Saeco PicoBaristo HD8927/01

Wat een luxe, zo’n espressomachine die volautomatisch allerlei soorten koffiesoorten voor je zet en dan ook nog eens helemaal met verse koffiebonen. Ben je op zoek naar zo’n apparaat, lees dan vooral even verder op deze pagina, want de Saeco Picobaristo HD8927/01 is voor jou misschien wel de ware.

Deze automaat heeft een koffiebonenreservoir van 250 gram en een watercapaciteit van 1,8 liter. Ben je ook gek op koffiespecialiteiten met melk dan zit je hier goed, want hij heeft een geïntegreerde melkunit met een capaciteit van een halve liter. Deze melkkan zet je overigens net zo makkelijk in de koelkast, want hij is zo los te klikken. Dit apparaat is verkrijgbaar vanaf €719.

Onder andere verkrijgbaar bij Koffiediscounter.nl.

Benieuwd wat dit apparaat nog meer voor je in petto heeft? Op deze pagina kun je de voor- en nadelen bekijken. Ook worden een aantal reviews uitgelicht van koffieleuten die het apparaat al gebruiken. Als je hierna toch niet helemaal overtuigd bent, dan zijn er ook nog een tweetal alternatieven voor je te vinden.

Voordelen

Laten we die veelbelovende voordelen eens bekijken.

Elf verschillende dranken

Wil je meer dan alleen een kopje koffie, dan zit je met deze koffiemachine goed. Zo heb je de keuze uit wel elf verschillende warme dranken. Je hebt de volgende keuzes:
• Ristretto (Kleine espresso)
• Espresso
• Espresso Lungo
• Dubbele espresso
• Caffé crèma
• Cappuccino
• Baby cappuccino (kleine cappuccino)
• Flat white (Koffie verkeerd)
• Latte macchiato
• Melkschuim
• Heet water

Koffie volledig instelbaar

Smaken verschillen. Dat weten ze bij Saeco maar al te goed, want met deze Picobaristo kun je je koffie geheel naar eigen smaak instellen. Of je nu van een pittige espresso houdt, of van een fluweelzachte cappuccino, het kan allemaal.

Wat kan je dan allemaal wel niet instellen? Het begint al met de koffiemolen. Zoals je wellicht weet, heeft de structuur van de maling invloed op de smaak van de koffie. Een grove maling geeft een minder sterke smaak dan een fijne maling, doordat het water sneller door de koffie passeert en zo minder smaak extraheert. Deze koffiemolen is voorzien van 10 verschillende maalstanden. Zo kun je de sterkte van de koffie helemaal naar jouw wensen finetunen. Zo voel jij je al snel een echte barista.

Qua sterkte is er behalve de maalgraad nog een optie die je kunt uitvoeren. In het menu genaamd aromasterkte kun je namelijk, de naam van het menu zegt het al, de sterkte van het aroma kiezen. Je hebt hierin vijf keuzes, zeer mild, mild, normaal, sterk en zeer sterk. Zo zit er vast ook een ideaal aroma voor jou bij.

Komt de automatische instellen voor het aantal milliliter niet helemaal overeen met de kopjes en glazen die je gebruikt? No problemo, want ook het aantal milliliter, van koffie én melk, voor alle beschikbare dranken kun je helemaal instellen. Zo kun je een keuze maken tussen de 20 en de 230 milliliter.

Volledig keramische maalschijven

Een bittere koffie komt veelal door een verkeerde manier van koffiebonen malen. Als de bonen verhit worden, krijgen zij namelijk een bittere smaak. Deze koffiemachine is voorzien van keramische maalschijven. Keramiek heeft een hoge hittetolerantie, waardoor de schijven niet heet worden en de smaak van de koffie optimaal blijft. Ook is keramiek slijtvast, waardoor ze ook nog eens een langere levensduur hebben.

Snel opwarmende boiler

Het is vervelend als je lang moet wachten om van een van die heerlijke specialiteiten van deze Picobaristo te kunnen genieten. Daarom is deze espressomachine dan ook uitgerust met een boiler van aluminium. Aluminium heeft een zeer snelle warmtegeleiding, zodoende is het water snel opgewarmd en des te eerder kun jij relaxen met dat heerlijke kopje koffie.

Ook voor gemalen koffie

Ben je toe aan een rustmoment met een kopje koffie, maar is het al laat en je drinkt liever geen cafeïne meer? Er is naast de mogelijkheid om verse koffiebonen te gebruiken, ook de mogelijkheid om voorgemalen koffie te gebruiken. Denk dan inderdaad even aan een cafeïnevrije koffie, voor jezelf ’s avonds of voor je visite, of een speciale blend met een smaakje, zoals chocolade.

Ontkalken na 5000 kopjes of twee jaar

Dat is nog eens een voordeel die we bij weinig andere volledig automatische espressomachines tegenkomen. Dat ontkalken is namelijk vaak een rotklus. Het kost veel tijd, want zo’n programma duurt al vaak 20 minuten tot een half uur. Ook is het vaak redelijk prijzig. Maar met deze Saeco Picobaristo hoef je pas te ontkalken na 5000 kopjes of na twee jaar. Wel gebruik je, in plaats van het ontkalken, filters die je elke drie maanden moet vervangen.

Het gebruik van deze filters komt neer op zo’n €52 op jaarbasis. Ook wordt het eerste filter bij de aanschaf gewoon meegeleverd. Zo hoef je je de eerste drie maanden dus helemaal nergens druk om te maken. Op het apparaat kun je tevens gemakkelijk terugzien welk filter je momenteel gebruikt, of dit nu de eerste of de zevende is.

Nadelen

Jammer genoeg zijn er ook wel een aantal nadelen te melden.

Geen gebruikersprofielen

Het is jammer dat je geen verschillende gebruikersprofielen kunt opslaan op dit apparaat. Dit zou handig zijn met meerdere koffiedrinkers met een verschillende smaak. Nu zou je telkens het aantal milliliters en de aromasterkte moeten veranderen om dit te evenaren. Dit is natuurlijk niet erg praktisch.

Geen warmhoudplaatje

Om ervoor te zorgen dat de koffie niet snel afkoelt, is het aan te raden om je kopje voor te verwarmen. Een handige manier om dit te doen is om je koffie bovenop het warmhoudplaatje neer te zetten. Zo'n warmhoudrooster bezit deze Picobaristo echter niet. Hierdoor zou je je kopje met wat heet water moeten voorverwarmen. Ook kun je je koffie niet op de warmhoudplaat zetten om het zo na de bereiding warm te houden.

Ervaringen

Zijn de koffieliefhebbers die dit apparaat in hun keuken hebben staan eigenlijk tevreden? We hebben de hoogtepunten voor je uit alle beschikbare reviews gepikt.
Allereerst wordt de machine geroemd om zijn ontkalkingsprocedure. Er zijn een hoop mensen die deze Saeco hebben aangeschaft die dit als overtuigende reden hadden.
“Met mijn oude machine was het elke maand weer een hoop gedoe om hem schoon te maken. Deze machine doet het prima met de filters. Zit nu op 3500 kopjes en nog niet hoeven te ontkalken. Door het filter heeft de koffie ook een hele pure smaak.”

Ook de veelzijdigheid aan keuzes worden gewaardeerd. Alle producten zijn van goede smaak, kwaliteit en temperatuur.
“Deze machine gekozen omdat hij net iets luxer is dan de andere Saeco die ik op het oog had. De melkspecialiteiten zijn heerlijk en ruim voldoende keuze aan warme dranken. Ook de molen heeft met 10 standen net iets meer keuze om mijn koffie te personaliseren en dat lukt prima. Absoluut geen spijt van deze aankoop.”

Er worden ook wel wat minpunten genoemd. Zo schijnt het bonenreservoir lastig te zijn om bij te vullen.
“Het bijvullen van de koffiebonen is wat lastig, ze vallen als snel over de hele bovenkant heen en komen uiteindelijk in de waterbak terecht als ik deze eruit haal.”

Ook komt een aantal keer terug dat de lekbak wel eens storing heeft. Het apparaat geeft dan aan dat de lekbak geleegd moet worden terwijl dit net gedaan is.
“Nu al een paar keer een storing van de lekbak meegemaakt. Na het legen geeft het apparaat aan lekbak vol. Gaat na een aantal keer heen en weer schuiven van de lekbak weer weg.”

De Saeco PicoBaristo HD8927/01 kopen

De Saeco koffiemachine is verkrijgbaar bij:

» Koffiediscounter.nl

» Bol.com

» coolblue.nl

Alternatieven

Toch niet iets voor jou? Misschien kunnen een deze koffiemachines wél een plekje in jouw keuken verdienen.

Saeco Incanto HD8916/01

Ben je liever iets goedkoper uit, maar ben je onder de indruk van de koffiemachines van Saeco? Deze Incanto is met €549 wat goedkoper dan de Picobaristo. Voor dit bedrag heb je een koffiemachine die volledig automatisch espresso, koffie, cappuccino en een latte macchiato voor je zet. Hij heeft net als de Picobaristo een waterkan van 1,8 liter en een bonenreservoir van 250 gram. Ook deze machine geniet van dezelfde ontkalkingsregeling met het gebruik van filters.

Siemens EQ.8 TE803209RW

Als je toch op zoek bent naar een automaat waarin je verschillende profielen kunt opslaan, dan is deze Siemens wellicht interessant voor je. Hij kan vijf verschillende koffieprofielen opslaan. Voor elk gezinslid zijn lievelingsbakkie met één druk op de knop. Hij heeft een groter bonenreservoir van 300 gram en een waterkan van wel 2,4 liter. Hij is wel wat duurder dan de Picobaristo, want hij is verkrijgbaar vanaf €848.

» Volledige review Siemens EQ.8 TE803209RW

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo