Wat is groene koffie?

Op www.kafea.nl kan je ontzettend veel informatie over koffie vinden. We behandelen de verschillende koffiemachines, we hebben vele reviews over koffiezetapparaten online geplaatst en we geven je informatie over koffie in zijn algemeenheid.

In het kader van dat laatste zoomen we graag nader in op een nieuwe variant binnen de wondere wereld van koffie. We hebben het hierbij over groene koffie. Weet jij wat groene koffie is? Weet jij wat de kenmerken hiervan zijn? Wat de ontstaansgeschiedenis hiervan is? En hoe de smaak van groene koffie is? Na het lezen van dit artikel heb jij het antwoord op al deze vragen paraat staan.

Groene koffie

Groene koffie - ongebrande koffiebonen

Groene koffie heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Dit heeft meerdere redenen, maar hierbij is wel één hoofdreden zichtbaar. De laatste jaren is overgewicht een hot item geworden. Je wordt tegenwoordig geconfronteerd met ongelooflijk veel verschillende diëten. De geleerden zijn het er echter over eens dat groene koffie een bijzonder goed middel is om af te vallen.

In het kader van afvallen heeft groene koffie dus flink aan populariteit gewonnen. Maar, wat is groene koffie nou exact? Wel, met groene koffie wordt een koffieboon bedoeld. Een koffieboon die nog niet geroosterd is, nog niet bewerkt is en waar dus eigenlijk nog niks mee gedaan is. Bij groene koffie wordt er ook niks met deze boon gedaan.

Als we naar een normale koffieboon kijken, is deze op een bepaalde graad gebrand. Dat heet ook wel de branding van een koffieboon. Bij groene koffie is er echter geen sprake van een branding. Nee, het is gewoon de pure koffieboon zoals deze van de boom af komt.

Een groene koffieboon is dus een pure koffieboon, zoals deze op een plantage groeit. Hier zijn vervolgens geen nadere bijwerkingen aan gegeven. De boon is niet gebrand en niet bewerkt.

Een nadeel van het roosteren van een koffieboon is namelijk de totstandkoming van chemische stoffen. Deze chemische stoffen is het gevolg van een natuurlijke werking bij een verbranding van de koffiebonen. Bij groene koffie heb je dus geen last van deze chemische stoffen; de boon wordt tenslotte niet gebrand.

Een groene koffieplant

Een groene koffieplant

Voordelen

Door de jaren heen zijn steeds meer mensen groene koffie gaan waarderen. Dit ligt voornamelijk in de voordelen van deze koffiebonen. Een van de belangrijkste pluspunten van groene koffie is namelijk de stimulatie van de vetverbranding.

Als jij groene koffie nuttigt, wordt in je lichaam de vetverbranding gestimuleerd. Veel mensen vergelijken het drinken van groene koffie dan ook met sporten; bij beide activiteiten vindt er een stimulatie van de vetverbranding plaats.

Een bijkomend voordeel van groene koffie is dat het behoorlijk machtig is. Hierdoor krijg je een vol gevoel, waardoor je minder snel naar ongezonde producten grijpt. Als je eenmaal per dag of per dagdeel een groene koffie nuttigt, heb je de hele dag door een voldaan gevoel. Je hebt simpelweg geen behoefte meer aan minder gezonde etenswaren.

Tot slot willen we nog benoemen dat je bijzonder veel energie door groene koffie krijgt. Er zijn dan ook veel mensen die groene koffie voor een belangrijke activiteit drinken. Heb je bijvoorbeeld een zware sportwedstrijd voor de deur staan? Drink groene koffie; daar krijg je extra energie van!

Gebrande koffiebonen

Bijwerkingen

Helaas kan je bij groene koffie ook last van bijwerkingen krijgen. Deze bijwerkingen uiten zich onder andere in slapeloosheid of een draaierig gevoel. Het advies luidt dan ook om veel water te drinken. Heb je groene koffie op? Drink dan direct enkele glazen water. Op die manier zorg je ervoor dat het vochtpijl in je lichaam in balans blijft.

Ook is het aan te raden om goed op nep producten te letten. Door de opkomst van de groene koffiebonen prijzen veel fabrikanten hun producten als ‘groene koffie’ aan. Echter niet in al deze producten worden ook daadwerkelijk groene koffiebonen gebruikt. Nee, sommige fabrikanten maken gebruik van minder gezonde extracten. Wees hier dus scherp op.

Verschillende vormen

Ongebrande koffiebonen

Als je groene koffie wilt drinken, kan je voor verschillende vormen kiezen. Zo is groene koffie in de vorm van een capsule verkrijgbaar, maar ook in poedervorm. Bij die laatste variant ben je ook in staat om bijvoorbeeld een smoothie of een shake te maken. Ja, je kunt een shake of smoothie met groene koffie maken. Dit laat nog eens duidelijk zien dat groene koffie een prima hulpmiddel bij het afvalproces is.

Laten we dan even verder kijken naar de eerstgenoemde variant; de capsules. Deze capsules zijn vergelijkbaar met bijvoorbeeld voedingssupplementen. Dit is namelijk een capsule die je via de mond in dient te nemen.

Veel mensen denken dat groene koffie vergelijkbaar is met normale koffie. Maar, de smaak is compleet anders. Hierdoor is het niet voor de hand liggend om groene koffie zoals normale koffie te drinken. Dit wordt door veel mensen als bijzonder vies ervaren. Maar, bij bijvoorbeeld onze partner Bol.com kan je zakken met ongebrande koffiebonen aanschaffen.

Zoals je ondertussen weet, ontstaat de groene koffie doordat de koffiebonen ongebrand zijn. Deze zakken met ongebrande koffiebonen zijn uitermate geschikt om lekkere kopjes koffie mee te zetten. De foto hiernaast laat bijvoorbeeld een zak met ongebrande koffiebonen uit Peru zien. De ongebrande bonen uit deze zak zijn geschikt voor het zetten van een kopje koffie, een cappuccino of een espresso. Het is daarbij wel van belang om te beseffen dat de smaak anders is ten opzichte van gewone koffie.

Als jij een kopje koffie drinkt, wordt de smaak namelijk grotendeels bepaald door de branding van de koffieboon. Hoe langer de bonen gebrand zijn, hoe intenser en sterker de smaak is. Maar, als de koffiebonen helemaal niet gebrand worden, zoals bij groene koffie het geval is, ontstaat deze intense en sterke smaak dus helemaal niet. Als je groene koffie wilt gaan drinken, is het ook een kwestie van experimenteren. Kijk puur eens of je het lekker vindt.

Wil je een handig hulpmiddel bij het afvallen hebben? In dat geval kunnen bijvoorbeeld de groene koffie smoothies uitkomst bieden. Op het internet kan je hier meerdere recepten voor vinden.

De ontstaansgeschiedenis van groene koffie

Tot slot willen we nog even terugblikken op de ontstaansgeschiedenis van groene koffie. Hoe is deze vorm van koffie ooit ontstaan? Daarvoor moeten we teruggaan naar het jaar 1100 na Christu8s. Op dat moment werd in de gebieden van Arabië en de Rode Zee al veel koffie genuttigd.

Logischerwijs had men op dat moment nog niet de kennis in pacht om de koffiebonen te branden. Op dat moment dronken de mensen daar dus al groene koffie. Het is dan ook niet geheel vreemd dat momenteel in Arabische koffie nog steeds extracten van deze groene bonen verwerkt worden.

Al vanaf het jaar 1100 na Christus worden de groene koffiebonen al gebruikt voor het brouwen van een drankje. Hedendaags zijn de toepassingen van groene koffie, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, veel uitgebreider. Probeer de groene koffie gerust eens uit; het kan je vele voordelen bieden!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo