Jura Impressa C65 Platina

Jura Impressa koffiemachineDe Jura is verkrijgbaar vanaf €700 en is daarmee niet een van de goedkoopste apparaten. Daarvoor heb je wél een volautomatisch én mooi vormgegeven apparaat met een hoop opties. Wij gaan voor jou deze opties met zijn voor- én nadelen eens op een rijtje zetten.

Onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Voordelen

Wat zijn precies de voordelen van deze Jura koffiemachine?

Makkelijk bedienbaar

jura impressa bedienbaarheidDeze machine beschikt over een zogenoemd Rotary Switch systeem. Dit betekent in de praktijk dat je je keuze maakt met een draaiknop. Terwijl je draait zie je op het display welke keuze je kunt maken. Sta je op de gewenste koffiesoort dan hoef je alleen nog maar diezelfde draaiknop in te drukken en jouw keuze wordt bereid.
In Nederland komen zoveel verschillende nationaliteiten voor. In Amsterdam wonen wereldwijd gezien zelfs het hoogste aantal verschillende nationaliteiten. Wat dus erg handig is met deze machine is dat er wel elf verschillende talen gekozen kunnen worden. Zo is dit apparaat voor iedereen makkelijk bedienbaar.

Twee keer zo snelle aroma molen

Als jij eenmaal die knop hebt ingedrukt hoef je echt niet meer lang te wachten om van je bakje koffie te genieten. De Jura Impressa C65 beschikt namelijk over een aroma+ molen. Deze molen maalt de bonen zo'n 50% sneller dan andere koffiemolens. “En dat geluid dat dat wel niet moet produceren”, hoor ik je denken. Nou ook daar is aan gedacht, want deze molen is zo handig ontworpen, dat de geluidsbelasting ook met wel 50% is gereduceerd.

Groot waterreservoir

Met zijn waterreservoir van 1,9 liter is deze prachtige huisvriend handig voor alle verjaardagen en partijen met een hoop bezoek. Zelfs als iedereen een gewone koffie drinkt kun je daar wel 12 van zetten, voordat je het reservoir weer hoeft bij te vullen. Maar zeg nou zelf..Natuurlijk wil iedereen wel profiteren van zo'n heerlijke cappuccino of latte macchiato. Daar kun je er, als je een groot pak melk bij gebruikt, wel het dubbele aantal van zetten voordat jij weer naar de kraan hoeft te lopen.

Maakt prachtig microschuimmelkopschuimer jura impressa c65 platina

Als jij niet alleen van een perfect gezette espresso of gewone koffie houdt, maar ook erg kan genieten van de allernieuwste koffietrends met heerlijk melkschuim, dan is dit apparaat zeker voor jou geschikt. Deze Jura Impressa C65 beschikt over Profi Cappucinatore uitloop. Dit houdt in dat deze jongen zelf zijn melkschuim maakt. De melkunit is niet helemaal volautomatisch. Maar de stappen om te profiteren van een schuimende latte macchiato zijn zo gezet.
Met een slangetje vanuit bijvoorbeeld direct een pak melk wordt de melk aangezogen, verwarmd en daarna vermengt met de hete lucht. Zo komt er uit de uitloop binnen een mum van tijd microschuim die deze consistentie ook nog eens lang aanhoudt.

Aparte plaats voor gemalen koffie

Ook deze machine beschikt over een aparte vulschacht, zodat jij ook eens kan genieten van een andere smaak koffie of bijvoorbeeld eentje zonder cafeïne. Lekker voor 's avonds.

Aantal milliliter per kopje instelbaar

Heb jij wat kleinere of juist wat grotere koffiekopjes dan de gangbare maat? No problemo, want met de Jura Impressa C65 kun je gewoon heel simpel met de draaiknop het aantal gewenste milliliter per kopje instellen. De grootte kun je instellen vanaf minimaal 25 milliliter en tot en met maximaal 240 milliliter.

Energiebespaarmodus

Een handig voordeel in deze dure tijden is de optie om de energie bespaarmodus in te schakelen. In deze modus warmt het apparaat na de laatste bereiding niet automatisch meer op. Het nadeel hieraan is dat de volgende bereiding iets langer duurt, doordat het apparaat dan eerst moet opwarmen. Aan jou in ieder geval de keus.
Ook kun je de automatische uitschakeltijd aanpassen. Dit kun je instellen vanaf minimaal 15 minuten na de laatste bereiding, maar ook naar 30 minuten, 1 uur, of tot wel naar 15 uur na de laatste bereiding.

Nadelen

Duur in onderhoud

Het is toch altijd weer een nadeel aan deze volautomatische koffieapparaten: het onderhoud. Het spoelen, ontkalken en de waterfilters maken dit meestal een prijzig periodieke bezigheid. Behalve het spoelen en ontkalken adviseert Jura ook het melkslangetje om drie maanden te vervangen. Het spoelen, ontkalken en het vervangen van het melkslangetje komt ongeveer op een totaal van €55 per jaar.

Koffieuitloop niet hoog genoeg voor grote glazenjura lage koffieuitloop

Een goed glas latte macchiato is maximaal 15cm hoog. Deze uitloop gaat echter tot maar 11 cm. Hıerdoor is het een geknoei om te kunnen genieten van zo'n groot luxe glas. Je kunt natuurlijk altijd overgieten, maar het resultaat wordt dan wel iets minder mooi. Gelukkig doet dat aan de smaak niets af.

Koffiebonen reservoir van 200 gram

De meeste volautomaten, en zeker die in deze prijsrange, hebben een bonenreservoir van 250 tot 300 gram. Het is jammer dat er in deze maar 200 gram aan koffiebonen passen. Dat is toch, als jij van een grote koffie houdt, na een koffie of 10/11 weer bijvullen. Als je dan nog eens een kleine keuken hebt en aan de bovenkant niet zoveel ruimte hebt, door bijvoorbeeld keukenkastjes, kan dat ook nog eens voor geknoei met bonen zorgen.

Maakt melkspecialiteiten niet volautomatisch

Voor deze prijs is het jammer dat dit apparaat ook je welverdiende cappuccino en latte macchiato niet volautomatisch voor je zet. Met je beker moet je nu naar de zijkant van het apparaat om melkschuim te halen. Er zit geen automatische stop op de cappucinatore, wat voor geknoei kan zorgen. Het is namelijk lastig inschatten hoeveel koffie er nog bij past. Bij het openen van het schuimkraantje komt er eerst wat heet stoom uit. Dit gaat gepaard met wat druppels heet water. Buiten het risico op knoeien, kun je jezelf ook nog eens bezeren aan het hete water.

Ervaringen

Laten we eens gaan kijken wat de koffieliefhebbers die al in het bezit zijn van dit apparaat erover zeggen. Wat vinden zij nou de echte voor- en nadelen van dit apparaat?

Ten eerste wat zeker geroemd wordt is het design van dit apparaat. De afwerking vinden mensen zeer mooi.
“Een echte eyecatcher in mijn keuken”

Ten tweede is de makkelijke bediening iets wat mensen erg opvalt in het dagelijks gebruik. Jong en oud kunnen gemakkelijk een bakje koffiezetten zonder verstand te moeten hebben van de hedendaagse techniek
“Zeer eenvoudig te bedienen. Je hebt meteen door hoe het werkt”

Een aantal mensen zijn niet zo te spreken over de temperatuur van het melkschuim. Een paar eigenaren maken de opmerking de melk eerst zelf voor te moeten verwarmen met de magnetron.
“Het melkschuim heeft een mooie consistentie, maar is helaas qua temperatuur aan de lage kant. Zo laag dat mijn hele bak cappuccino of latte macchiato gelijk lauwwarm wordt”.
Dit zijn echter een aantal consumenten en het komt zeker niet in elke review terug.

De Jura Impressa C65 Platina kopen

Deze Jura koffiemachine is verkrijgbaar bij:

» Coolblue.nl

» Bol.com

Alternatieven

Heb je in deze machine toch niet gevonden wat je zocht?

Siemens EQ.6Siemens EQ.6 300 serie

In ongeveer dezelfde prijsrange is deze Siemens voor jou ook het onderzoeken waard. Qua waterreservoir kan in dit apparaat iets minder: 1,7 liter. Daarentegen is het bonenreservoir met een capaciteit van 300 gram weer wat ruimer bemeten. Extra voordeel met dit apparaat is de ruimere keuze aan selectie, die ook nog eens allemaal automatisch voor je worden gezet vanuit dezelfde uitloop. Geen geknoei meer dus.
Dit apparaat heeft de keuze uit een espresso, koffie, café lungo, cappuccino, latte macchiato, ristretto en een café latte.

» Bekijk alle Siemens koffiezetapparaten

Jura IMPRESSA C60jura impressa c60

Voor zo'n €100 minder is er ook de Jura Impressa C60. Eigenlijk het enige verschil met de Impressa C65 is de aroma+ molen die op de C60 ontbreekt. Het malen zou theoretisch dus iets langzamer en met iets meer lawaai gepaard gaan. Aan jou de keus of je deze aroma+ molen de moeite waard vindt. Als tip zou ik zeggen; ga naar een dealer en proef daar het verschil.

» Volledige review Jura Impressa C60

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo