DeLonghi Eletta Cappuccino top ECAM 45.760.W Review

Houd je van koffie met melkspecialiteiten? Dan zou de DeLonghi Eletta Cappuccino top ecam 45.760.W echt iets voor je kunnen zijn. Het is een wat duurdere koffiemachine die voor zoveel mogelijk gebruikersgemak zorgt. Je kunt er allerlei soorten koffie mee zetten, zoals cappuccino, espresso en latte macchiato. Het gepatenteerde LatteCrema system gecombineerd met het Milk Menu zorgt voor melkschuim van een zeer hoge kwaliteit. Ben je benieuwd naar alle voor- en nadelen van dit product? Lees dan hier verder en ontdek ook wat andere gebruikers ervan vinden en welke goede alternatieven er op de markt te vinden zijn.

Deze koffiemachine van De'Longhi is onder andere verkrijgbaar bij Koffiediscounter.nl.

Voordelen

Welke voordelen heeft de DeLonghi Eletta Cappuccino top ecam 45.760.W allemaal?

Veel instelmogelijkheden

Het eerste voordeel is dat er veel met dit apparaat is in te stellen. Het display met aanraaktoetsen laat je de temperatuur (één tot vier instellingen), koffiehoeveelheid, sterkte, waterhardheid en de melkconsistentie instellen. Met de Long Coffee knop zet je filterkoffie en met de heet water knop kan je een kopje thee maken. Zijn al deze instellen je wat teveel? Dan is het ook mogelijk om de standaardinstellingen te gebruiken.

Dubbel thermoblok

Er zit een dubbel thermoblok in dit apparaat waardoor zowel de koffie als de melk tegelijkertijd worden verwarmd. Hierdoor wordt het drankje niet koeler doordat de melk bijvoorbeeld kouder zou zijn dan de koffie. Hiernaast zorgt het ervoor dat elk kopje koffie een constante temperatuur heeft.

Automatische reiniging

Deze machine heeft een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma ingebouwd. Dit betekent dat je weinig tijd kwijt bent aan het schoonmaken ervan.

Houd de kopjes gemakkelijk warm

Bovenop vind je een warmhoudplaat waarmee je de gezette kopjes koffie warm kunt houden terwijl je er meer zet of wanneer je even weg moet lopen. Je kunt er de kopjes ook mee voorverwarmen, zodat het drankje goed heet blijft als je het erin schenkt.

Groot waterreservoir

Met een waterreservoir van twee liter valt de inhoud onder de grote categorie. Dit betekent dat je veel kopjes achterelkaar kunt zetten zonder dat je veel hoeft bij te vullen. Erg handig als je bijvoorbeeld veel gasten hebt.

Sla je voorkeuren op

Wanneer je je eigen favoriete instellingen hebt gevonden, kun je deze laten opslaan onder je eigen naam. Zo hoef je de volgende keer alleen maar je naam aan te tikken om vervolgens met één druk jouw favoriete drankje te kunnen zetten.

Inschakeltijd

Je kunt instellen wanneer het apparaat aan moet gaan. Zo kun je bijvoorbeeld de avond van tevoren de inschakeltijd zetten op het moment dat jij de keuken inloopt voor je ontbijt. Het is ook mogelijk om de uitschakeltijd in te stellen voor als je bijvoorbeeld nog wel een kopje lust en het apparaat daarvoor nog even aan moet blijven staan.

Dertien maalstanden

Er zijn dertien maalstanden waar je uit kunt kiezen, zodat je voor iedere boonsoort de beste maalmogelijkheid tot je beschikking hebt en de smaak zo het beste tot zijn recht kan komen. Het is ook mogelijk om filterkoffie te gebruiken.

Afgesloten deksel

De deksel voor het bonenreservoir wordt met rubber afgesloten en zorgt er daardoor voor dat de bonen zo vers mogelijk blijven, ook al liggen ze er al een tijdje in.

Afneembaar melkreservoir

Het melkreservoir is afneembaar, wat erg handig is als je bijvoorbeeld de melk tussentijds liever in de koelkast wilt bewaren. Er zit ook een speciale schoonmaakfunctie in die het melkreservoir automatisch reinigt, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen.

Verstelbare tuit

De tuit waar de koffie uitkomt is naar wens te verstellen. Zo kun je grote glazen of juist hele kleine kopjes gebruiken die het beste bij het drankje passen.

Nadelen

Zitten er ook nadelen aan de DeLonghi Eletta Cappuccino top ecam 45.760.W waar je rekening mee moet houden?

Niet meer dan één profiel

De memo functie van dit apparaat is erg handig, zeker gezien alle instelmogelijkheden, maar is wel beperkt. Je kunt namelijk maar één profiel aanmaken die je voorkeuren op kan slaan. Gebruik je deze machine vaak met meerdere huisgenoten? Dan kan het even uitzoeken zijn welke voorkeuren jullie het liefst op laten slaan.

Redelijk groot apparaat

Het apparaat is redelijk groot, zeker in hoogte en de diepte. De afmetingen zijn 26 cm bij 46 cm bij 36 cm. Als je een kleine keuken hebt, zou het daarom weleens simpelweg niet kunnen passen. Meet van tevoren daarom je aanrecht goed uit voordat je tot eventuele aankoop overgaat.

Weinig hands-on ervaring

Deze machine is vooral gemaakt om de gebruiker zoveel mogelijk te ontlasten. Je kunt veel instellen en vervolgens met één druk op de knop koffie zetten. Wil je echter liever zelf meer in de hand houden hoe bijvoorbeeld de melk wordt geschuimd of ingeschonken, dan is dit apparaat minder geschikt voor je.

Gevoelige knoppen

De knoppen werken op aanraking en niet door ze in te drukken. Dit maakt ze erg gevoelig en kan ervoor zorgen dat je soms mis drukt. Let er daarom op dat je dit apparaat met zorgvuldigheid bedient.

Ervaringen

Wat zeggen de gebruikers van de DeLonghi Eletta Cappuccino top ECAM 45.760.W over het apparaat?

Een gebruiker vertelt dat hij het LatteCrema systeem ideaal vindt. Het melkschuim is echt perfect volgens hem. Hij zegt er wel bij dat je het apparaat duidelijk kunt horen, maar dat dat niet overdreven lawaaierig is. Het grote reservoir bevalt hem goed, omdat hij dan niet zo vaak het water en de bonen hoeft bij te vullen, iets wat hij nogal eens kan vergeten.

Volgens een andere gebruiker was het in het begin wel even puzzelen hoe deze machine in elkaar steekt. De handleiding klopte volgens hem niet helemaal en de instellingen waren nogal veel om direct uitgevogeld te hebben. Nu het echter eenmaal werkt, is hij zeer tevreden over de kwaliteit van de koffie. Hij vindt het ook heel handig dat de reiniging automatisch gaat en is van mening dat het apparaat heel mooi in zijn keuken staat.

Een getrouwd stel heeft laatst deze machine ook gekocht en is er zeker tevreden over. Ondanks dat de temperatuur van de melk te laag is naar hun smaak, blijft de koffie wel erg lekker. Het onderhoud is gelukkig eenvoudig en ze vonden het erg leuk om hun eigen profiel samen in te stellen en te experimenteren met alle mogelijkheden. Het is wel een beetje jammer dat je vingerafdrukken ziet op de knoppen, dus dat betekent toch weer blijven poetsen.

De DeLonghi Eletta Cappuccino top ECAM 45.760.W Kopen

Deze De Longhi koffiemachine is verkrijgbaar bij:

» Koffiediscounter.nl

» coolblue.nl/Coolblue

» Bol.com

Alternatieven

Welke alternatieven zijn er voor de DeLonghi Eletta Cappuccino top ecam 45.760.W te vinden?

Siemens EQ.8 TE803209RW

Ben je op zoek naar een koffiemachine waarmee je meer profielen in kunt stellen? Neem dan eens een kijkje bij de Siemens EQ 8 TE803209RW. Hiermee heb je namelijk toegang tot vijf verschillende profielen, wat erg handig is met meerdere vaste gebruikers. Deze Siemens is daarnaast heel erg stil en heeft een groter waterreservoir, namelijk 2,4 liter. Hiernaast heeft het nog een ingebouwde Sensoflow functie waarmee de watertemperatuur constant wordt gehouden. De tuit is niet verstelbaar en er zit geen melkopschuimer bij.

» Volledige review Siemens EQ.8 TE803209RW

Melitta Caffeo Solo Perfect Milk

Voor een ander alternatief is de Melitta Caffeo Solo Perfect Milk wellicht een goede optie voor je. Deze machine is een van de kleinste ter wereld en past dus in vrijwel elke keuken. Je kunt geen gebruik maken van filterkoffie, alleen van bonen. Deze machine is ook gemaakt voor melkspecialiteiten en heeft een vernieuwde cappucinatore erin zitten. Het waterreservoir heeft een inhoud van één liter en zal dus vaker bijgevuld moeten worden.

» Volledige review Melitta Caffeo Solo Perfect Milk

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo