Philips 4000 HD8847/11 Review

De volautomatische koffiemachine Philips 4000 HD8847/11 van Philips is lang, slank en zet zeer goede espresso’s, cappuccino’s en filterkoffie. Deze machine is zeer gebruiksvriendelijk en neemt niet al te veel ruimte in beslag. Het apparaat is speciaal ontworpen voor de echte liefhebbers van espresso en gewone koffie. In dit artikel wordt de machine van top tot teen bekeken en beoordeeld. Zo weet je in één oogopslag wat de voor- en nadelen zijn, wat andere gebruikers ervan vinden en welke eventuele alternatieven interessant voor je kunnen zijn. Als je wilt weten of deze koffiemachine voor jou geschikt is, dan ben je hier op de juiste plaats.

Alle varianten van de Philips 4000 HD8847/11

Alternatieven voor de Philips 4000 HD8847/11

Onder andere verkrijgbaar bij Koffiediscounter.nl.

Voordelen

De Philips 4000 HD8847/11 heeft een aantal handige voordelen die hier voor je op een rijtje zijn gezet.

Koffie zetten zoals jij dat wilt

Met deze machine kun je koffie maken zoals jij dat lekker vindt. Er zijn in totaal acht koffievarianten die je kunt zetten en de koffiebonen zijn op vijf verschillende niveaus te malen. Zo kun je zowel volle espresso’s als lichte koffie maken.

Goede afmetingen

Het apparaat neemt met de afmetingen 21,5 x 33 x 42,9 cm niet zoveel ruimte in beslag, handig voor de wat kleinere keukens. Het waterreservoir heeft tegelijkertijd wel een inhoud van 1,8 liter en is daarmee gemiddeld groot. Er kunnen dus redelijk veel kopjes achter elkaar worden gezet voordat er bijgevuld moet worden.

Gebruiksvriendelijk

Het display werkt erg gemakkelijk. Je kunt met de knoppen de koffiesterkte, de hoeveelheid koffie en de temperatuur instellen. Wil je liever filterkoffie? Dan hoef je alleen maar de hendel even om te draaien.

Afneembaar melkreservoir

Het melkreservoir is er gemakkelijk uit te halen. Dit is erg handig wanneer je de melk tussen de kopjes koffie in in de koelkast wilt zetten zodat het lekker vers blijft.

Onderhoudsvriendelijk

In deze machine zit een geïntegreerde Brita-waterfilter dat ervoor zorgt dat je nauwelijks hoeft te ontkalken. Hiernaast is de zetgroep gemakkelijk te verwijderen en onder de kraan af te spoelen. Het automatische reinigings- en ontkalkingsprogramma zorgt verder voor de rest.

Keramische molens

De molens van dit apparaat zijn volledig keramisch. Dit materiaal zorgt ervoor dat oververhitting wordt voorkomen en de koffie geen verbrande smaak krijgt. Hiernaast is het zeer duurzaam en werkt het stil.

Verstelbare tuit

De tuit waar de koffie uitkomt is te verstellen. Wil je een hoog latte macchiato glas of juist een klein elegant kopje gebruiken? Geen probleem, met de verstelbare tuit kan het gemakkelijk worden gedaan.

Ook thee zetten

Er zit een heet water functie op voor wanneer je gewoon een keer zin hebt in een kopje thee. Ook handig voor wanneer er gasten zijn die geen koffie drinken.

Gebruik de memo functie

Met de handige memo functie kun je de machine laten onthouden wat jouw specifieke voorkeuren zijn voor temperatuur, sterkte, enzovoort. Zo hoef je de volgende keer alleen maar op één knop te drukken om je favoriete smaak eruit te laten komen.

Nadelen

Er zitten ook wat minpuntjes aan de Philips 4000 HD8847/11 die goed zijn om in ogenschouw te nemen wanneer je nadenkt over de aankoop ervan.

Geen andere melkspecialiteiten

Als je van andere melkspecialiteiten houdt dan de cappuccino, dan kun je beter op zoek gaan naar een specialistischer koffiemachine. Hoewel dit apparaat zeer goede cappuccino’s zet, beperkt het zich qua melkspecialiteiten wel daartoe.

Zetgroep plaatsen gaat soms wat moeilijk

De zetgroep is het hart van de machine en moet toch wel één keer per week worden gereinigd. Dit doe je door het eruit te halen en onder de kraan te spoelen. Het terugplaatsen ervan gaat echter niet altijd even soepel, dus ga niet forceren maar probeer het met lichte druk goed terug te plaatsen.

Spetters

De verstelbare tuit kan niet laag genoeg worden gezet voor hele kleine kopjes zonder dat er spetters worden veroorzaakt. Houd hier daarom rekening mee door er iets onder te leggen wanneer je kleine kopjes gebruikt en door er niet te dichtbij blijven staan.

Elke week ontkalken

Voor een optimaal resultaat zal je dit apparaat toch echt elke week moeten ontkalken. Bij andere machines hoeft dit soms maar één keer in de maand. Dankzij het automatische systeem is het ontkalken wel gemakkelijk, maar je moet wel genoeg ontkalkingsmiddelen in huis hebben.

Lekbakje is snel vol

Het lekbakje is belangrijk om de druppels op te vangen, maar is wel snel vol. Dit betekent dat je regelmatig even moet checken hoeveel erin zit en deze tijdig moet legen. Zorg er sowieso voor dat je geen opgedroogde koffie erin laat zitten, want dan kun je op een gegeven moment schimmels krijgen.

Ervaringen

Over het algemeen zijn de reacties op de Philips 4000 HD8847/11 zeer positief. Zo vertelt een gebruiker bijvoorbeeld dat vooral de gebruiksvriendelijkheid hem erg bevalt. Hij vindt het ook erg handig dat het melkreservoir afneembaar is, zodat het gemakkelijk schoon te maken is. Hiernaast vindt hij het wel jammer dat het schenktuitje niet nog net een tandje lager kan voor de kleinste kopjes.

Een andere gebruiker benoemd voornamelijk de goede kwaliteit van de koffie die eruit komt en dat het zo fijn is dat het apparaat redelijk stil is. Het is ook erg handig dat hij er filterkoffie mee kan maken voor wanneer hij zin heeft in koffie zonder cafeïne. Het lekbakje is wel wat snel vol, maar dat is een klein probleem dat zo verholpen is. Hij zou het zeker aanbevelen als koffiemachine.

Een mevrouw vertelt over hoe ze de machine laatst bij een verjaardag had gebruikt en dat het zeer gemakkelijk was om een aantal lekkere cappuccino’s achterelkaar te maken. Waar ze eerder rond de twintig minuten bezig was, was ze nu al na vijf minuten klaar. De gebruiksaanwijzing was wel een beetje moeilijk te begrijpen in het begin, maar nu is ze al helemaal aan het gebruik gewend.

De Philips 4000 HD8847/11 kopen

De Philips 4000 HD8847/11 is verkrijgbaar bij:

» Koffiediscounter.nl

» Coolblue.nl/coolblue.nl

» Bol.com

Alternatieven

Ben je er niet helemaal zeker van of de Philips 4000 HD8847/11 echt wat voor jou is? Neem dan een kijkje bij deze twee alternatieven.

Krups EA8298 Zwart

Met de Krups EA8298 Zwart heb je een koffiemachine in huis dat ook espresso en koffie kan zetten. Deze machine werkt echter met één draaiknop die je gemakkelijk tussen de verschillende opties laat wisselen. De Krups is ook compact en heeft tevens een verstelbare tuit. Aan de bovenkant zit echter een warmhoudplaat waarmee je de kopjes eerst op temperatuur kunt brengen of warm kunt houden nadat de koffie is gezet. De melkkan is hier ook afneembaar, maar er zijn wel wat meer handelingen vereist om een cappuccino te maken. Filterkoffie kan deze machine niet maken.

» Volledige review

DeLonghi ECAM 23.460.S Zilver

Een andere mogelijkheid is de DeLonghi ECAM 23.460.S Zilver. De koffiemachine heeft meer mogelijkheden, waardoor je er koffie, espresso, cappuccino, latte macchiato, caffé latte, caffé lungo en ristretto mee kunt zetten. Bij dit apparaat zit juist ook een warmhoudplaat voor de kopjes en is tevens te bedienen met één simpele knop. Hier kan wel gemalen koffie in en het waterreservoir van een vergelijkbare grootte. De DeLonghi is iets groter en bevat een melkschuimer aan de melkkan.

» Volledige review DeLonghi ECAM 23.460.S

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Kafea.nl
Logo