Philips 3000 HD8824/01 Review

Als je op zoekt bent naar een compact koffiezetapparaat waarmee je koffie van versgemalen bonen kunt zetten, dan is de Philips 3000 HD8824/01 voor jouw wellicht een goede keuze. Deze machine is makkelijk in het gebruik en heeft een automatische melkopschuimer. Je kunt dit apparaat in een zwarte uitvoering voor ongeveer 400 euro kopen bij onder meer Bol.com.

Alle varianten van de Philips 3000 HD8824/01

Alternatieven voor de Philips 3000 HD8824/01

In deze review lees je wat de grootste voordelen en nadelen van dit koffiezetapparaat zijn. Daarna geef ik je een overzicht van de meest voorkomende meningen van gebruikers over deze machine. Je krijgt een overzicht met winkels waar je de Philips 3000 HD8824/01 kunt kopen. Tot slot bespreek ik kort twee andere koffiezetapparaten waar je ook naar zou kunnen kijken.

Voordelen Philips 3000 HD8824/01

Allereerst de pluspunten van dit koffiezetapparaat van Philips.

Voorzien van stoompijpje en automatische melkopschuimer

Dit koffiezetapparaat heeft een stoompijpje waar je heet water en stoom uit kunt halen. Je kunt op dit stoompijpje de meegeleverde melkopschuimer zetten. Via het eveneens meegeleverde aanzuigslangetje kun je melk halen uit een kannetje of melkpak dat je naast het apparaat zet. De melk wordt door de opschuimer bewerkt tot een dikke schuimlaag, waardoor je met deze machine ook koffievarianten als cappuccino, caffè macchiato en latte macchiato kunt maken.

Zeer gebruiksvriendelijk

Dit koffiezetapparaat van Philips is erg gemakkelijk in het gebruik, want je hoeft niet veel te onthouden om hem te kunnen bedienen. Er zitten namelijk maar zes drukknoppen op de machine.

Met de drie grootste drukknoppen kun je de machine aan- of uitzetten, een espresso laten maken of kiezen voor een normale koffie. Met twee kleinere knoppen kies je voor melkschuim of heet water uit de automatische melkopschuimer. De derde kleine drukknop gebruik je alleen als de machine zich moet ontkalken.

Naast de drukknoppen zitten er zes ledlampjes op de machine die waarschuwen als er bijvoorbeeld geen water of koffie in de machine zit, als de koffiediklade vol is of als de machine zichzelf gaat doorspoelen.

Koffie in te stellen naar jouw smaak

Ondanks dat dit koffiezetapparaat maar een paar druktoetsen heeft, kun je de koffie wel verder naar jouw smaak instellen:

Koffiesterkte instellen: de machine zal een voorgeprogrammeerde hoeveelheid koffie gebruiken om een espresso of een koffie te maken. Je kunt deze hoeveelheid koffie met de grote druktoetsen eenvoudig herprogrammeren. Als je dat gedaan hebt, zal de machine de volgende keren meer of minder koffie gebruiken en daarmee je espresso of koffie sterker of juist minder sterk maken

Instellen van de maalfijnheid: je kunt bij deze machine de fijnheid waarmee de bonen worden gemaald instellen. De keramische koffiemolens in het apparaat kennen vijf maalniveaus, die variëren van grof tot fijn. Hoe fijner de bonen gemalen worden, des te sterk de smaak van je koffie zal zijn. Grover gemalen bonen geven de koffie een wat zuurdere smaak en fijner gemalen bonen zorgen voor koffie met een meer bittere smaak

Hiernaast kun je het apparaat één of twee kopjes espresso of koffie tegelijk laten zetten. Dit doe je met de grote druktoetsen: druk eenmaal op de espresso- of koffieknop en je krijgt de hoeveelheid voor een enkel kopje. Als je één van deze toetsen twee keer achter elkaar indrukt, dan zal de machine de dubbele hoeveelheid water en koffiebonen gebruiken.

Makkelijk te onderhouden

De machine spoelt zichzelf regelmatig door, zodat de leidingen zoveel mogelijk vrij blijven van aanslag en de smaak van de koffie goed blijft. Ook geeft de machine aan wanneer het tijd is om te ontkalken.

De zetgroep van de machine moet je wel zelf reinigen. Deze is eenvoudig te reinigen, want je kunt hem in één beweging uit de machine trekken en je hoeft hem daarna alleen maar met lauw water schoon te maken.

Compacte machine

Dit apparaat is één van de kleinste volautomatische koffiemachines die op dit moment te koop zijn. Hij is 22,5 centimeter breed, 33 centimeter hoog en 43 centimeter diep. Hierdoor is de machine geschikt voor kleinere ruimtes en past hij makkelijk in een nis of een hoek.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Dit volautomatische koffiezetapparaat van Philips kun je voor ongeveer 400 euro kopen. Daarmee is het één van de goedkopere machines op de markt. Naast de eerder genoemde voordelen, maakt de machine ook uitstekende koffie. Dit alles maakt dat hij een prima prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Nadelen Philips 3000 HD8824/01

Dit koffiezetapparaat heeft ook een aantal mindere punten.

Relatief klein bonenreservoir

De machine heeft ruimte voor 250 gram bonen, wat voor een apparaat van deze afmetingen is veel is. Nog steeds is het echter minder dan bij grotere koffiemachines, waar je 300 gram bonen of meer in het reservoir kwijt kunt. In de praktijk betekent dit dat als je met deze Philips veel koffie zet, je ook vaker de koffiebonen moet bijvullen dan bij grotere koffiezetapparaten.

Lekbak snel vol en niet gemakkelijk te legen

De machine heeft een voor zijn afmetingen grote opvangbak voor water. Doordat het apparaat zich iedere keer doorspoelt als hij aan- en uitgezet wordt, raakt deze lekbak wel snel vol. Bovendien is de lekbak door zijn afmetingen en de wat onhandige manier waarop je deze uit de machine moet halen niet gemakkelijk te legen.

Gaat snel in stand-by modus

Philips heeft de machine zo ingesteld, dat hij zoveel mogelijk energie probeert te besparen. In de praktijk betekent dit dat hij na 30 minuten in de stand-by modus gaat. Dit kun je zien aan het rode ledlampje wat dan gaat knipperen. Als je dan weer een kop koffie wilt zetten, zul je even moeten wachten tot de machine klaar is voor gebruik.

Ervaringen van gebruikers

Veel gebruikers vinden dat deze machine koffie van uitstekende kwaliteit zet: “De koffie is super lekker en de cappuccino is zelfs beter dan bij vele restaurants”. Ook de melkopschuimer wordt gewaardeerd: “De cappuccinatore is geweldig. Geen gehannes meer met kannetjes die gaan spatten, maar gewoon snel en makkelijk een heerlijk melkschuim voor de cappuccino, café latte etc”.

De compacte afmetingen van de machine zijn voor veel gebruikers een pluspunt: “Fijn is de relatief geringe afmeting. Hij past goed op het aanrecht in de keuken. Hij is relatief smal voor een koffiemachine”. Het bedieningsgemak wordt ook vaak genoemd: “Overbodige ‘luxe' functies zijn achterwege gelaten. Dit maakt de bediening erg makkelijk. En natuurlijk dragen de duidelijke knoppen hier ook aan bij”.

Veel gebruikers vinden dat het apparaat zichzelf te snel uitschakelt: “Enige minpunt wat wij kunnen bedenken is dat de machine vrij snel uit gaat. We moeten er vaak echt tegen drinken om, voordat de automatische uitschakeling in wordt gezet, nog zo'n lekker tweede bakkie te zetten”.
Het knipperen van het stand-by lampje wordt door gebruikers als storend ervaren: “Het enige puntje van kritiek is dat het aan- uitknopje rood knippert als hij stand-by staat. Meestal betekent rood dat er iets niet goed is”.

Het regelmatige (moeten) reinigen van de machine wordt als een nadeel gezien: “De machine reinigt zichzelf elke keer als je hem aan- en als je hem uitzet. Daarnaast vergt het wel regelmatige extra reiniging. De melkopschuimer moet elke keer na gebruik goed worden schoongemaakt (…). Het verdere onderhoud van de machine is uitgebreid, soms net alsof je er een huisdier bij hebt”.

De Philips 3000 HD8824/01 kopen

Dit koffiezetapparaat is bij de volgende winkels te koop:
» Bol.com

» Coolblue / coolblue.nl

Alternatieven

Je kunt ook kijken naar deze volautomatische koffiezetapparaten.

Philips 4000 HD8847/11

Dit koffiezetapparaat van Philips is met een aanschafprijs van rond de 500 euro wat duurder dan de besproken machine. Voor deze meerprijs krijg je een zilverkleurige machine met een geïntegreerde melkkan. Ook zit hier de zogenaamde Coffeeswitch op, waarmee je overschakelt naar de smaak van klassieke filterkoffie. Verder zijn de apparaten qua afmetingen, mogelijkheden en functies nagenoeg identiek.

Siemens EQ.8 TE803209RW

Met een prijskaartje van meer dan 800 euro is deze Siemens aanzienlijk duurder dan de Philips 3000 HD8824/01. Daarvoor krijg je een machine van roestvrij staal met een LCD display en een interactief menu. De machine kent veel instelmogelijkheden. Zo kun je de individuele koffievoorkeuren van maximaal zes personen opslaan. Ook zit bij dit apparaat een aparte melkcontainer.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo