deze Philips heeft zo goed als dezelfde opties als de Krups en is verkrijgbaar vanaf €329. Hij heeft een iets kleiner bonenreservoir van 250 gram en net als de Krups een waterreservoir van 1,8 liter. Deze Philips beschikt niet over een kopjesverwarmer en ook wordt er geen melkcontainer bijgeleverd.

De’longhi Ecam 23.460S

Wil jij best iets meer uitgeven voor een volautomaat die ook geheel automatisch een cappuccino of latte macchiato voor je maakt? De De’longhi Ecam 23.460S is verkrijgbaar vanaf €550 en kan het allemaal.

Hij heeft net als de Krups een waterreservoir van 1,8 liter en een iets kleiner bonenreservoir van 250 gram. Qua koffiesmaak kun je hier iets meer mee, doordat hij wel dertien verschillende maalstanden heeft. Dit apparaat bezit ook een verwarmingsplaat. Hij komt met een volledig geïntegreerde melkunit, die je gemakkelijk in de koelkast kunt bewaren.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo