Jura Ena Micro 5 review

De Jura Ena Micro 5 van Jura is een volautomatisch koffieapparaat dat ideaal geschikt is om koffie, espresso en ristretto mee te zetten. Het is een klein en compact product dat gespecialiseerd is in pure koffie. Er zitten geen ingewikkelde opties op en bevat geen melkschuimer. Het is een apparaat voor de echte koffieliefhebber die van koffie houdt zoals het ooit bedoeld is. Als je wilt weten of het iets voor jou is, neem dan de onderstaande punten goed door. Je vindt hier een goed overzicht van alle voor- en nadelen en lezen over de ervaringen van anderen. Bekijk ook even de alternatieven onderaan om goed te kunnen vergelijken.

Onder andere verkrijgbaar bij Koffiediscounter.nl.

Voordelen

Wat zijn de voordelen van de Jura Ena Micro 5?

Compact design

Met afmetingen van 32,30 cm bij 23,00 cm bij 44,50 cm, is dit apparaat mooi compact. Dit heeft als groot voordeel dat het weinig ruimte in beslag neemt en je het bijna overal wel op het aanrecht kwijt kunt.

Verschillende sterktes

Je kunt de koffie twee verschillende sterktes meegeven en op drie verschillende kop groottes instellen. Met deze opties kun je de koffie naar eigen wens maken.

Verstelbare koffie uitloop

Een uniek voordeel van deze machine is de verstelbare koffie uitloop. Zo kun je de hoogte instellen voor wanneer je een grotere of kleinere kop wilt gebruiken en kun je het zelfs een kwartslag draaien. Hiermee vloeit de koffie mooi in het kopje.

Krachtige molen

Er zit een Aroma+ molen in die zeer krachtig is en het malen dubbel zo snel laat gaan. De geluidsbelasting wordt hiermee ook voor de helft gereduceerd, zodat je niet echt hoeft na te denken over waar je het apparaat plaatst.

Simpel

De bediening gaat via een touchscreen dat erg simpel te bedienen is met een optie voor de sterkte en de kop grootte. Zo maak je gemakkelijk een of twee kop(pen) koffie, espresso of ristretto.

Energiezuinig

Deze machine is energiezuinig en daarmee weinig belasting op de energierekening en het milieu.

Automatisch schoonmaken

Dankzij het automatische ontkalkings- en reinigingsprogramma is het apparaat zeer onderhoudsvrij. Zo bespaar je tijd en moeite en kun je gewoon genieten van je kopje koffie.

Vershoudende deksel

Er zit een speciale aroma beschermdeksel op die de koffiebonen zo vers mogelijk houdt. Hierdoor blijft de smaak goed, ook na een tijdje.

Nadelen

Er zitten wat nadelen aan de Jura Ena Micro 5 waar je goed rekening mee moet houden voordat je tot aankoop overgaat.

Geen melkschuimer

Wanneer je toch liever een cappuccino of een latte macchiato wilt zetten, dien je een aparte melkschuimer aan te schaffen, aangezien deze niet bij de machine is inbegrepen. Het is dus wel mogelijk, maar vereist wat extra moeite.

Vaak bijvullen

Het waterreservoir bevat 1,1 liter en is daarmee redelijk snel weer leeg. Je zult het dus regelmatig bij moeten vullen. Dit in tegenstelling tot andere koffiemachines die vaak reservoirs van 1,7 of 1,8 liter hebben. Dit probleem kan het beste worden aangepakt door de machine dichtbij een kraan te zetten.

Niet geschikt voor alle koffie's

Deze machine is gespecialiseerd in het maken van simpele, rijke koffie. Als je liever regelmatig koffie met melktoevoegingen wilt zetten, zoals een latte macchiato, kun je beter een apparaat kiezen dat deze functie al heeft ingebouwd. Houd je echter juist wel erg van ‘gewone’ koffie, espresso of ristretto, dan zit je met dit product helemaal goed.

Soms een verkeerde melding

Het komt weleens voor dat het lampje dat brandt wanneer de residu bak vol zit, terwijl de bak gewoon leeg is. Dit is te verhelpen door de bak er even uit te halen, te schudden en er weer in te stoppen.

Ervaringen

Andere gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden over de Jura Ena Micro 5. Ontdek hier wat ze erover te zeggen hebben.

Een oudere meneer vertelt dat hij zeer tevreden is over de kwaliteit van de koffie en de simpele bediening van het apparaat. Na twee maanden stopte de machine echter af en toe niet met het leveren van de koffie en vloeiden de kopjes over. De zeer goede klantenservice heeft een nieuw apparaat opgestuurd en sindsdien is hij weer erg tevreden.

Een andere gebruiker zegt dat ze op zijn werk deze machine laatst hebben aangeschaft en het ideaal is, omdat het zo weinig ruimte in beslag neemt. De keuken is al klein genoeg en nu kunnen de werknemers een zeer goede kop koffie zetten, zonder dat het veel gedoe oplevert. Het is ook een voordeel dat het geluid niet zo hard is, aangezien de keuken open aan het kantoor vastzit.

Een mevrouw geeft aan dat ze de koffie echt heerlijk vindt die eruit komt. Het is volgens haar wel jammer dat ze af en toe de residu bak eruit moet halen en er weer in moet stoppen, omdat het lampje foutief oplicht. Dit is echter een vrij klein probleem en gemakkelijk te verhelpen. Ze heeft er een aparte melkschuimer bijgekocht om af en toe voor visite een speciale koffie te maken en dat werkt goed.

De Jura Ena Micro 5 kopen

Deze Jura koffiemachine is verkrijgbaar bij:

» Koffiediscounter.nl

» coolblue.nl/Coolblue.nl

» Bol.com

Alternatieven

Als je niet zeker weet of de Jura Ena Micro 5 voor jou de beste keuze is, neem dan de volgende alternatieven door om goed te kunnen vergelijken.

Philips 4000 HD8847/11

Een mooi alternatief zou de Philips 4000 HD8847/11 kunnen zijn. Deze koffiemachine heeft acht koffievarianten die je kunt instellen en maakt het mogelijk om de grofheid van de bonen op vijf verschillende niveaus te malen. Hiermee kun je zowel lichtere als vollere espresso’s maken. De koffietuit is bij deze machina ook verstelbaar en heeft tevens een compact design. De Philips 4000 HD8847/11 maakt het wel mogelijk om melkvariaties aan te brengen in de koffie en heeft een afneembaar melkkaraf die bijvoorbeeld in de koelkast kan worden gezet voor een verlengde houdbaarheid.

Volledige review Philips 4000 HD8847/11

Siemens EQ6 Te607203rw

Een andere optie is de Siemens EQ6 Te607203rw. Deze bevat wel een melkschuimer, waarmee je onder andere latte macchiato’s kunt zetten. In deze machine zit een dubbel maalproces, dat ervoor zorgt dat koffie sterk kan worden gezet zonder echt bitter te worden. De molen is van keramiek en voorkomt daarmee oververhitting. Een aparte melkcontainer is er optioneel bij te kopen. De uitloop is ook verstelbaar en er zit een weergave op die laat zien na hoeveel kopjes het apparaat ontkalkt en/of gereinigd moet worden. Dankzij de zeroEnergy Auto-Off functie schakelt de machine zichzelf volledig uit na de ingestelde tijd en is daarmee zuinig.

Volledige review Siemens EQ6 Te607203rw

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo