Krups XL2000 review

krups xl2000Deze melkopschuimer van Krups is een waardevolle toevoeging aan je koffiezetapparaat. Voor echte liefhebbers van cappuccino's en latte macchiato's is een melkopschuimer onmisbaar in de keuken. Hiermee maak je in een handomdraai een stevig melkschuim, waarmee je zeer eenvoudig de perfecte cappucino of latte zet in het comfort van je eigen keuken. In dit artikel zal het je duidelijk worden wat de voor- en nadelen van dit exemplaar zijn. Ook lees je hoe gebruikers van deze melkopschuimer het product ervaren. Er worden bovendien twee alternatieve melkopschuimers gepresenteerd, zodat je eenvoudig kunt zien hoe dit product zich tot andere melkopschuimers verhoudt.

Onder andere verkrijbaar bij coolblue.nl

Voordelen

Laten we de belangrijkste positieve eigenschappen van dit apparaat eens op een rijtje zetten.

Drie standen voor verschillende drankenstanden melkschuim xl2000

Dit apparaat heeft drie verschillende opschuimstanden, zodat je een schuim zult krijgen dat perfect bij jouw gewenste drank past. Je hebt de keuze uit een stand voor een cappuccino, een stand voor een latte macchiato en warme melk. Het apparaat past de draaisnelheid en temperatuur waarmee de melk opgeschuimd wordt aan op de gewenste drank, om zo schuim van een perfecte dikte en temperatuur te leveren.

Eenvoudig te reinigen

Dit apparaat is erg eenvoudig te reinigen. De binnenkant van aluminium is voorzien van een anti-kleeflaag, waardoor melk niet aan zal koeken. Bovendien wordt aan de binnenkant aangeduid hoe veel melk je voor iedere stand toe moet voegen; zo voorkom je dat de melk te hoog komt en het een zootje wordt. Ook is deze melkopschuimer voorzien van een goed sluitend deksel, en zal er dus niets over de rand kunnen spatten. Het opschuimstuk aan de binnenkant is eenvoudig los te halen, dit maakt het apparaat nog makkelijker te reinigen.

Automatisch afslaan

Dit apparaat slaat automatisch af als je melkschuim klaar is. Zo hoef je dus niet zelf de dikte in de gaten te houden, weet je zeker dat de melk tot een ideale temperatuur gebracht wordt en hoef je niet bang te zijn dat de melk aankoekt of overkookt. Je kan dus gerust even wat anders gaan doen, want je hoeft de opschuimer niet in de gaten te houden. De behuizing is bovendien warmte-isolerend, je melkschuim zal dus niet direct afgekoeld zijn als je het een paar minuutjes laat staan.

Gepatenteerde Milk Frothing Controlkrups melkschuim

De Krups XL2000 schuimt je melk uiterst zorgvuldig op. Het apparaat is voorzien van gepatenteerde Milk Frothing Control technologie, en creëert melkschuim in drie fasen: de melk wordt vooraf opgewarmd, vervolgens wordt deze opgeschuimd, en daarna volgt een stabilisatiefase waarin de structuur van het schuim extra verfijnd wordt.

Goed resultaat: dik, smeuïg schuim met de juiste temperatuur

Het belangrijkste beoordelingspunt van een melkopschuimer is natuurlijk het eindresultaat. De Krups XL2000 melkopschuimer levert een uitstekend resultaat: het schuim is erg dik en smeuïg, meerdere gebruikersreviews toonden aan dat een lepel zelfs rechtop in het kopje kan blijven staan. Ook is het schuim erg goed op temperatuur, en sluit het dus goed aan op je koffie. Met behulp van deze melkopschuimer maak je je kop koffie dus helemaal af; geniet van een café-waardige cappucino of latte macchiato die je gewoon zelf zet.

Ruim genoeg voor twee kopjes

Met dit apparaat maak je per keer genoeg melkschuim voor twee kopjes koffie. Op de cappucinostand kan er 150 ml melk in, op de latte-stand 220 ml en als je kiest voor warme melk kan je 300 ml melk opwarmen. Aan de binnenkant is aangegeven tot waar je het apparaat per stand kunt vullen.

Nadelen

Er zijn echter ook een paar nadelen aan dit product te ontdekken, dus laten we ook eens kijken welke negatieve punten je zal moeten overwegen alvorens dit product aan te schaffen. Veelkomende defecten worden onder andere benoemd, hou er echter wel rekening mee dat je van Krups standaard twee jaar garantie over het apparaat krijgt.

Kwetsbaaropengewerkt krups xl2000

Helaas heeft deze melkopschuimer een reputatie als een erg kwetsbaar apparaat. Diverse dingen gaan er vrij snel aan kapot, zeker bij intensief gebruik. Zo wil de anti-kleeflaag aan de binnenkant nogal eens loslaten, het asje gaat soms stuk, en in erg veel gevallen houdt het apparaat er al na vrij korte tijd volledig mee op. Als je het apparaat vrijwel dagelijks wil gebruiken is het dus aan te raden om naar een duurzamer alternatief te zoeken.

Opstartproblemen en een onstuimig karakter

Ook op technisch vak wil dit apparaat nog wel eens kuren vertonen. De lichtjes gaan soms knipperen, de machine wil soms niet of lastig starten, en soms werken de bedieningsknoppen ineens helemaal niet meer. Ook ervaren gebruikers van het product wel eens dat het uit zichzelf aan gaat, wat zonder inhoud en toezicht natuurlijk niet erg brandveilig is.

Hoge prijs

De prijs van dit product is vrij hoog in vergelijking tot andere melkopschuimers. Door de hoge kwaliteit van het melkschuim dat hiermee gemaakt kan worden kan je zeggen dat het product zijn geld wel waard is- maar als je daar de korte gemiddelde levensduur van dit product tegenoverstelt valt hierover te twisten.

Hoe ervaren zijn gebruikers dit product?

Wat uit gebruikersreviews over dit product naar voren komt is dat men over het algemeen erg tevreden is met dit product- tot het stuk gaat, wat helaas nogal vaak gebeurt.

Gebruikers zijn vrij eensgezind in de mening dat het melkschuim dat dit apparaat produceert uitstekend is. Zo werd door een gebruiker zelfs opgemerkt dat het apparaat een zodanig goed resultaat produceert, dat na enige tijd een cappuccino op een terrasje zelfs tegen gaat vallen, omdat de meeste cafés niet aan het melkschuim van de Krups kunnen tippen.

Ook wordt opgemerkt dat het apparaat eenvoudig in gebruik is: met slechts een druk op de knop maak je het perfecte melkschuim, en achteraf is het makkelijk schoon te maken.

Het is wel erg opvallend hoe vaak gebruikers opmerken dat het product erg snel stuk is gegaan. Hierdoor wordt er door een hoop gebruikers gezegd dat de bouwkwaliteit erg slecht is, en dat de prijs/kwaliteit verhouding erg slecht is.

Een erg veelvoorkomende review is dan ook: het apparaat maakt heerlijk melkschuim, maar heeft een erg korte levensduur.

De Krups XL2000 kopen

Deze Krups melkopschuimer is verkrijgbaar bij:

coolblue.nl

Bol.com

Alternatieven

Al met al komt het erop neer dat de Krups XL2000 melkopschuimer een product is dat heerlijk melkschuim oplevert, en als groot voordeel heeft dat het verschillende standen heeft voor diverse dranken. Helaas is het nogal een kwetsbare machine met een vrij onstuimig karakter. Bovendien ligt de prijs vrij hoog. Hier zie je een korte omschrijving van twee alternatieven; zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

De Illy Melkschuimermelkopschuimer Illy

De Illy Melkschuimer is een goed alternatief voor de Krups XL2000. Het is een wat eenvoudiger model, en biedt je niet de keuze uit verschillende schuimstanden zoals het model van Krups dat doet. Dat is echter ook terug te zien in de prijs; dit is een iets goedkopere optie. Bovendien kan je kiezen tussen warm of koud opschuimen, waar de Krups XL2000 uitsluitend warm opschuimt. Een groot voordeel ten opzichte van de Krups is dat dit model in zijn simpliciteit een stuk duurzamer is. Wel vinden meerdere gebruikers dat het vrij lang duurt voor het schuim klaar is.

► Bekijk dit alternatief op coolblue.nl

De Philips Senseo Melkopschuimer CA6500/60philips senseo ca6500/60

Deze melkopschuimer van Philips is een handig, bescheiden apparaat. Het heeft slechts één functie: warm melkschuim, om in diverse koffierecepten te gebruiken. Het is nóg een slagje goedkoper dan de Illy Melkopschuimer, en staat dan ook bekend om zijn goede prijs/kwaliteit verhouding. De opschuimer en het deksel kunnen gewoon in de vaatwasser, en het apparaat is erg compact. Deze melkopschuimer is dus geschikt voor iedereen die een degelijke opschuimer zoekt zonder al te veel toeters en bellen. Dit apparaat levert goed melkschuim, is duurzaam en bezorgt je een hoop gebruiksgemak.

► Bekijk dit alternatief op coolblue.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo