DE’LONGHI MAGNIFICA S ECAM 22.110B Review

De De'Longhi Magnifica S Ecam 22.110B is een veelzijdig koffiezetapparaat met bonen. Het apparaat heeft een waterinhoud van 1,8 liter, een stoompijpje voor lekker cappuccino's en een koffiemolen. De consumentenbond heeft dit koffieapparaat uitgeroepen als beste koop. Dat komt door de goede prijs/kwaliteitsverhouding. Voor ruim €350 heb je een compact koffieapparaat dat lekkere koffie zet en je kan verschillende dingen zoals de smaak en de temperatuur aanpassen.

Bekijk alle varianten van de De'Longhi Magnifica S Ecam 22.110B

Alternatieven voor deDe'Longhi Magnifica S Ecam 22.110B

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.


In deze review zal ik de voor- en nadelen van deze machine op een rijtje zetten. Daarna een overzicht van wat andere gebruikers van dit apparaat vinden, waar je deze machine kan kopen en welk apparaat geschikt is als dit apparaat toch niet is wat jij voor ogen had.

Voordelen DE'LONGHI MAGNIFICA S Ecam 11.110B

Wat zijn precies de voordelen van deze De'Longhi koffiemachine?

Compact

Dit koffieapparaat is nog geen 24 cm breed, ruim 35 cm hoog en 43 cm diep. Voor een koffieapparaat dat zijn eigen bonen maalt is dat best klein. Dit apparaat is dus ook geschikt voor mensen met niet zoveel ruimte.

Eenvoudig in gebruik

Het De'Longhi koffieapparaat is heel eenvoudig in gebruik. Waar merk je dat aan? Ten eerste heeft het apparaat 6 grote Eenvoudigheid De'Longhi‘drukknoppen'. Deze zijn voor het inschakelen van de machine, voor een espresso, voor twee espresso's, voor het stoompijpje, voor een grote kop koffie en voor 2 grote koppen. Verder is in het midden een grote draaiknop, daarmee stel je de sterkte van je koffie in.

De bonen van de machine doe je achterin de machine in het daarvoor bestemde bakje. In dit bakje gaat ongeveer 250 gram aan bonen. Dit is veel in deze klasse en zo hoef je niet na elke 10 kopjes koffie je bonen bij te vullen. Verder is dit bakje met bonen goed afgesloten met een deksel met rubber zodat je bonen vers blijven.

Stil

In verschillende reviews wordt aangegeven dat dit koffieapparaat met bonen vrij stil is. Natuurlijk is stil relatief, de machine maalt bonen voordat je koffie krijgt en dat malen maakt natuurlijk geluid. De machine is dus stil in vergelijking met andere koffieapparaten.

Makkelijk schoon te houden

Een nadeel van een koffieapparaat met bonen is vaak dat je deze vaak schoon moet maken en dat dit vrij moeilijk gaat. Het apparaat van De'Longhi lijkt hier grotendeels een einde aan te maken. Deze koffiemachine is namelijk voorzien van een automatisch reinigingsprogramma. De machine doet het meeste schoonmaakwerk dus al zelf.

Zetgroep

Wat je nog wel zelf moet schoonmaken is de zetgroep in het apparaat. De zetgroep is het hart van een koffieapparaat met bonen. De zetgroep maalt namelijk de bonen voordat jij je kopje koffie of espresso krijgt. Bij deze machine is de zetgroep uitneembaar en volstaat het om deze onder de kraan met lauw water te houden.

Ontkalken

Afhankelijk van de hardheid van het water bij jou in de regio dient de machine wel om de ongeveer 2 maanden ontkalkt te worden. Gelukkig is dit niet moeilijk en in het filmpje hieronder zie je hoe dit precies in zijn werk gaat.

Koffiebonen en gemalen koffie

Als je deze review leest is de kans groot dat je op zoek bent naar een koffieapparaat met bonen. Maak je geen zorgen, dat is dit apparaat ook. Dit apparaat heeft echter nog een extra functie. Waarschijnlijk doe je bonen koffiebonen De'Longhi Magnifica S Ecam 22.110Bmet cafeïne hebt. Er zijn mensen die (soms) liever cafeïnevrije koffie drinken. Daarom zit er voor de opslag van de bonen een ‘opslag' voor gemalen koffie. Hier kan je 1 kop koffie mee zetten, bijvoorbeeld wanneer er iemand in het gezelschap liever cafeïnevrij drinkt.

Je stelt de machine eenvoudig in op deze stand door de grote draaiknop helemaal linksom te draaien.

In veel opzichten instelbaar

Over smaak valt niet te twisten. De designers van De'Longhi weten dat waarschijnlijk ook, want je kan bij dit apparaat veel dingen instellen. Bijvoorbeeld de sterkte van de koffie. De sterkte van de koffie stel je in met de grote knop voorop de machine. Linksom is ‘slap', rechtsom wordt hij steeds sterker.

Naast de sterkte is ook de fijnheid van de gemaalde bonen in te stellen. Dit is in te stellen in 13 standen. Hoe fijner de bonen hoe sterker de smaak.

Stoompijpje

Deze koffiemachine van De'Longhi is voorzien van een stoompijpje. Met dit stoompijpje kan je je melk ‘stomen' en naast alleen een espresso ook een lekkere cappuccino maken.

Naast een lekker cappuccino kan je dit stoompijpje gebruiken om heet water  te tappen. Hierdoor kan je met je koffieapparaat ook thee maken.

Variabele hoogte uitloopopeningen

De ene keer wil je één espresso zetten in een kleine mok, een andere keer wil je een grote kom koffie zetten. Daarom kan je de uitloopopeningen omhoog of naar beneden stellen zodat het dicht op je kom zit.

Waterreservoir

Het waterreservoir van deze koffiemachine zit aan de zijkant en die trek je naar voren. Dat is erg handig want zo hoef je boven de machine geen ruimte te hebben. Hierdoor kan je machine ook zonder problemen onder bijvoorbeeld een aanrecht zetten.

Nadelen

Is deze machine helemaal perfect? Nee toch niet, er zijn wel wat minpuntjes te bedenken.

Geen gebruikersprofiel

We hadden al beslist dat over smaak niet te twisten is. Koffieapparaten worden redelijk vaak gedeeld met een partner, kinderen of collega's. Veel mensen drinken hun koffie anders dan dan anderen. Bij deze machine is het niet mogelijk om gebruikersprofielen in te stellen. Als dit wel mogelijk was kon je met een druk op de knop jouw voorkeuren opslaan, zodat je precies jouw sterke en temperatuur in je kom hebt.

Duur waterfilter

Het bedrijf De'Longhi adviseert om ‘regelmatig' het waterfilter te vervangen. Hoe vaak dit moet is afhankelijk van de hardheid van het water in jou regio en het gebruik van de machine. Voordat je het koffieapparaat gaat gebruiken is het verstandig om met de bijgeleverde spullen de hardheid van je water te meten en dit in te stellen in de machine. De machine geeft dan zelf aan wanneer je het filter het beste kan vervangen.

Vaak moet je je filter om de 1-2 maanden vervangen. Dit zijn minimaal 6 filters per jaar en twee tientjes per keer.

Krassen

In verschillende reviews wordt genoemd dat het apparaat gevoelig is voor krassen. Niet een heel groot nadeel, maar wel een puntje om rekening mee te houden omdat de kans groot is dat je apparaat in het zich staat.

Reservoir snel leeg/ veel reinigen

Dit koffieapparaat met bonen van De'Longhi reinigt zichzelf. Op zich is dat een groot voordeel. Een klein minpuntje daarvan is dat hij het water gebruikt waar je ook koffie mee zet. Zo moet je het reservoir vaker bijvullen.

2 kopjes = 1,5 maling

Een eigenaardige eigenschap van deze machine is dat als je op de knop met 2 kopjes drukt, je 2 kopjes espresso/koffie krijgt, maar de machine maalt de hoeveelheid koffie van 1,5 kopjes. De koffie is dus wat minder sterk dan je zou verwachten.

Geen lampje wat je hebt gekozen

Als je eenmaal een knop ingedrukt hebt met wat voor koffie je wilt, dan gaat de machine direct aan de slag. Echter je kan niet meer zien wat je hebt gekozen. Een groot nadeel is dit niet, maar kan soms wel vervelend zijn als je voor iemand anders koffie zet.

Handleiding onduidelijk

De handleiding van deze De'Longhi Magnifica S Ecam 22.110B is niet altijd even duidelijk. Als je nog nooit een koffieapparaat met bonen hebt gehad raad ik je wel aan om eerst de handleiding goed te lezen ondanks dat hij niet altijd even duidelijk is.

Ervaringen

Wat zeggen de mensen die net zoveel van een versgemalen bak koffie houden als jij van deze machine?

Ten eerste wordt de koffie die deze machine ‘maakt' geprezen.
Heerlijk warm met een écht schuimlaagje”

Verder zijn er complimenten voor het stoompijpje, de krachtige melkschuimer doet zijn werk naar behoren en is eenvoudig schoon te houden.

De machine wordt ervaren als uiterst makkelijk in gebruik en onderhoud. Daarnaast worden de instelmogelijkheden als een groot voordeel ervaren.

Tot slot wordt de mogelijkheid om een kopje gemalen koffie te zetten als voordeel genoemd.

Als nadeel wordt ervaren dat het waterfilter, dat toch elke twee maanden vervangen moet worden, erg duur is.

Verder krast het inox plaatje waar de kopjes opstaan bij het koffiezetten vrij snel en is er bovenop het toestel wel ruimte om kopjes neer te zetten, maar dit is geen warmhoudplaat.

Als laatste nadeel wordt genoemd dat de machine gewoon koffie begint te zetten zonder eerst het niveau van het water en de koffiebonen te controleren. De machine stopt soms midden in het proces omdat het water of de bonen op zijn, niet zo handig.

De De'Longhi Magnifica S Ecam 22.110B Kopen

Dit koffieapparaat dat de bonen vers maalt is verkrijgbaar bij:

» Bol.com

Alternatieven?

Toch niet helemaal overtuigd door de De'Longhi Magnifica S Ecam 22.110B? Kijk eens naar onderstaande alternatieven:

Miele CM6310

Een hele andere klasse dan de Koffieapparaat Miele CM6310De'Longhi, maar toch de moeite om te overwegen. Ik geef toe, het is een investering, maar het is het geld waard. Met deze Miele heb je alles wat je maar wenst. Je hebt een display, je kan gebruikersprofielen instellen, je hoeft niet te ‘klooien' met een stoompijpje, je hangt de slang in de opslag of in een pak melk en de machine zet met één druk op de knop een cappuccino. Het enige minpuntje is de prijs.

» Volledige review Miele CM6310

Gaggia Brera

De Gaggia Brera is is net als de koffieapparaat gaggia breraDe'Longhi Magnifica S Ecam 22.110B een koffieapparaat dat de bonen verst maalt. Hoewel het waterresevoir wat kleiner is en de prijs wat hoger. Deze Gaggia Brera kan je net zoveel instellen als de besproken koffiemachine.

» Volledige review Gaggia Brera

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo