Soorten koffiezetapparaten

Welk soort koffiezetapparaat gebruik jij? Tegenwoordig heb je tenslotte de keus uit vele verschillende soorten. Deze soorten koffiezetapparaten hebben allemaal hun eigen kenmerken. Die kenmerken vloeien weer uit in bepaalde voor- en nadelen. Zo zorgen de verschillende soorten koffiezetapparaten ook voor verschillende soorten smaakbeleving. Sommige koffiezetapparaten maken bijvoorbeeld gebruik van koffiebonen, terwijl andere koffiezetapparaten gebruik maken van filterkoffie. Dat is een voorbeeld van één van de bepalende factoren voor de uiteindelijke smaak.

Als je op zoek naar een nieuw koffiezetapparaat gaat, moet je dan ook op vele factoren letten. Dat is dan ook één van de redenen waarom wij met kafea.nl zijn gestart. Op onze website kan je ongelooflijk veel informatie over allerlei soorten koffiezetapparaten vinden. Wij schrijven bijvoorbeeld reviews over uiteenlopende koffiezetapparaten en maken daarmee de zoektocht naar jouw nieuwe koffiemachine een stuk makkelijker.

Melk opschuimen melkslang

Dit artikel kan je beschouwen als een volledig dekkend artikel. Een artikel waarin we de verschillende soorten koffiezetapparaten uiteenzetten. We bespreken alle voor en tegens van de betreffende koffiezetapparaten. Ook benoemen we per apparaat in welke situaties het apparaat uiterst geschikt is. Daarmee kan je bepalen of het koffiezetapparaat voor jou op het lijf geschreven is of niet.

Het belang van een koffiezetapparaat

In Italië is koffie echt een religie. Daar bestaan dan ook vele ongeschreven regels over het drinken van koffie. Zo is het eigenlijk not done om na 10 uur ’s ochtends nog cappuccino te drinken. In Nederland gaan we daar een stuk vrijer mee om. Ja, in Nederland zijn we net zoals de Italianen ware koffieliefhebbers. Het drinken van koffie is volledig in onze samenleving geïntegreerd. Wellicht heeft dit het één en ander te maken met de expansie van de VOC vroeger. Veel Nederlanders groeien tenslotte op met het drinken van koffie. Ook op de werkvloer is het normaal om (veel) koffie te drinken.

Voor een ware koffieliefhebber is het belangrijk dat de smaak naar wens is. De smaak van de koffie wordt door meerdere factoren bepaald. Een van de belangrijkste factoren daarbij is het apparaat dat gebruikt wordt. De koffie komt namelijk niet zomaar in je kopje terecht. Nee, daar moet een apparaat eerst bepaalde handelingen voor uitvoeren. Zo moet het water opgewarmd worden, moeten de bonen gemaald worden (bij koffiebonen), moeten er gaatjes in de cup geprikt worden (bij cups) en moet de koffie met het water gemengd worden. De verschillende koffiezetapparaten brengen dan ook verschillende smaken met zich mee. Des te meer reden voor jou om goed naar de aanschaf van een nieuw koffiezetapparaat te kijken.

In dit artikel hebben we dan ook de verschillende soorten koffiezetapparaten op een rijtje gezet. Wil jij graag nog wat informatie voordat je een nieuw apparaat gaat kopen? Lees dan zeker aandachtig dit artikel door. In het artikel vind je overigens ook linkjes naar de reviews die wij geschreven hebben. Zo bespreken we de beste cupmachines, de beste koffiezetapparaten met filter en de beste espressomachines.
Hieronder kan je meer informatie vinden over de volgende koffiemachines:

 • Koffiezetapparaat
 • Koffiezetapparaat bonen
 • Volautomatische koffiemachine
 • Espressomachine
 • Pistonmachine
 • Cupmachine
 • Koffiepadmachine
 • Percolator
 • Cafetiere

Koffiezetapparaat

Siemens koffiezetapparaat

Een veelgebruikte machine is een koffiezetapparaat. Deze machine is eigenlijk één van de oudere varianten. Een koffiezetapparaat vind je dan ook veelal bij senioren en oudere mensen terug. De jongere mensen gaan namelijk vaak voor andere varianten; daarover kan je hieronder meer lezen.

Een koffiezetapparaat bestaat uit twee of drie delen. Allereerst heb je het deel waarin je de filterkoffie moet stoppen. Hierin kan je het filter stoppen en de gemalen koffie. Als je het apparaat aanzet, wordt deze gemalen koffie met water gemengd. Uiteindelijk druppelt dat mengsel in de kan die onder het koffiezetapparaat staan. Die kan is dan ook het tweede onderdeel van een koffiezetapparaat (overigens bestaan er ook varianten waarin je het kopje onder de machine kunt zetten). Bij sommige koffiezetapparaten bevindt het waterreservoir zich in de machine zelf. Maar, bij andere koffiezetapparaten is het waterreservoir een losstaand gedeelte.

We kunnen wel stellen dat een koffiezetapparaat een relatief ouderwets apparaat is. Toch heeft dit apparaat enkele belangrijke voordelen. Zo is het een feit dat de prijs per kopje koffie bij een koffiezetapparaat behoorlijk laag ligt. De aanschafprijs voor de filters en de gemalen koffie ligt namelijk niet bijzonder hoog.

Daarnaast is het zetten van een kopje koffie met een koffiezetapparaat ook makkelijk. Je hoeft zelf weinig handelingen verrichten; het echte werk wordt door het koffiezetapparaat gedaan.

Als laatste voordeel willen we benoemen dat je meerdere kopjes koffie tegelijkertijd kunt zetten. Je kunt tenslotte de gehele kan vullen. Bij sommige koffiezetapparaten bevat één kan voldoende inhoud voor maar liefst 12 koppen koffie.

Waterreservoir koffiezetapparaat

Een nadeel van een koffiezetapparaat is dat je niet al te veel invloed op de smaak hebt. Bij andere machines, zoals enkele van de hieronder beschreven apparaten, kan je vaak meer instellingen gebruiken om de uiteindelijke smaak te bepalen.

Als tweede nadeel willen we benoemen dat het niet mogelijk is om koffiespecialiteiten hiermee te zetten. Nee, met een koffiezetapparaat kan je alleen normale/zwarte koffie zetten. Houd daar dan ook goed rekening mee.

In onderstaande tabel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van een koffiezetapparaat opgesomd:

Voordelen
 • Goedkoop
 • Makkelijk
 • Meerdere kopjes koffie tegelijkertijd zetten
 • Weinig onderhoud nodig
 • Koffie kan warm worden gehouden
Nadelen
 • Alleen normale koffie mee zetten
 • Niet al te veel invloed op de smaak

Ben je nou benieuwd naar de allerbeste koffiezetapparaten? Dan verwijzen wij je graag naar onze pagina ‘de beste koffiezetapparaten’!

Koffiezetapparaat met bonen

Bonenreservoir Philips koffiezetapparaat

Een variant op de hierboven genoemde machine is een koffiezetapparaat met bonen. Het belangrijkste verschil is dus dat je gebruik maakt van koffiebonen in plaats van de gemalen koffie. Over het algemeen zijn koffiebonen vele malen verser, waardoor de smaak van de koffie ook beter is.

Bovendien heb je met een dergelijke machine meer invloed op de uiteindelijke smaak van de koffie. De koffiebonen bepalen namelijk voor een relatief groot deel de uiteindelijke smaak. Door je lievelingsbonen te kopen, kan je dan ook de smaak naar wens maken.

Net zoals bij de hierboven genoemde variant kan je met een koffiezetapparaat met bonen veel koffie tegelijkertijd zetten. Je kunt dus voor meerdere mensen tegelijkertijd koffie zetten. Ook als je een dagje op pad gaat, is een dergelijke machine uitermate handig. Je giet dan de koffie in een thermoskan, waarna je alleen nog maar de thermoskan mee hoeft te nemen. Je kunt vervolgens de rest van de dag genieten van heerlijke en warme koffie.

Een ander voordeel is dat deze machines over het algemeen een stuk nieuwer zijn. Daardoor heb je meer invloed op de smaak, kan je meer instellingen gebruiken en heb je soms ook de beschikking over andere functies.

In onderstaande tabel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van een koffiezetapparaat met bonen opgesomd:

Voordelen
 • Makkelijk te bedienen
 • Meerdere kopjes koffie tegelijkertijd zetten
 • Weinig onderhoud nodig
 • Koffie kan warm worden gehouden
Nadelen
 • Alleen normale koffie mee zetten
 • Duurder dan een reguliere koffiezetapparaat

Ben je nou benieuwd naar de allerbeste koffiezetapparaten met bonen? Dan verwijzen wij je graag naar onze pagina ‘de beste koffiezetapparaten met bonen’!

Volautomatische koffiemachine

Philips koffiemachine

In de afgelopen jaren zijn de koffiemachines steeds innovatiever en uitgebreider geworden. Het typerende voorbeeld daarvan zijn de volautomatische koffiemachines. Deze machines zijn ongelooflijk uitgebreid te noemen en zorgen voor een heerlijke smaaksensatie.

Een volautomatische koffiemachine maak gebruik van een hoge druk. Onder deze hoge druk wordt er een bepaalde hoeveelheid water door de koffie heen geperst. We zeggen hierbij bewust ‘een bepaalde hoeveelheid water’. Je kunt namelijk zélf bepalen hoeveel water je wenst te gebruiken.

Het belangrijkste voordeel van een volautomatische koffiemachine is dan ook de vrijheid die je hebt. Je kunt namelijk nagenoeg alle instellingen volledig zelf bepalen. Zo heb je in vloed op de maalgraad, de sterkte van de koffie, de hoeveelheid koffie en de temperatuur van de koffie. Je kunt je kopje koffie dan ook volledig naar eigen wens maken.

Met een dergelijke machine ben je in staat om allerlei koffiespecialiteiten te maken. Sommige machines hebben een ingebouwd melkreservoir, terwijl andere weer een meegeleverde melkopschuimer hebben.

Een absoluut voordeel van de volautomatische koffiemachine is de bijbehorende innovatie. Dit zijn namelijk de meest vooruitstrevende machines. Zo is het sinds enige tijd ook mogelijk om de koffiemachine met je smartphone te bedienen. Hoe handig is dat?

Overigens is het zo dat een volautomatische koffiemachine met koffiebonen werkt. Dat is dan ook één van de nadelen van deze machine: koffiebonen zijn namelijk relatief duur. Daarnaast moet je ook nog flink in de buidel tasten voor de aanschaf van een volautomatische koffiemachine. Zo ben je al snel een paar honderd euro kwijt voor de aanschaf van een volautomatische koffiemachine.

Een ander nadeel valt terug te vinden in de afmetingen van de machine. Een volautomatische koffiemachine is over het algemeen veel groter dan een koffiezetapparaat. In je keuken moet je dan ook de nodige ruimte reserveren voor een volautomatische koffiemachine.

Tot slot willen we nog benoemen dat je rekening moet houden met onderhoud. Een volautomatische koffiemachine is redelijk complex en heeft dan ook het nodige onderhoud nodig. De meeste machines geven dit echter volledig automatisch aan.

In onderstaande tabel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van een volautomatische koffiemachine opgesomd:

Voordelen
 • Mogelijkheid om koffiespecialiteiten te bereiden
 • Volledig zeggenschap over de smaak
 • Innovatieve apparaten
 • Te bedienen met smartphone
Nadelen
 • Relatief duur qua aanschaf en in gebruik
 • Heeft onderhoud nodig
 • Relatief groot apparaat

Ben je nou benieuwd naar de allerbeste volautomatische koffiemachines? Dan verwijzen wij je graag naar onze pagina ‘de beste volautomatische koffiemachines’!

Espressomachine

Jura E60 Piano Black

De vierde variant die we graag willen bespreken, is de zogeheten espressomachine. Een espressomachine is een relatief nieuwe variant koffiemachine, waarbij gebruik wordt gemaakt van bonen. Bij een espressomachine kunnen we onderscheid maken tussen:

 • Een halfautomatische espressomachine
 • Een volautomatische espressomachine

Persoonlijk kunnen wij absoluut een volautomatische espressomachine aanraden. De volautomatische machines zijn gebruiksvriendelijker en veel prettiger in gebruik. Op onze website kan je dan ook alleen maar reviews vinden van de volautomatische espressomachines. De halfautomatische espressomachines laten we min of meer links liggen.

Een voordeel van een espressomachine is dat je alle instellingen zelf kunt bepalen. Zo kan je de sterkte, de hoeveelheid en de temperatuur van de koffie aanpassen. Ook heb je volledige zeggenschap over het zetten van eventuele koffiespecialiteiten. In feite kan je alle koffiespecialiteiten zonder enige moeite laten zetten door de espressomachine.

Veel espressomachines hebben ook nog aanvullende opties/functies. Zo hebben sommige een geïntegreerd melkreservoir en hebben ander een afneembaar waterreservoir. Een espressomachine maakt dus koffie op basis van water en koffiebonen.

Een nadeel van een dergelijke machine is wel dat je veel schoon moet maken. Ook moet je het nodige onderhoud (laten) plegen. Je hebt dus zeker wel wat omkijken naar een espressomachine.

Ook ligt de aanschafprijs van een espressomachine over het algemeen redelijk hoog. Daarentegen krijg je wel een machine tot je beschikking waar je zelf geen handelingen bij hoeft te verrichten. Het kopje koffie wordt tenslotte volledig automatisch gezet. Oja, je moet alleen zelf even de smaak bepalen door de instellingen naar wens in te stellen!

In onderstaande tabel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van een espressomachine opgesomd:

Voordelen
 • Prachtige apparaten
 • Mogelijkheid om koffiespecialiteiten te zetten
 • Vaak nog aanvullende functies/opties
 • Zelf alle instellingen bepalen
Nadelen
 • Veel schoonmaken en onderhoud
 • Redelijk duur

Ben je nou benieuwd naar de allerbeste espressomachines? Dan verwijzen wij je graag naar onze pagina ‘de beste espressomachines’!

Pistonmachine

Solis Grind & INfuse Pro 115 zilver

De volgende koffiemachine in dit verhaal is een zogeheten pistonmachine. Een pistonmachine is een koffiemachine waarbij je jezelf echt een barista voelt. Bij een dergelijke machine is het namelijk mogelijk om alle instellingen zelf te bepalen.

Met een pistonmachine heb je de volledige controle over de smaak van de koffie. Alle denkbare instellingen kan je bij een pistonmachine naar eigen wenst instellen. Zo kies je zelf de maling, de doorlooptijd, de bonenmelange en met welke kracht de koffie aangedrukt worden. Je hebt dus volledige zeggenschap over de uiteindelijke smaak van de koffie.

Het leuke aan een pistonmachine is dan ook dat je jezelf als een barista voelt. Wellicht heb je wel je nieuwe roeping gevonden.. Het zetten van een kopje koffie is in ieder geval ontzettend leuk met een pistonmachine. Een gave ervaring!

Daarbij moeten we wel benoemen dat de kosten voor een pistonmachine behoorlijk hoog zijn. Dat geldt eigenlijk met name voor de aanschafprijs. Een pistonmachine is een ongelooflijk fraaie machine, maar wel met een flink prijskaartje. Je moet dan ook diep in de buidel tasten indien je een dergelijke machine aan wilt schaffen.

Ook moet je wat meer tijd investeren in het zetten van het kopje koffie. Dat is echter iets waar je zelf voor kiest en waar je ook makkelijk aan went.

In onderstaande tabel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van een pistonmachine opgesomd:

Voordelen
 • Uitgebreide machine
 • Prachtige machine
 • Smaak van de koffie volledig zelf te bepalen
Nadelen
 • Kost veel tijd
 • Duur in aanschaf
 • Vergt wat oefening

Ben je nou benieuwd naar de allerbeste pistonmachines? Dan verwijzen wij je graag naar onze pagina ‘de beste pistonmachines ‘!

 

Cupmachinecupmachine - nespresso

Een relatief nieuwe variant is een zogeheten cupmachine. Bij een cupmachine maak je gebruik van koffiecups. Deze koffiecups waren oorspronkelijk een idee van Nespresso. Nadat zij enkele jaren terug het octrooi hierop kwijt geraakt waren, konden ook andere fabrikanten de cups gaan ontwikkelen.

De werking van een cupmachine is relatief simpel. Je stopt de cup in de cupmachine. Een mechanisme maakt enkele kleine gaatjes in de cup. Vervolgens kan water in het cupje terechtkomen, waardoor alle aroma’s uit de cup verkregen worden. Deze aroma’s en het water vormen uiteindelijk de basis voor het heerlijke kopje koffie.

Een voordeel van deze machine is dan ook dat je de keus uit ongelooflijk veel cups hebt. Verschillende fabrikanten hebben vele soorten cups op de markt gebracht. Zo heb je speciale cups voor cappuccino, voor een latte macchiato en voor een lungo.

Ongeveer het enige wat je bij deze machine hoeft te doen, is de cup in de machine te stoppen. Verder moet je zorgen dat er genoeg water in de machine aanwezig is. Verder heb je 0,0 omkijken naar het zetten van een heerlijk kopje koffie. Dat klinkt lekker, niet waar?

Bij sommige cupmachines kan je daarnaast ook nog de instellingen bepalen. Met die instellingen is het mogelijk om de smaak van de koffie naar eigen wens aan te passen. Ideaal voor de fijnproever.

Op het gebied van schoonmaken en onderhoud heb je geen omkijken naar een cupmachine. Nee, het enige wat je moet doen, is af en toe de oude cups leeggooien. Bij de meeste machines heb je hier een speciale opvangbak voor. Leeg die opvangbak en je kunt er weer tegen aan.

Nadeel is wel dat je maar één kopje koffie tegelijkertijd kunt zetten. Je kunt tenslotte maar één cup tegelijkertijd in de machine stoppen. Ook ligt de aanschafprijs voor deze cups relatief hoog. Je betaalt dan ook relatief gezien veel voor een kopje koffie.

Daarnaast moet je wel altijd voldoende cups in huis hebben. Als je cups om zijn, heb je dit wellicht niet direct door. Als je daarna een lekker kopje koffie wilt zetten, kom je dus bedrogen uit. Ons advies is dan ook altijd om voldoende cups op voorraad te hebben.

In onderstaande tabel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van een cupmachine opgesomd:

Voordelen
 • Veel smaken verkrijgbaar
 • Je hoeft weinig handelingen te verrichten
 • Weinig onderhoud nodig
 • Zelf de instellingen bepalen (bij sommige varianten)
Nadelen
 • 1 kopje koffie tegelijkertijd zetten
 • Relatief hoge kosten per kopje koffie

Ben je nou benieuwd naar de allerbeste cupmachines? Dan verwijzen wij je graag naar onze pagina ‘de beste cupmachines’!

Koffiepadmachine

Een variant op de hierboven beschreven cupmachine is de koffiepadmachine. De werking hiervan is min of meer gelijk aan de werking van de cupmachine. Het belangrijkste verschil is echter dat je bij een koffiepadmachine gebruikt moet maken van een zogeheten pad.

In onderstaande video van Philips kan je meer informatie over een prachtige koffiepadmachine vinden. Je ziet daarbij dat je alleen een pad hoeft te plaatsen in de machine. Vervolgens kan je eventueel nog het bijgeleverde melkreservoir met melk vullen. Met één druk op de knop verkrijg je vervolgens een heerlijk kopje koffie.

De werking van een koffiepadmachine is dan ook zeker één van de belangrijkste voordelen. Je hebt vrij weinig omkijken naar je kopje koffie, terwijl de smaak wel overheerlijk is. Je kunt optimaal genieten van een heerlijk kopje koffie.

Philips Senseo Viva Café HD6563 60

Ook is het zo dat de koffiepadmachines steeds mooier geworden zijn. Qua afmetingen zijn ze relatief compact, waardoor je ze op elke plek in je keuken kwijt kunt. Doordat ze steeds fraaier zijn geworden, zijn het ware eyecatchers geworden.

Als laatste voordeel willen we benoemen dat je bij sommige koffiepadmachines nog de smaak kunt bepalen. Je kunt daarbij bijvoorbeeld de sterkte, de hoeveelheid of de temperatuur bepalen. Of dit kan, is afhankelijk van de koffiepadmachine die je koopt.

Wel heeft een koffiepadmachine ook enkele nadelen. Zo ligt de prijs per kopje koffie relatief hoog. Dat heeft te maken met het feit dat je per kopje koffie één pad nodig hebt. De aanschafprijs van de pads ligt relatief gezien hoog.

Daarnaast kan je met een koffiepadmachine ook niet altijd de gewenste koffiespecialiteiten zetten. Daar heb je soms nog een melkreservoir of melkopschuimer voor nodig.

In onderstaande tabel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van een koffiepadmachine opgesomd:

Voordelen
 • Makkelijk te bedienen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Compact formaat
 • Heerlijke smaak
Nadelen
 • Relatief hoge kosten per kopje koffie
 • 1 kopje koffie tegelijkertijd zetten

Ben je nou benieuwd naar de allerbeste koffiepadmachines? Dan verwijzen wij je graag naar onze pagina ‘de beste koffiepadmachines‘!

Percolator

rode percolator la cafetiere

Een percolator is een bijzondere variant van een koffiezetapparaat. Met een dergelijke machine moet je namelijk zélf het werk verrichten. Voor een percolator heb je speciale voorgemalen koffie nodig. Vervolgens kan je zelf aan de slag gaan om het kopje koffie te zetten.

Deze machine heeft geen elektriciteit nodig. Nee, je zet de percolator op het fornuis. Vervolgens stop je de gemalen bonen in het apparaat. De warmte van het fornuis doet vervolgens de rest. Het bijbehorende koffiereservoir vangt de koffie op, waarna je dit in je kopje in kunt schenken.

Met een percolator is het mogelijk om koffiespecialiteiten te zetten. Daarbij moet je dan wel een losse melkopschuimer hebben. Het leukste is als je deze melkopschuimer ook nog handmatig moet bedienen. Dat is tenslotte ook het leukste kenmerk aan een percolator.

Een bijkomend voordeel van een percolator is dat je volledig zelf de smaak van de koffie kunt bepalen. Je moet namelijk zelf de bonen malen, waardoor je een ongekende invloed op de uiteindelijke smaak hebt. Bepaal daarom volledig zelf de smaak en de sterke van je kopje koffie.

Ook zijn de percolators bijzonder compact qua afmetingen. Je kunt deze dan ook gemakkelijk op elke gewenste plek in de keuken neer zetten. Bijkomend voordeel is dat de aanschafprijs van een percolator ook niet al te hoog ligt.

Wel moet je goed beseffen dat je niet binnen een handomdraai een kopje koffie hebt. Met een percolator moet je daar echt de tijd voor nemen en de nodige arbeid verrichten. Daarnaast moet je ook veel tijd besteden aan het schoonmaken van de percolator. Als je dit apparaat niet goed schoonmaakt, krijg je te maken met vieze smaakjes.

In onderstaande tabel hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van een percolator opgesomd:

Voordelen
 • Je bepaalt zelf de smaak en sterkte
 • Compact formaat
 • Handmatige bediening
Nadelen
 • Bereiden van een kopje koffie duurt lang
 • Je moet veel en vaak schoonmaken

Ben je nou benieuwd naar de allerbeste percolators? Dan verwijzen wij je graag naar onze pagina ‘de beste percolators’!

Cafetiere

La Cafetière Classic 3 kopjes

Een cafetiere is min of meer een variatie op de hierboven beschreven percolator. Bij een cafetiere moet je jouw favoriete bonenmaling in het apparaat stoppen. Vervolgens kan je de cafetiere met heet water vullen. De bonenmailing wordt nu door het water opgenomen, waardoor alle aroma’s volledig tot uiting komen. Wat rest is een heerlijk kopje koffie.

Net zoals bij een percolator moet je bij een cafetiere dus ook zelf het werk doen. Bij dit apparaat komt ook geen elektriciteit om de hoek kijken. Nee, je moet grotendeels handmatig werk uitvoeren.

Als je een losse melkopschuimer hebt, kan je zelf ook nog koffiespecialiteiten zetten. Op die manier is het met een cafetiere ook mogelijk om een cappuccino of een latte macchiato te bereiden.

Verder heeft een cafetiere eigenlijk dezelfde voor- en nadelen als een percolator. We hebben de belangrijkste voor- en nadelen van een cafetiere opgesomd:

Voordelen
 • Je bepaalt zelf de smaak en sterkte
 • Compact formaat
 • Handmatige bediening
Nadelen
 • Bereiden van een kopje koffie duurt lang
 • Je moet veel en vaak schoonmaken

Ben je nou benieuwd naar de allerbeste cafetieres? Dan verwijzen wij je graag naar onze pagina ‘de beste cafetieres’!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo