Jura E6 zilver

Jura E6De Jura E6 Zilver is de nieuwste koffiemachine van Jura en je kunt er cappuccino’s, espresso’s, latte macchiato’s en gewone koffie mee zetten. Het apparaat heeft een inhoud van 1,9 liter en het bonenreservoir kan een grote hoeveelheid ongemalen bonen bevatten. Er zit een gebruiksvriendelijk display op waarmee je het melkvolume, de koffiesterkte, het koffievolume en de temperatuur kunt reguleren. Doordat tijdens de voorwelling het water pulserend wordt bewogen, komen de aroma’s goed vrij en heeft de koffie een volle smaak als resultaat. Zit je erover te denken om zelf dit product aan te schaffen? Lees dan hier verder, want alle voordelen, nadelen, ervaringen van anderen en eventuele alternatieven zijn hier voor je op een rijtje gezet.

Alle varianten van de Jura E6


Onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.nl.

Voordelen

Er zitten een aantal mooie voordelen aan de Jura E6 Zilver:

Meldingen

Zoals bij alle koffiemachines die met waterfilters werken, moet je ook het filter van dit apparaat af en toe vervangen. Deze machine geeft met behulp van een melding zelf aan wanneer het weer tijd voor een nieuwe is. Zo weet je zeker dat je machine goed schoon blijft, optimaal werkt en je niet te snel een nieuw waterfilter hoeft aan te schaffen.

jura met melkopschuimerVoorgeprogrammeerd

Deze machine heeft zeven programma’s die al voor je zijn ingesteld. Je kunt hiermee met één druk op de knop de gewenste koffie zetten. Wil je liever de programma’s instellen naar je eigen wensen? Geen probleem, want je kunt alle programma’s aanpassen aan hoe je zelf wilt zetten.

Vaatwasserbestendig

Jura heeft met deze versie voor het eerst een melkschuimer toegevoegd die gewoon in de vaatwasser kan. Je hoeft dus niet meer moeilijk te doen met schoonmaken, maar kunt het gewoon bij de rest van de vaat stoppen.

Temperatuur instellen

De temperatuur is gemakkelijk in te stellen via het display. Zo kun je bijvoorbeeld de melk net wat warmer of kouder maken dan dat het standaard staat ingesteld. Handig wanneer je net een ander effect in je koffie wilt hebben.

Gemakkelijk te bedienen

Deze koffiemachine is zeer gebruiksvriendelijk en bevat een goed leesbare handleiding. Het display heeft duidelijke knoppen en de draaiknop aan de rechterkant is ook zo omgedraaid.

Duurzaam

Er zit een Aroma G3 molen in die binnen 2,5 seconden de benodigde hoeveelheid bonen maalt. De molen gebruikt tevens zeventig procent minder van de gemalen koffievoorraad, zodat de koffie verser is en lekkerder smaakt.

Nadelen

Is alles dan geweldig aan de Jura E6 Zilver? Er zijn wel een paar punten waar je rekening mee moet houden wanneer je dit apparaat aan wilt schaffen:

Klein waterreservoirjura koffiemachine waterreservoir

Het waterreservoir is er gemakkelijk af te halen en dat is maar goed ook. Deze is namelijk relatief klein en kan dus niet heel veel kopjes koffie achter elkaar zetten voordat je weer moet bijvullen. Voor huiselijk gebruik is dat niet zo’n probleem, maar wanneer je een feestje hebt of als het apparaat op werk staat, is het wat minder handig. Houd er rekening mee en zet de machine het liefst naast, of in de buurt van een kraan.

Geen gemalen koffie

Dit apparaat werkt alleen met ongemalen koffiebonen. Voor echte koffieliefhebbers is dat over het algemeen geen probleem, die houden juist van zo vers mogelijke koffie. Wanneer je echter liever met gemalen koffie werkt, is dit apparaat niet voor je geschikt.

Kleine afwijking in het designafwijkend ontwerp jura

Het design is strak en stijlvol en staat mooi in elke moderne keuken. Het is daarom jammer dat de draaiknop aan de rechterkant zo uitsteekt. Hierdoor komt het uiterlijk net uit balans. Voor de functionaliteit maakt het uiteraard niet uit, maar houd er wel rekening mee als je het uiterlijk erg belangrijk vindt.

Ervaringen

De ervaringen van gebruikers met de Jura E6 Zilver zijn over het algemeen positief.

Zo beschrijft iemand het bijvoorbeeld als een mooi apparaat dat erg lekkere koffie kan zetten. Hij zegt er ook bij dat het jammer is dat er zo vaak moet worden bijgevuld. Dit is volgens hem vooral te merken als hij veel gasten op bezoek heeft en veel koffie wil zetten. Voor het dagelijkse gebruik valt dat verder niet zo op.

Een andere gebruiker noemt het een geweldig goed apparaat met een hele gemakkelijke bediening die duidelijk en snel werkt. Ze vindt het vooral heel fijn dat ze het zo in kan stellen als ze zelf wil. Haar man houdt meer van een sterke espresso ’s ochtends en zijzelf gaat eerder voor een zachtere latte macchiato. Het is wel jammer dat het smartwaterfilter en de andere accessoires zo duur zijn, hoewel ze het wel waard zijn.

Op het werk is deze machine zeer geschikt volgens een andere gebruiker. In het kantoor waar hij werkt staat dit apparaat in de kantine en is het nauwelijks te horen als er koffie wordt gezet. Het is wel jammer dat er maar twee kopjes tegelijk kunnen worden gezet. De koffie die eruit komt is overigens erg goed.

De Jura E6 Zilver kopen

Deze Jura koffiemachine is verkrijgbaar bij:

» Coolblue.nl

» Bol.com

Alternatieven

Als je op zoek bent naar een goed alternatief voor de Jura E6 Zilver, dan kan de Gaggia Brera of de Delonghi Magnifica S Ecam 22.110B wel iets voor je zijn.

Gaggia Brerakoffiemachine gaggia brera

De Gaggia Brera zet ook met verse ongemalen koffiebonen direct lekkere koffie. Een verschil is dat elke keer wanneer je deze machine aanzet, het systeem helemaal gespoeld wordt en je er een mok onder moet zetten om lekken te voorkomen. De Gaggia Brera heeft hiernaast een duurzame keramische molen en je kunt de sterkte van de koffie in drie standen aanpassen. Ook de hoeveelheid water is programmeerbaar en je kunt er maximaal twee kopjes tegelijk mee zetten.

» Volledige review Gaggia Brera

Delonghi Magnifica S Ecam 22.110BDe'Longhi Magnifica Ecam 22.110B

Met de Delonghi Magnifica S Ecam 22.110B kun je cappuccino's, espresso's en lungo's maken. Er zijn bij deze machine drie verschillende temperatuurinstellingen te vinden en het cappuccino systeem werkt handmatig met een lang stoompijpje. Er zit een automatisch ontkalkings- en reinigingsprogramma in en het bonenreservoir is volledig afsluitbaar. Een ander belangrijk verschil is dat je ook met gemalen koffie de Delonghi Magnifica S Ecam 22.110B kunt gebruiken.

» Volledige review De Longhi Magnifica S Ecam 22.110B

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo