Siemens EQ.8 TE803209RW Review

Ben je op zoek naar een koffiemachine waarbij je verschillende gebruikersprofielen aan kunt maken die de voorkeuren van iedereen persoonlijk onthoudt? Dan is de Siemens EQ 8 TE803209RW van Siemens wellicht iets voor je. Met deze volautomatische koffiemachine zet je koffie, espresso, café crème, cappuccino en latte macchiato van een hoge kwaliteit. Het apparaat bevat een aantal unieke kenmerken die hier allemaal behandeld zullen worden. Ook de eventuele nadelen komen langs, zodat je een goede keuze kunt maken omtrent de aankoop. Lees ook zeker even de gebruikerservaringen van anderen en de eventuele alternatieven die wellicht beter bij je passen. Met al deze informatie kun jij straks een goede keuze maken voor de best passende koffiemachine.

Alle varianten van de Siemens EQ 8 TE803209RW

Alternatieven voor de Siemens EQ 8 TE803209RW

JURA E6

Op voorraad

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Voordelen

Vijf profielen maken

De Siemens EQ 8 TE803209RW kan vijf verschillende profielen onthouden. Dit betekent dat je samen met vier andere gebruikers je eigen voorkeuren gemakkelijk kan laten opslaan. Hierdoor hoef je niet elke keer weer opnieuw de koffie zoals jij die lekker vindt in te stellen, maar hoef je alleen maar naar je eigen profiel te gaan en je keuze direct te maken.

Maalsysteem past zich automatisch aan

Het maalsysteem past zich aan de boonsoort aan. Sommige bonen hebben een andere maling nodig dan anderen en door dit goed af te stemmen, wordt het maximale uit de smaak gehaald. Bij deze machine gebeurt dit automatisch.

De stilste van Siemens

Doordat er gebruikt wordt gemaakt van premium keramische maalschijven en geluiddempende behuizing, is dit apparaat heel erg stil. Je kunt het met een gerust hart overal neerzetten, van lawaai heb je geen last. Het keramische materiaal is zeer duurzaam en zorgt ervoor dat de bonen niet verbranden.

Groot waterreservoir

Het waterreservoir heeft een inhoud van 2,4 liter en is daarmee erg groot. Je kunt er daarom veel kopjes achterelkaar mee zetten voordat je het water hoeft bij te vullen. Erg handig voor wanneer er veel gebruik van wordt gemaakt, zoals op een werkvloer of tijdens een feestje.

Gemakkelijk te bedienen

Er zit een display op dat erg gemakkelijk te bedienen is. Zo bepaal je wat voor soort koffie je wilt, hoe sterk deze moet zijn, hoeveel kopjes je wilt, of je alleen water of melk wilt en kun je zien wanneer je moet ontkalken. Het is ook mogelijk om filterkoffie laten zetten voor als je liever een decafé kopje hebt.

Automatisch spoelprogramma

Deze machine bevat een automatisch reinigings- en ontkalkingsprogramma en spoelt het automatisch bij het in- en uitschakelen. Dit maakt het apparaat onderhoudsarm. De zetgroep is ook gemakkelijk uitneembaar voor reiniging.

Antislipvoetjes

De antislipvoetjes aan de onderkant maken dat het apparaat niet snel ergens vanaf glijdt of verplaatst. Zeer veilig dus.

Milieuvriendelijk

Omdat de machine zichzelf automatisch uitschakelt en daarbij niet op stand-by blijft staan, is het milieuvriendelijk in gebruik.

Sensoflow

Door de Sensoflow functie wordt de watertemperatuur constant in de gaten gehouden en op de juiste warmte gehouden. Bij te koud water wordt de smaak van koffie namelijk wat zuur en bij te warm water juist wat bitter. Door de Sensoflow weet je zeker dat deze balans goed wordt bewaakt.

Houd de kopjes warm

Bovenop het apparaat zit een warmhoudplaat. Het gebruik hiervan is tweezijdig. Zo kun je de kopjes alvast voorverwarmen of juist warm houden wanneer de koffie er al in zit.

Nadelen

Aparte melkopschuimer nodig

Een nadeel van de Siemens EQ 8 TE803209RW is dat je een aparte melkopschuimer moet kopen om een cappuccino of een latte macchiato te maken. Het is zeker wel mogelijk, maar je dient wel rekening te houden met een extra aankoop.

De melk wordt niet echt heet

De melk die wordt gebruikt voor melkspecialiteiten zoals de café crème, wordt niet echt heel heet. De melk wordt eerder lauwwarm gemaakt en heeft daardoor een invloed op de warmte van het hele drankje. Als je liever echt hete melkspecialiteitenkoffie wil, kun je het beste de melk eerst zelf op de gewenste temperatuur verwarmen en er dan pas bij in gieten.

Veel spoelen

Elke keer dat je de machine aan en uit zet, spoelt het systeem zichzelf. Dit is erg hygiënisch, maar zorgt er ook voor dat de lekbak snel vol zit. Zeker als je van de volle capaciteit van het waterreservoir gebruik wilt maken zal je dit merken. Je kunt het oplossen door er een klein kannetje onder te zetten, zodat je minder vaak heen en weer hoeft naar de gootsteen.

Stoompijpje zit vast

Het stoompijpje zit aan het apparaat vast. Als je ervan houdt om met een flexibeler pijpje te stomen, dan is dit product minder geschikt voor je. Het pijpje doet het overigens verder wel goed.

Tuit is niet verstelbaar

De tuit waar de koffie uitkomt is niet in hoogte verstelbaar. Je kunt het wel omdraaien, zodat je er een langer glas onder kunt zetten, maar verder instelbaar dan dat is het niet. Dit kan onhandig zijn als je kopjes wilt gebruiken die echt groter of kleiner zijn dan het gemiddelde.

Ervaringen

Een moeder van een gezin van vier kinderen legt uit waarom ze erg tevreden is over de Siemens EQ 8 TE803209RW die ze laatst gekocht heeft. Ze vindt het apparaat namelijk erg gemakkelijk in gebruik en is ’s ochtends weinig tijd kwijt met het zetten van een zeer goede kop koffie. Het is in haar mening wel wat jammer dat de melk niet warmer wordt gemaakt en dat het bakje voor de gemalen koffie wat zwaar open gaat. Wel ideaal is het gemakkelijke schoonmaaksysteem waar ze zeer weinig tijd aan kwijt is.

Een andere vrouw vertelt dat ze dit apparaat heeft gekocht om in haar zaak te zetten, onder andere vanwege het grote waterreservoir en de bijbehorende mogelijkheid om veel koffie achterelkaar te zetten. Dit werkt erg goed, maar ze heeft wel een extra bakje onder de lekbak moeten zetten omdat die snel vol raakt. De koffie is erg lekker en zowel zij als haar medewerkers en klanten schenken graag in. Ook handig vindt ze dat de machine snel opstart, zodat ze ’s ochtends meteen kan beginnen.

Een oudere meneer laat zien dat het apparaat heel erg stil is en dat dit hem erg goed bevalt. Zijn vorige koffiemachine maakte veel te veel herrie. Ook heel fijn vindt hij dat het apparaat zo hygiënisch is door het regelmatige spoelen. Hij had voor deze prijs wel liever de melkkan er gewoon alvast bij gehad.

De Siemens EQ.8 TE803209RW kopen

Deze Siemens koffiemachine is verkrijgbaar bij:

» coolblue.nl/Coolblue

» Bol.com

Alternatieven

Jura Ena Micro 5

Als je op zoek bent naar een koffiemachine die een stuk kleiner is, dan is de Jura Ena Micro 5 wellicht iets voor je. Deze machine kan koffie, espresso en ristretto zetten en is zeer klein en compact. Het schijnt zelfs de kleinste op de markt te zijn. De tuit is met dit apparaat wel helemaal verstelbaar, zodat je elk kopje eronder kunt zetten. Er zit geen melkopschuimer bij en het waterreservoir heeft een inhoud van 1,1 liter. De Jura Ena Micro 5 is ideaal voor wanneer je van koffie houdt zonder allerlei extra’s.

» Volledige review Jura Ena Micro 5

Philips 4000 HD8847/11

Een koffiemachine die qua grootte tussen de Jura en de Siemens in ligt, is de Philips 4000 HD8847/11. Dit apparaat kan acht koffievarianten maken en wordt inclusief een melkkan geleverd die afneembaar is. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 liter. Met de Philips kun je in vijf verschillende grofheden malen, zodat je de koffie naar eigen smaak aan kunt passen. Bij dit apparaat zit een verstelbare tuit.

» Volledige review Philips 4000 HD8847/11

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo