SAECO INCANTO HD8917/01

Hou jij van klasse, ben je tegelijk erg praktisch en heb jij een no-nonsense instelling? Bekijk dan vooral deze Seaco eens als optie voor in je keuken. Deze volautomatische koffiemachine maakt binnen een mum van tijd wel zes soorten koffie helemaal automatisch voor je klaar. Hij heeft een bonenreservoir van 250 gram en een waterreservoir van 1,8 liter. Met zijn design is het ook nog eens een mooie blikvanger in je keuken.
Vanaf zo’n €570 staat deze jongen te pronken in jouw keuken. Als jij wilt ontdekken of dit apparaat voldoet aan jouw wensen en verwachtingen, lees dan vooral verder. Om jou goed te informeren kun je hier namelijk de voor- en nadelen vinden en worden de reviews van de koffieliefhebbers die dit apparaat al thuis hebben in het kort weergegeven.
Onder andere verkrijgbaar bij Koffiediscounter.nl.

Voordelen

Snel opwarmende boiler

Dat wachten op je kopje koffie is toch wel vaak een irritatiepunt. Deze machine heeft echter een boiler gemaakt van aluminium en roestvrijstaal. Het aluminium maakt dat de warmte zeer snel geleidt, terwijl het roestvrijstaal de boiler beschermt tegen oxidatie. Zo is hij én zeer snel opgewarmd, zodat jij niet lang hoeft te wachten én heeft deze boiler een lange levensduur.

Keramische molen

Dit apparaat is voorzien van een volledig keramische koffiemolen. Het voordeel hiervan is dat de koffiebonen niet te heet worden, doordat het keramiek een grote tolerantie tegen hitte heeft. Hierdoor krijgen ze geen verbrande en daardoor bittere smaak. Tevens is keramiek erg slijtvast, waardoor het een lange levensduur heeft. Zo geniet jij keer op keer van perfect gemalen koffiebonen.

Zes verschillende keuzes

Heb jij niet genoeg aan alleen de keuze uit een kopje koffie? Met dit apparaat in huis heb jij de keuze uit zes verschillende warme dranken. Wat dacht je behalve een “normale” café crème van een espresso, cappuccino of een latte macchiato. Staat jouw hoofd even niet naar koffie? Dan kun je ook kiezen voor een kopje thee met de heet water functie. Of misschien wil jij de kinderen binnen een handomdraai trakteren op een kop warme chocolademelk door middel van de warme melkfunctie. Met dit apparaat geniet je van veel opties en dat scheelt weer qua ruimte in de keuken, want zo hoef jij bijvoorbeeld de waterkoker niet meer te gebruiken.

Persoonlijk koffieprofiel

Om jouw koffie helemaal naar jouw smaak in te stellen hoef je met dit apparaat echt geen professionele barista te zijn. Al de kopjes koffie en ja, ook die met melkproducten gemaakt worden, kun je helemaal naar jouw wensen personaliseren.

Allereerst de koffiemaling. De grof- of juist fijnheid van de maling van jouw koffiebonen maakt qua smaak van alle instellingen toch wel het meeste uit.
Hou je van een lekkere sterke espresso, dan zou je maling erg fijn moeten zijn. Maar pas op, te fijn en het krijgt juist weer een bittere smaak, zoals bijvoorbeeld bij een Turkse koffie, waarbij de koffie helemaal tot stof is gemalen. Ben jij meer van een gewone, iets mildere kop koffie, stel de maling dan iets grover af. Hoe grover de maling, des te sneller het water door de maling passeert en zodoende minder aroma extraheert en andersom.

Op deze machine heb je de keuze uit vijf verschillende maalstanden. Wanneer de keramische molen aan het malen is, kun je met de bijgeleverde sleutel de maalstand wijzigen. Deze molen geeft de stand aan door middel van stippen; hoe kleiner de stip, hoe sterker de koffie. Kijk na het wijzigen eerst de smaak eens een paar kopjes aan, omdat het even kan duren voordat het uiteindelijke definitieve aroma in het kopje terecht komt.

Dan als tweede heb je de keuze om de aromasterke te wijzigen. Met deze functie in combinatie met de grofheid van de maling kunt u de smaak meer in detail perfectioneren. U heeft de keuze tussen zeer mild, mild, normaal, sterk en zeer sterk.
Als laatste kun je de hoeveelheid koffie en melk wijzigen. Zo kun je naar gelang de grootte van jouw glazen en kopjes het gewenste kopje koffie helemaal af maken. Alle opties hebben de keuze van 10 tot 230 milliliter.

Gemalen koffie

Als jij ook wel eens van een kopje cafeïnevrije koffie wilt genieten heb je geluk. Dit apparaat heeft een vulschacht waar je gemalen koffie in kunt doen. Met deze optie kun je alle soorten koffiezetten. Dus ook een cafeïnevrije cappuccino of latte macchiato.

Nadelen

Onderhoud is duur

Door Philips wordt er over deze Incanto HD8917/01 reclame gemaakt dat er pas na 5000 kopjes ontkalkt hoeft te worden. Dit komt door het speciale Aquaclean filter. Bij aanschaf van deze koffiemachine wordt er één Aquaclean filter gratis bijgeleverd. Dit filter blijft alleen helaas niet 5000 kopjes zitten. Deze moet namelijk (minimaal) elke drie maanden vervangen worden. Heb jij pech dat er in jouw regio hard water voorkomt, dan zou dat zelfs nog wel eerder moeten gebeuren.

Laten we er even van uit gaan dat jouw regio een normale waterhardheid heeft. Bij een gemiddeld apparaat komen de onderhoudskosten jaarlijks uit op zo’n €45. Dit is inclusief het ontkalken en het reinigen met een reinigingsmiddel.

Philips heeft echter een aantal extra aanbevelingen voor het onderhoud aan deze machine. Allereerst moet maandelijks de zetgroep worden ingevet. Een setje voor het onderhoud speciaal voor de zetgroep is verkrijgbaar vanaf €12. Met zo’n set kun je een jaar de zetgroep invetten.
Ten tweede moet er ook maandelijks een ontvettingsreiniging worden uitgevoerd. Deze tabletten kosten je voor een jaar zo’n €18.
Tevens moet de melkunit gereinigd worden. Deze moet ook maandelijks met een speciaal reinigingsmiddel worden uitgevoerd. Dit kost je jaarlijks €23.
Dan de kosten van de speciale Aquaclean filters. Deze komen jaarlijks uit op €80.
Alles bij elkaar opgeteld komen we op een jaarlijks bedrag van €133 alleen aan onderhoud. Dit is dus in vergelijking met andere automatische koffiemachines erg duur.

Zet producten met melk maar één tegelijk

Met een huis vol visite is het fijn als je snel koffie kunt serveren. De gewone kopjes koffie en espresso zet dit apparaat zonder problemen met twee tegelijk. Heeft jouw bezoek echter liever een cappuccino of latte macchiato dan wordt je geduld best wel op de proef gesteld. Een cappuccino of latte macchiato duurt gemiddeld één minuut. Zo sta je met tien gasten dus al minimaal tien minuten in de keuken.

Lekbak snel vol

Deze machine voert tussen het koffiezetten door zo nu en dan een spoeling uit. Het goede nieuws is dat deze spoeling zonder spoelvloeistof of iets dergelijks wordt uitgevoerd. Wat hier als nadeel aan beschouwd kan worden, is dat vooral de lekbak zo redelijk snel vol is. Het lopen naar de wasbak met zo’n volle lekbak kan nogal eens geknoei als gevolg hebben en dat is jammer.

Ervaringen

Om je een goed beeld te geven over deze Saeco Incanto HD8917/01 zijn ook de reviews voor je doorgelezen. Zo kom jij snel te weten wat andere koffieliefhebbers van dit apparaat vinden.
Allereerst de dingen die positief opvallen tussen de reviews. Iets wat erg vaak terugkomt is het mooie design van het apparaat. De roestvrijstalen voorkant maakt dat het een blikvanger is in elke keuken.

“Deze machine maakt niet alleen lekkere koffie, maar ziet er ook nog eens heel mooi uit. Het rvs-design past al snel in elke keuken en geeft een mooie match met de wasbak.”

Verder wordt het gewaardeerd dat alles ingesteld kan worden naar de persoonlijke wensen.

“Ik was er even mee bezig, maar mijn kopje koffie is nu echt helemaal naar mijn smaak ingesteld. Ik zou niet anders meer willen drinken.”

Helaas worden er ook wat minpuntjes genoemd. Wat eruit springt is het onderhoud van de machine. Het is veel wat er maandelijks gedaan moet worden en loopt best in de kosten.

“De reinigingen zijn makkelijk uit te voeren, maar doordat alle onderdelen gedaan moeten worden ben je er lang mee bezig. Ook zijn de producten hiervoor redelijk duur.”

Ook wordt het als jammer ervaren dat de cappuccino niet met twee tegelijk gezet kan worden.

“Wij drinken ’s avonds altijd samen een kop cappuccino. Het zou schelen als dit tegelijk gezet kan worden. Nu ben ik er toch een aantal minuten mee bezig.”

De SAECO INCANTO HD8917/01 kopen

Deze Saeco koffiemachine is verkrijgbaar bij:

» Koffiediscounter.nl

» Coolblue/coolblue.nl

» Bol.com

Alternatieven

Siemens EQ.6 TE607203RW

Wil jij toch echt liever een apparaat dat ook melkproducten met twee tegelijk kan zetten, kijk dan eens naar deze Siemens. Voor zo'n €200 meer heb jij deze handige jongen in huis. Deze Siemens maakt ook alle producten helemaal automatisch voor je klaar met één druk op de knop. Hij heeft een waterreservoir van 1,7 liter. Iets kleiner dus. Daarentegen heeft hij echter wel een bonenreservoir van 300 gram.

» Volledige review Siemens EQ.6 TE607203RW

Philips 3000 serie HD8824/01

Ben je wat geschrokken van de prijs van de Saeco Incanto? Deze Philips is verkrijgbaar vanaf €300. Het nadeel is het geen volautomatisch melksysteem heeft, maar werkt met een slangetje dat je in een kan of direct in een pak melk hangt. Dit apparaat heeft ook een waterreservoir van 1,8 liter en bonenreservoir van 250 gram.

» Volledige review Philips 3000 serie HD8824/01

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo