Saeco Intelia Deluxe HD8902/01 review

saeco intelia deluxe hd8902De Saeco Intelia Deluxe HD8902/01 van Philips is een veelzijdige en volautomatische espressomachine waarmee je gemakkelijk koffie, cappuccino, latte macchiatto en espresso (lungo) kunt zetten. Met het display kun je je eigen voorkeuren voor sterkte en het soort koffie gemakkelijk instellen en dit laten opslaan voor later gebruik. De koffie is van een zeer hoge kwaliteit en dit apparaat is geschikt voor de koffieliefhebber die meer wil dan alleen een kopje koffie. Benieuwd of het iets voor jou is? Lees dan hier verder en ontdek alle voordelen, nadelen, ervaringen van anderen en eventuele alternatieven die beter zouden kunnen passen.

Onder andere verkrijgbaar bij Koffiediscounter.nl

Voordelen

Dit veelzijdige koffieapparaat heeft behoorlijk wat voordelen die er wel of niet voor kunnen zorgen dat het voor jou geschikt is. Ontdek ze hier allemaal.

Tien maalinstellingen

De Saeco Intelia Deluxe HD8902/01 heeft in totaal tien maalinstellingen voor de bonen. Dit betekent dat je de koffie zo grof of fijn kunt maken als je zelf wilt en daardoor zeer nauwkeurig de smaak van je drankje kunt bepalen.

Zowel verse bonen als filterkoffieoptie filterkoffie saeco intelia

Doordat je naast de verse bonen ook gewoon filterkoffie in de machine kunt doen, kun je ook lekkere koffie zetten die bijvoorbeeld cafeïnevrij is.

Houd de kopjes warm op de plaat

Bovenop het apparaat vind je een warmhoudplaat. Deze is ideaal om de kopjes op te zetten en ze zo voor een langere tijd lekker warm te houden.

Keramische molen

Dankzij de keramische molen wordt voorkomen dat de machine oververhit. Hierdoor verbranden de bonen niet en blijft de smaak het beste behouden.

Handig ingebouwd waterfilterspeciaal waterfilter saeco

Ben je zat van het ontkalken van je oude koffiezetapparaat? Met deze machine hoef je je daar geen zorgen over te maken, omdat het waterreservoir een filter bevat die ervoor zorgt dat je tot 5.000 kopjes sowieso niet hoeft te ontkalken.

Gebruiksvriendelijk display

Het display is zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt ermee instellen wat voor soort koffie je wilt, hoe sterk deze moet zijn en welke temperatuur het moet hebben. Je kunt je persoonlijke voorkeuren ook opslaan, zodat je de volgende keer met één druk op de knop je favoriete koffie hebt gezet.

Inclusief stoompijpjestoompijpje saeco intelia

Er zit een stoompijpje aan waarmee je gemakkelijk een cappuccino of latte macchiato kunt zetten. Het stoompijpje maakt de melk heel erg heet met behulp van stoom, waardoor je de kenmerkende melkschuim krijgt. Experimenteer met verschillende hoogtes waarop je het pijpje in de mok doet of zoek op Youtube een handig filmpje waarmee je kunt oefenen.

Snel warm

De machine wordt erg snel warm, waardoor je niet lang hoeft te wachten op de koffie. Je hebt dus snel een kopje naar wens gezet. Ik kan helaas niet vinden hoe snel deze precies warm wordt.

Automatisch spoelen

Dit product bevat een automatische spoelfunctie. Elke keer als je de machine gebruikt gaat deze functie automatisch in werking. Dit betekent dat het zichzelf schoonmaakt en jou een hoop tijd en moeite bespaart om dat zelf te doen.

Pre-brewing functie

Dankzij de pre-brewing functie kun je de gemalen koffie alvast laten bevochtigen voordat je koffie gaat zetten. Op deze manier kan de smaak zich gelijkmatig ontwikkelen en krijg je een rijkere aroma.

Nadelen

Zitten er ook nadelen aan de Saeco Intelia Deluxe HD8902/01? Neem de volgende punten goed door en bedenk in hoeverre ze op jouw situatie van invloed zijn voor je een aankoop doet.

Geen afneembaar melkkaraf

De karaf waar de melk in moet worden gegoten is niet los afneembaar. Dit maakt het wat onhandig om zelf schoon te maken. De automatische spoelfunctie zorgt voor de hygiëne, maar als je zelf liever schoonmaakt, is het even puzzelen.

Geluid bij tussentijds doorspoelen

Het tussentijdse doorspoelen is een belangrijke functie voor de werking van dit apparaat, maar maakt wel geluid. Houd daarom rekening mee met waar je de machine neerzet en waar het niet zoveel uitmaakt of er geluid uitkomt.

Onhandig afvoeren van het afvalwater

Er zit een plat reservoir aan de onderkant dat het afvalwater opvangt. Deze dien je er regelmatig onder weg te halen om het water weg te gooien en dat kan vanwege de vorm wat onhandig gaan. Het beste is eigenlijk als de machine vlak naast de gootsteen staat.

Het is even wennen

Hoewel het display gebruiksvriendelijk is, kan het wel even zoeken zijn naar wat precies de juiste instellingen zijn voor je eigen favoriete koffie. Het is even wennen en veel uitproberen, maar als je eenmaal de beste instellingen hebt gevonden, kun je het laten onthouden en heb je er geen omkijken meer naar.

Altijd op stand-by

Deze machine staat als je het niet gebruikt op stand-by. De enige manier waarop je het helemaal uit kunt zetten is door de stekker eruit te trekken. Dit betekent dat er altijd wat energie wordt gevraagd.

Ervaringen

Wat zeggen andere gebruikers over de Saeco Intelia Deluxe HD8902/01?

Een gebruiker noemt vooral de simpele bediening en het onderhoudsvrije systeem als groot voordeel. Hij is ook erg in zijn nopjes over de mogelijkheid om zoveel in te stellen, zoals de koffiehoeveelheid, korreldikte en meer. En het feit dat je gemakkelijk cafeïnevrije koffie kunt zitten met al gemalen koffie is ideaal voor wanneer zijn familie op bezoek komt.

Een andere gebruiker heeft het voornamelijk over de lekkere smaak die de koffie heeft. Ze noemt wel als nadeel dat de koffie iets warmer zou mogen zijn, maar dat dat niet storend is. De melkschuimer vereist ook enige oefening, maar dat is juist erg leuk volgens haar. Ze schrok de eerste keer wel van het lawaai dat gemaakt wordt wanneer de bonen gemalen worden, maar dat zou wel normaal zijn dacht ze.

Iemand anders staat versteld van de hoeveelheid water die wordt gebruikt, vanwege het spoelen van de machine tijdens het starten en stoppen. Ze heeft het apparaat gelukkig vlak naast de gootsteen staan en heeft daardoor weinig last van het afvoeren van het afvalwater. Het was even zoeken naar de ideale persoonlijke voorkeuren, maar nu dat eenmaal staat ingesteld, geniet ze elke dag van het lekkerste bakje koffie dat er te vinden is.

De Saeco Intelia Deluxe HD8902/01 Kopen

Deze Saeco koffiemachine is verkrijgbaar bij:

» Koffiediscounter.nl

» coolblue/Coolblue.nl

» Bol.com

Alternatieven

Als de Saeco Intelia Deluxe HD8902/01 net niet helemaal is wat je zoekt of wanneer je nog twijfelt, zou je het eens kunnen vergelijken met de volgende alternatieven.

Philips 4000 HD8847/11Philips 4000 serie HD8847

De Philips 4000 HD8847/11 is ook een volautomatische koffiemachine die echter acht verschillende koffievarianten mogelijk maakt. De grofheid van de molens is op vijf verschillende manieren in te stellen, zodat je zowel volle espresso’s als lichtere koffie kunt maken. Een ander verschil is dat de koffietuit bij deze machine verstelbaar is. Dit betekent dat je het in hoogte kunt aanpassen aan de kop, beker of glas die je eronder wilt zetten. Hiernaast heeft dit apparaat een zeer compact design, waardoor het minder ruimte in beslag neemt. En de melkkaraf is gewoon afneembaar, waardoor je de melk weer terug in de koelkast kunt zetten voor een langere houdbaarheid.

► Lees de volledige review van de Philips 4000 HD8847

Melitta Caffeo Solo Perfect Milkcaffeo solo perfect milk melitta

Een ander alternatief is de Melitta Caffeo Solo Perfect Milk. In deze kleine machine kun je alleen verse bonen doen en geen filterkoffie. Het is een van de kleinste koffiemachines ter wereld en neemt dus heel weinig ruimte van het aanrecht in beslag. Er zit een vernieuwde cappucinatore op waarmee je melkschuim kunt maken die een vrijwel perfecte stevigheid heeft. Deze machine kun je wel automatisch uit laten zetten en hoeft dus niet altijd op stand-by te staan, wat goed is voor het milieu. Het waterreservoir is wel wat kleiner, waardoor je wat vaker bij zult moeten vullen.

► Bekijk de volledige review van de Melitta Caffeo Solo Perfect Milk

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo