Melitta Caffeo Solo Perfect Milk Review

De Melitta Caffeo Solo Perfect Milk is een volautomatische koffiemachine waarmee je espresso in elk formaat, cappuccino en gewone koffie kunt zetten. Het design is compact en heeft een speciale voorzetfunctie waarmee de smaak wordt geoptimaliseerd. Ben je nieuwsgierig naar dit apparaat en wil je erachter komen of het wellicht een nieuwe koffiemachine voor jou kan worden? Lees dan hier verder en ontdek alle voor- en nadelen die eraan verbonden liggen. De gebruikerservaringen van anderen en eventuele alternatieven zullen ook worden besproken. Met de juiste informatie kun je immers de best mogelijke beslissing maken.

Alle varianten van de Melitta Caffeo Solo Perfect Milk

Alternatieven voor de Melitta Caffeo Solo Perfect Milk

Onder andere verkrijgbaar bij Koffiediscounter.nl.

Voordelen

Om je te helpen met je beslissing zijn hier eerst alle voordelen van de Melitta Caffeo Solo Perfect Milk op een rijtje gezet.

Compact design

Deze machine heeft afmetingen van 20 cm bij 32,5 cm bij 45 cm en is daarmee erg smal. Ook al heb je dus een kleine keuken, er is een grote kans dat dit apparaat er gewoon inpast. Voor de zekerheid kun je het natuurlijk wel eerst het beste even uitmeten.

Simpele bediening

Dit apparaat heeft een hele simpele bediening. Er zit een draaiknop op waarmee je de grootte van de koffie kunt bepalen en een display waarmee je de sterkte en het aantal kopjes kunt instellen. Je zult hierdoor niet veel tijd kwijt zijn aan het uitvogelen van de instructies.

Handmatig melk schuimen

Er zit een stoompijpje bij waarmee je zelf cappuccino’s kunt maken. Veel gebruikers vinden het erg leuk om te experimenteren met de juiste manier van melk schuimen. Als je niet zeker weet hoe je dat kunt doen, zijn er veel filmpjes op Youtube te vinden die je het kunnen uitleggen.

Automatisch schoonmaken

Dankzij het automatische reinigingssysteem en het ingebouwde filter ben je weinig tijd kwijt aan het onderhoud ervan. De zetgroep dien je zelf regelmatig af te spoelen onder de kraan en daarom is deze gemakkelijk via de zijkant eruit te halen.

Verschillende maalinstellingen

De machine bevat de mogelijkheid om het maalproces te veranderen. Zo kun je de bonen grof of juist fijn laten malen en het optimale uit de smaak halen.

Voorzetfunctie

De speciale voorzetfunctie van dit apparaat maakt de bonen eerst vochtig voordat de koffie wordt gezet. Met dit proces worden de aromastoffen namelijk zoveel mogelijk vrijgemaakt en wordt de smaak verbeterd. Dit gebeurt geheel automatisch.

Milieuvriendelijk

Je kunt de 0-Watt-schakelaar gebruiken om de verbinding met het stroomnet volledig te verbreken. Dit zorgt ervoor dat er geen stand-by modus hoeft te worden gebruikt en het milieuvriendelijker is. Je eigen instellingen blijven gewoon bewaard.

Verstelbare tuit

Wil je liever koffie zetten in een grote mok of juist een klein kopje? Met de verstelbare tuit maakt dit niet uit, omdat je gemakkelijk kunt instellen hoe hoog de koffie moet worden geschonken. Handig voor wanneer je verschillende soorten kopjes wilt gebruiken.

Nadelen

Er zijn ook een paar punten waar je rekening mee moet houden als je erover denkt om de Melitta Caffeo Solo Perfect Milk aan te schaffen.

Vaak water bijvullen

Door het compacte design van deze machine heeft het waterreservoir maar een inhoud van één liter. Dit betekent dat je regelmatig het water bij moet vullen als je meerdere koppen achterelkaar wilt zetten. Je kunt dit het beste oplossen door het apparaat dichtbij een kraan neer te zetten.

Leercurve voor het beste melkschuim

Echt goed melkschuim maken is niet gemakkelijk. Er zijn bepaalde technieken voor nodig die zeker wel te leren zijn, maar wel wat tijd kosten. De meeste gebruikers vinden het vaak heel leuk om hiermee te experimenteren, maar als je daar geen tijd voor of zin in hebt, kan het even duren voordat je de juiste manier te pakken hebt.

Regelmatig reinigen

Om dit apparaat het beste te laten werken, zal je de zetgroep zelf tussen de een en twee keer per week moeten reinigen en dat kan wat tijd kosten. Het gemakkelijkste is om voor het slapen gaan de zetgroep eruit te halen, deze met lauw water onder de kraan te spoelen en dan op een droogrek te laten liggen. Zo kan het goed drogen tijdens de nacht, voorkom je schimmel en kun je er de volgende ochtend meteen weer gebruik van maken.

Ervaringen

Wat hebben de gebruikers van de Melitta Caffeo Solo Perfect Milk erover te zeggen?

Een jong stel zegt dat ze het apparaat een tijdje geleden hebben gekocht en er zeer tevreden over zijn. De koffie is heel erg lekker, vinden ze, en er komt gelukkig weinig geluid uit tijdens het zetten. Het is wel jammer dat het waterreservoir zo snel leeg en de lekbak snel vol is. Ze hebben op een gegeven moment het apparaat daarom maar verplaatst naar een plekje naast de kraan en sindsdien is dat probleem opgelost.

Een vrouw vertelt dat ze zeer tevreden is over deze machine en dat het goed past in haar kleine keuken. De kat schrikt nog wel van het geluid, maar daar zal die maar aan moeten wennen. Ze vindt het vooral fijn dat er zo snel lekkere koffie kan worden gezet. De instructies waren volgens haar heel duidelijk en de bediening had ze zo geleerd.

De gemakkelijke bediening en onderhoud is volgens een andere gebruiker ideaal. Hij vindt het apparaat ook gewoon erg mooi en handig compact. Hij heeft veel geëxperimenteerd met het melk schuimen en is er nu van overtuigd de beste drankjes te kunnen maken die er te vinden zijn. Hoewel het leren daarvan wel even duurde, was het wel leuk om te doen.

De Melitta Caffeo Solo Perfect Milk kopen

Deze Melitta koffiemachine is verkrijgbaar bij:

» Koffiediscounter.nl

» coolblue.nl/Coolblue

» Bol.com

Alternatieven

De volgende twee alternatieven voor de Melitta Caffeo Solo Perfect Milk zouden ook interessant voor je kunnen zijn.

DeLonghi Eletta Cappuccino top ECAM 45.760.W

Wanneer je liever wat meer in wilt kunnen stellen, dan is de DeLonghi Eletta Cappuccino top ecam 45.760.W wellicht een goede optie. Je kunt hiermee namelijk de temperatuur, waterhardheid, koffiesterkte, melkconsistentie en grootte instellen zoals jij dat wilt. Hiernaast zit er een warmhoudplaat op waarmee je de kopjes warm kunt houden. Het waterreservoir is dubbel zo groot en er zijn dertien maalstanden waar je uit kunt kiezen. Deze DeLonghi is wel groter en door alle mogelijkheden ook ingewikkelder om te bedienen.

» Volledige review DeLonghi Eletta Cappuccino top ECAM 45.760.W

Jura Ena Micro 5

Een andere kleine koffiemachine is de Jura Ena Micro 5. Hiermee kun je koffie, espresso en ristretto zetten. De tuit is hier ook verstelbaar, maar er zit geen melkschuimer bij. Als je dus een cappuccino of latte macchiato wilt maken, moet je de melkschuimer er apart bijkopen. Het waterreservoir is bij deze Jura 1,1 liter en dus net ietsje groter. Deze machine is gespecialiseerd in het maken van gewone goede koffie zonder allerlei opties eromheen.

» Volledige review Jura Ena Micro 5 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo